Hej igen!

Jag har haft ett uppehåll i skrivandet av den enkla anledningen att jag varit lat.... inte haft något att skriva om och inte orkat tänka ut något roligt heller för den delen!

Men nu är jag här och tänkte därför berätta om min ångest just nu inför visningarna av lägenheter som vi ska på i veckan. Jag är helt såld på den ena av dessa lägenheter men vi står "bara" som nr tre i kön. Tänk om ettan eller tvåan vill ha lägenheten! DÅ BLIR JAG GALEN! Jag vill ha den eftersom den passar en prinsessa som mig! Det är glittrig fasad och lyxigt badrum vilket är mycket viktigt för mig när jag efter duschen smörjer in mig med min hudcreme ala blåvitt! Nej, jag är ingen diva men det skulle vara härligt att få bo i ett hus med glittrig fasad..... Får vi inte den så har vi ju en chans kvar vid den andra visningen men det är en bostadsrätt och då måste man skaka fram drygt en miljon. Undrar vad jag ska skaka? Den kan vara fin IRL (lärt mig av sonen) men det finns en del att göra. Jag är nämligen allergisk mot våtrumsmatta - ja, inte fysiskt allergiskt, men mentalt! Det spelar ingen roll vilka färger dessa är gjorda i, jag avskyr dem ändå!

Idag har jag inte gjort mycket. Ambitionen var att åka till M-berg och dricka kaffe men latheten slog till och istället blev det tv och kaffe hemma istället. Maken lagade världens godaste middag och efter det har jag haft ett konstant sug efter MARÄNGSVISS!! Det är så gott att man bara dööör. Suget försvinner inte trots att jag till och med har försökt suga ur tuben. Synd om mig just nu!

Nu ska jag inte skriva mer här för ikväll eftersom jag har ett uppdrag att utföra men det kan jag inte berätta om just nu, kanske en annan dag. Hej då!


40-årsfest och redan hemma

Ja, vad ska man säga.... åldern tar ut sin rätt helt enkelt! Kände mig som Askungen när klockan slog tolv och det blev bråttom hem. Jag tog förvisso med mig prinsen hem men å andra sidan är det ju 2009 och så kan det ju det faktum att vi redan är gifta ha betydelse i sammanhanget. Hur som helst så var det en trevlig fest men det blev jobbigt eftersom de flesta som satt vid vårt bord är från Gotland och det medