Lite rassel och lite pling.....

Har precis tittat på Melodifestivalen och jag ska ärligt erkänna att jag ÄLSKAR schlager! Ju mer hjärta och smärta det innehåller desto mer gillar jag det men även jag har mina gränser.........Fy f-n för dansband och alla dessa gubbar som envisas med att ha ett dubbelnamn i titeln! Jag pallar inte det och får nässelutslag av dem! Det finns några få undantag; Scotts och Barbados. Jag skulle kunna fria till Henrik i Scotts men varför förnedra sig till det? Dels är jag redan gift, dels skulle han ju säga nej om han har någon självbevarelsedrift! För många år sen hängde jag med en vän på mogendans och det första misstaget var att det var nyktert..... jag skulle ha behövt vara klappkanon för att passa in bland alla tanter i buggskor som mest liknade barndomens sock-i-plast. Minns ni de där vita plaststrumporna man blev påtvingad på gympan och som fick en att se ut som Kajsa Anka.... allra helst eftersom jag till dessa små vita skämt också hade en hel gympadräkt med volang! Konstigt om jag idag hatar allt vad gympa heter! Åter till danskvällen.... väl där inser jag mitt misstag och i ren panik sniffar jag mig själv i armhålan i hopp om att min deo fortfarande utsöndrar alkohol så att jag i varje fall kan bli lite salongsberusad! Efter en stund kommer det en äldre herre och frågar om jag vill dansa. Nej, det vill jag inte men det kanske inte är läge att svara det när man är på ett ställe där det ENBART erbjuds mogendans. Jag går med karln upp på dansgolvet och då börjar den totala förnedringen. Han juckar fram över dansgolvet och jag gör allt i min makt för att hålla mig ifrån hans juckningar för att inte på något vis uppmuntra honom men det var inte lätt eftersom han höll i mig som om jag var en hal tvål. Jösses, hur skulle jag ta mig ur det här? Det kunde jag inte och när låten väl tog slut och jag skulle rusa av dansgolvet tar han tag i min arm och säger med sin slemmiga röst: du vet att man dansar två danser, så vi har en kvar! Nästa dans gick i samma stil och efter det bestämde jag mig för att nobba allt och alla som ville ha med mig upp på dansgolvet! Resten av kvällen satt jag vid ett bord och vaktade alla väskor istället och det borde jag ha gjort från början! Tjingeling!


Prinsessan fick Daniel och jag fick en mazarin!

Jag jobbade över idag tills efter 18.00 och med tanke på att jag började före kl. 08.00 imorse så var jag lagom trött och irriterad när busshelvetet äntligen behagade komma. När jag väl har satt mig på bussen och avser att vila under hemresan så händer det som inte får hända..... en sabla unge börjar skrika och INTE med små bokstäver! Den skriker bara mer och mer medan mamman med högrött ansikte försöker trycka ner en napp strax bredvid gomspenen på den lille. Tror ni det blir tyst av det? INTE då!! Ungen skriker högre och efter fem minuter får jag sätta mig på händerna för att inte plinga och kasta av det högljudda ekipaget! Jag tål tydligen inte barn längre.... och det är snöns fel! Hade det bara varit sommar så hade jag istället tagit det lilla barnet och sjungit en vaggvisa samtidigt som jag hade erbjudit den stackars mamman barnvakt en helg så att hon kan vila ut sig. Med min tur så gick de av vid min hållplats och för att inte gå upp i atomer så kastade jag mig i närmsta snödriva och hetsåt lite gul snö.... Nej, det sista var inte sant. Skit i det där nu och över till något roligare.... ...Knucke och Sillens äldsta dotter ska äntligen gifta sig! Åh, vad roligt! Undrar vad jag ska ha på mig på bröllopet? Ja, någon sa att han kom från samma område som jag växte upp i och som de lokalpatrioter vi som bott där är så förväntar jag mig givetvis en inbjudan! Jag som älskar mat ser fram emot menyn på bröllopet! Nix, för mig vore det en mardröm att bli bjuden på socitetsmiddag. En gång fick jag gömma en russinbulle i brallorna men det är en annan historia som jag inte ska dra nu. Jag bara undrar vart jag skulle gömma de hallonglaserade vakteläggen eller den lättrökta hjortrövsteken som jag kan tänka mig att de kungliga har på menyn.....hur som helst så har jag förstått via media att den kungliga förlovningen har firats hela dagen på olika sätt och i ståtlig givakt intog jag en mazarin till Vicoria och Daniels ära! Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att förtränga att jag ätit denna mazarin. Ett sätt är att äta en muffins. :/ Så sent som igår kväll vid 23.00 lovade jag mig själv att inte äta något onyttigt på hela dagen och så går den sabla prinsessan och förlovar sig så att jag blir tvungen att äta denna mazarin (köpebröd, by the way). Jag tror uppriktigt att det skulle komma strösocker ur mig om jag skar mig..... tänk om jag kunde hetsäta lika mycket morötter istället för allt godis! Då skulle jag skifta i orange och ha blast på huvudet!

godis, kakor och så lite broccoli

Jag satt (låg är kanske mer rätt) och tittade på Anna Skipper på tv samtidigt som jag käkade allt onyttigt som går att hitta här i huset! Då slår det dåliga samvetet till och jag inser att det är en ohållbar ekvation att bara äta och ligga på soffan en hel dag om man som i mitt fall har tänkt sig att fylla minst 100 år! Nya tag redan ikväll alltså.............. efter att chipsen och ostbågarna är slut så klart. För till skillnad från Anna Skipper så tycker jag att det är slöseri att kasta allt gott!

Jag ska börja gå till mitt arbete. Ja, det vill säga om grannen anställer mig som hushållerska ; )  Nej, på riktigt så ska jag börja gå till jobbet. Det kommer att ta ca 40 min men är ju ungefär vad det tar att åka buss. Om jag går förbi sjukhuset så kan jag stanna till där lite snabbt för syrgas ifall det känns för jobbigt. Om jag sedan går hem så är ju det värsta motionen och jag spar pengar eftersom jag då inte behöver köpa det där träningskortet som jag har tänkt göra. Inte klokt vad vältränad jag kommer att bli! Kanske resulterar i en cykelsemester framåt sommaren.

Ikväll är det dags för melodifestivalen igen. Men det bleknar lite eftersom det inträffar en annan stor händelse i Drakborgen! Sonen kommer hem från Åre och det ska bli så roligt och härligt att ha honom hemma igen. Jag pratade med honom igår och då berättade han hur sjukt mycket han längtar hem. Jag blev glad för jag trodde ju att det var lilla mamma som var efterlängtad men icke, det var sängen och datorn som hägrade. Skit samma, bara ungen kommer hem! Det andra lilla pyret (21 i år) har precis åkt hem till Norrland och det är vidrigt vad tomt det blev efter henne! Nu kommer det att dröja några dagar innan saknade lagt sig så om jag tänker efter är det inget bra läge att sluta med godis just nu. Jag har ju sorg och måste tröstäta eftersom dottern åkt hem. Sonen kommer hem och då måste ju det firas! Det är inte lätt att vara människa med alla val som ska göras................... jag väljer att röra ihop en chokladpudding och om jag lägger lite broccoli på toppen så måste det ju bli nyttigt?.

Mums på er!


åka synvinkel och titta på ögonmått

Jag håller på att bli blind och det är fruktansvärt. För fem minuter sen inträdde en känsla liknande panik när Let´s Dance försvann från tv: n och jag trodde att jag helt tappar synen.............jag hade somnat! Fy fan för fredagar. Förr var det veckans höjdardag och den kväll vi helst bjöd hem vänner, gick på krogen eller bara laddade upp med massa gott att äta och samtidigt kollade på en bra film. Nu för tiden hinner jag knappt stämpla ut från jobbet innan sovklockan ringer!!

Vår duschslang har gått sönder och därför begav vi oss till Bauhaus för inköp av en ny. Det skulle vara en i metall och eftersom vi duschar varje dag så tycker vi att vi har bra koll på hur vår dusch ser ut. Köper hem allt vi behöver och när skiten ska monteras kommer första överraskningen. Slangen är i plast men stylad så den ser ut som metall - inte bara fel på synen utan även på känseln tydligen. Kan inte ens ursäkta det med att slangen var paketerad i papper och plast. Andra överraskningen var att slangen var typ två meter för lång - vilket ögonmått! Man kan linda den två varv runt kroppen eller dra ut den på baksidan och spola upp is till alla barns glädje. Det går att duscha och det kanske är det viktigaste men nu har vi fått satt upp varningstejp så man inte snubblar på slangen, halkar och slår i huvudet och blir BLIND!

Som ni märker så är jag en lättsam, glad och härlig optimist. Det finns inte mycket i livet som irriterar mig bortsett från snö, långa duschslangar, tom chokladsåstub, hårbollar, snor etc.

Jag chansade inte och tog VAB idag men skulle ha behövt för dottern ligger i lunginflammation och det är inte roligt. Hon hostar så jag är rädd att hon vänds ut och in men det ska vi råda bot på nu genom en häxblandning ala Draken gjord på husets alla hostmediciner. Kanske klipper av morrhåren på grannens katt och blandar i och tar några avklippta tånaglar i blandningen. Det sista skrev jag bara för att jag vet att syrran får spykänslor och som ni kanske minns sen tidigare så tycker jag att det är SÅ roligt!

God natt och sov gott!

Glaciärer så långt ögat når

Jag får frågor om jag har slutat blogga men det har jag inte. Jag har bara gått in i en djup svacka orsakad av den förbannade vintern som inte vill ta slut! Det är ju ingen hemlighet att jag hatar snö men nu får det fan vara nog. Trottoarerna är ju täckta av is tjockt som en glaciär och kommer väl troligen ligga kvar till midsommar!

Annar är det lycka som råder i Drakborgen! Dottern har hittat hem från de nordliga breddgraderna och i smyg har jag planer på att behålla henne hemma. Att jag skulle flytta närmre henne händer ju inte i det här livet för där hon bor kommer det snö! Hon är sjuk just nu och hostar som om har rökt i 50 år men hon är för stor för att jag ska kunna VABA. Synd, eftersom det hade varit skönt med en ledig fredag!

Imorgon ska jag träffa gamla kollegor på lunchen och det ser jag fram emot. En av dem kallas Lurban och finska pinnen och jag har planerat att spöa honom rejält så han tar sitt förnuft till fånga och tackar ja till ett nytt jobb han med all säkerhet kommer att erbjudas! Det ska bli så roligt att se dem och tro nu inte att vi menar allvar och faktiskt ska slå den stackarn! Nej, vi är mer sofistikerade än så! Vi använder verbalt våld och det skulle vi kunna vinna SM-guld i om det fanns som tävlingsgren!

Nu ska jag gå och övertala dottern om att stanna kvar hemma i några år i alla fall. Hon kan väl stanna hemma tills glaciären har smält och jag inte längre riskerar att ramla och bryta lårbenshalsen! Jag ska försöka skärpa mig och blogga oftare så att mina trogna läsare (två st) har något att läsa innan de somnar på kvällarna!

Tjingeling!

Alla hjärtans dag

Jag kommer inte att skriva så mycket idag för jag har fullt upp med att gosa med gubben!


Humor?

Jag gör en vild chansning och levererar några roliga vitsar:

Katten åt skon och fick sparken!

Katten åt musen och fick datorkrångel!

Katten åt glödlampa och blev tänd!

Katten åt glödlampa och blev lös i magen!

Katten åt sladden och tog ledningen!

Katten åt elskåp och blev proppmätt!

Katten åt hiphoppare och rapade!

Katten åt upp draken som har så värdelös humor att hela bloggvärlden kommer att dyrka katten!!! 

 

Jag och min lilla guldklimp till son har skrattat åt alla katten-skämt men nu räcker det för ikväll! Ska snart slafsa i mig taccos och det ska bli så gott! Jag återkommer en annan dag när jag kan koncentrera mig på vad jag skriver. Det är svårt just nu när två familjemedlemmar står på varsitt våningsplan och vill att jag lyssnar på just dem samtidigt som jag bloggar..... Tjingeling!


Spö, spö ge ,mig tö, tö, tö

Ingen hemlighet att jag hatar snö men nu har jag verkligen fått nog! Har nyss varit ute och gått och inser att jag troligen utvecklat allergi mot snön. Vad tror ni om det? Det börjar liksom klia överallt och näsan rinner. Det blir bara bättre när jag kommer in och får suga ur chokladsåstuben!!



Det är Guds gåva till oss snöhatare!!! Men en gång köpte jag fel utan att märka det! Kom hem, öppnade tuben och satte igång att suga....... och ut kom det brun banan! Jag höll på att spy och fattade först ingenting förrän jag såg de små bananjävlarna på tuben! Hur f-n kan man skända O´hoyen på ett sådant sätt att man tillsätter banan!


Vet ni, jag hör själv hur det här börjar urarta i vanlig ordning så vi lämnar det och övergår till något annat..... På lördag är det ju alla hjärtans dag (AHD)och det är väl för mysigt?? Speciellt om man är gift med någon som bryr sig och det är inte jag. I början när vi hade träffats så kommer jag speciellt ihåg hur jag fick en stor bukett nejlikor på AHD och att gubben sa: Jag tänkte köpa en ros men jag fick många fler nejlikor för samma pris. Nice, nice tänkte jag och förstod att det här förhållandet inte skulle svämma över av romantik. Jag tog honom ändå och efter 17 år så kommer han troget hem med blommor den 14/2 för annars blir det soffan!!

Jag stannar här eftersom det jag nu hade tänkt att skriva om har fastnat i censuren och aldrig kommer att publiceras. Klockan är över 20.00 och hjärnan har slagit över på happy hour och då kan allt hända! GOD NATT

I´m back

Hej på er!
Oj, vad det tar på krafterna att vara ny på jobbet. Jag kommer hem runt 17.30 med lite tur och då välter jag bokstavligen omkull i soffan och sen kommer jag knappt upp igen. Jag släpar mig in i duschen och sedan är det sovdags i någon timme innan det är dags att vakna och oro sig för något jag gjort, borde gjort eller inte borde ha gjort! Det värsta är nätterna då jag oroar mig för något jag glömt..... jag minns ju inte vad det är!!! Jaja, vis av erfarenhet vet jag att det här är en fas jag måste igenom och snart är även det här jobbet vardag!

Jag har en policy att inte lägga in foton i bloggen, mest eftersom jag skulle tycka att det är så jobbigt att tacka nej till alla modellanbud som då skulle ramla in. NOT!! Jag skulle inte tro att det är anledningen! Nej, anledningen är främst att det inte finns några foton på mig i den här familjen. Jag hatar att vara med på bild men å andra sidan skulle det ju vara roligt för eftervärlden att se hur denna fantastiska människa egentligen såg ut. Som ni hör så har jag i alla fall självförtroende så det räcker för en hel armé!

Jag ska i alla fall bidra med en bild som skulle kunna vara ett foto på mig och maken! Har ni tjejer märkt att de blir längre med åren? Fördelen är att man inte behöver frysa om magen när det är kallt!! Men den dagen gubben säger att han vill att vi ska göra märken på väggen varje år för att se hur långa de blivit, den dagen bör han vara redo att springa fort som fan! Annars svingar jag tuttarna runt halsen på honom!!




Som vanligt när klockan är över 20.00 så börjar jag babbla helt osammanhängande! Men till sist vill jag bara berätta om den coola tonåring som jag har nöjet att dela hem med! Han kom nyss och frågade om jag inte ska unna mig lite ledigt under sportlovet. Omtänksamt tänkte jag och frågade om han tycker att jag behöver det.... han svarade: Nej, men mitt rum behöver städas och jag har inte lust! Charmig va?

Nu ska jag ta mig till duschen och sedan är det dags att sova.... en sista sak: imorse när jag vaknade kom jag ihåg att jag drömde att jag åt världens största kokosboll...... frågan är vart kudden tagit vägen??




Snö, snö och åter snö

Det är väl roligt med snö! Speciellt när man gjort iordning håret med fön, plattång och vax. Efter en minut utomhus har snön förvandlat den stylade frisyren till en sunkig risbuske och humöret är i botten men det betyder ju att det bara kan bli bättre! En annan bra sak med snö är att den går att äta och den finns i två smaker; vit och gul. Jag föredrar den vita och dessutom är det spännande eftersom man inte vet om mamma hade rätt: den kan ge mask i magen! Killar dödsskönt i kistan!

Vad är mer bra med snö? Att folk halkar omkull och bryter armar och ben? Det är bra för infrastrukturen! Då behövs det bland annat anställda som sandar gator och torg och sjukvård som kan det där med att gipsa och vårda! Alltså är det bra med snö! Om det inte fanns snö så skulle det inte finnas någon snöman (är han snygg?), inga snöskotrar, ingen Snövit och ingen vit jul.......

Ikväll var jag tvungen att lämna tv:n efter att svenska folket återigen har gjort bort sig när det gäller att rösta rätt i Melodifestivalen. Jag fattar INTE hur Emila kunde gå vidare till Globen!!! Jag tycker att det är bättre att vi skickar Petra Mede istället eller så åtar jag mig uppdraget att representera Sweden. Jag kan sjunga min version av La de swinge så inte ett öga är torrt! Nu ska jag smyga ner i köket och äta gubbens nybakade havreflarn som är fyllda med chokladkräm.... hans bak får mig att tänka på gamla goda tider! Nej, inte den baken! DET HAN BAKAR!!!! När vi var unga och nykära låg vi i sängen och blåste i djupfrysta mockarutor. Ja, för att det kom så fina ljud ur dem. Nej, för att vi skulle kunna äta dem utan att tappa tänderna såklart!  På den tiden hade gubben svårt att sova om han var varm om fötterna så det hände att vi hade en fryst APK-limpa i sängen som alltså var upptinad och klar att skiva till frukosten morgonen därpå. Smart va? Ha det bra! Själv förklarar jag krig mot snön! Må den coolaste av oss vinna!


SNOR

Är det något jag hatar så är det att nysa! Det är så satans jobbigt att jag har lust att klappa till första bästa som kommer i min väg. Ingen bra egenskap men jag har å andra sidan inte gjort verklighet av det ännu. Dels är det så jobbigt att nysa, dels så är det som att vrida på en kran! Snor, snor och återigen snor... det tar liksom inte slut och värst är det när man sitter på bussen och först nyser och sedan snorar! Inget papper och nysattackerna avlöser varandra och till sist har man tryckt upp hela Lovikavanten i näsborren! Nu lämnar vi det och pratar om något roligare............... kan inte komma på någonting!

tänker

tänker

Nu kom jag på något roligare! Jag trivs så bra på mitt nya jobb och känner att det blir bättre och bättre! Alla är trevliga och jobbet är urkul! Jag saknar mina gamla arbetskamrater men de finns ju kvar även om de inte syns. Nu luktar det hamburgare från nedervåningen så jag ska bege mig neråt och slafsa i mig lite mat innan sovklockan ringer. Till sist en annan sak om snor som är rolig! Min syster hatar allt prat om snor, slem och andra kroppsvätskor och det är det roligaste jag vet att prata om just sån´t när hon är med! Först spyr hon nästan och sedan blir hon aggressiv! Det är kul.... och imorgon ska hon och jag käka lunch hos mamma. Ska nog börja med att nysa och sedan snyta mig högt och ljudligt i syrrans vante!

Ses en annan dag när jag har alla celler på plats! GOD NATT

Det var länge sen

Ni trodde kanske att jag hade tröttnat på att blogga men då trodde ni fel. Jag har bara inte haft något vettigt att skriva de senaste dagarna eftersom jag börjat mitt nya jobb och därmed drabbades av kortslutning "in the brain" som vi språkvetare säger....

Jag har alltså börjat mitt nya jobb och det är ingen lek kan jag säga. Allt är f-n nytt och allt ska man lära sig om det så bara är att kopiera ett papper! Men nu har det gått tre dagar och jag känner att det kommer att bli bra! Idag fick jag dessutom en underbar överraskning i form av besök. Rätt som det var stod den finska pinnen i korridoren och jag blev så glad! Min lilla vän från tiden på Fk kom och hälsade på att det gjorde mig så glad och jag är faktiskt fortfarande glad över det!!!

Imorgon ska jag hem till min mamma på lunch och jag fick önska vilken mat jag ville..... jag funderade länge och sedan bestämde jag mig för ris och korvstroganoff. Berättade det för en kompis som genast ville remittera mig till en hjärnröntgen eftersom hon var övertygad om att jag drabbats av en skallskada. Så är inte fallet! Jag älskar korvstroganoff och skulle hellre äta det 7 dagar i veckan än att tvingas äta oxfilé en dag i veckan. Förstår ni hur skeva mina matvanor är men det blir billigt för den som vill bjuda mig på mat...

En annan sak jag måste berätta när det gäller saker man kan äta kommer här: som tonåring var jag galen i hundchoklad. Provsmakade en gång hemma hos en kompis som hade hund och var sen helt fast! Jag köpte de små röda askarna med hundchoklad och käkade upp en hel ask på en dag ibland. Hur som helst så fortsatte jag med det här ett tag och det bästa var att ingen annan ville smaka så jag fick ha det ifred. En dag satt jag och läste på asken när spykänslorna exploderade! Den satans jävla chokladen innehöll knappt choklad. Det INNEHÖLL benmjöl! Jag har aldrig ätit hundchoklad efter det kan jag säga! Nu är jag däremot helt insnöad på whiskas kattgodis - SKOJADE!!! Jag tror inte att jag fick några bestående skador av chokladen mer än att jag ibland morrar och skäller.

Nu ska jag ta mig ner till köket och suga ur chokladsåstuben. Sen ska jag lägga mig och sova ett par timmar innan det är dags att vakna mitt i natten för att sen ligga vaken tills klockan ringer. Jag kan fan inte sova och det enda jag tänker på är att jag måste sova. Vi ses och hörs snart igen! Tjoflöjt!


RSS 2.0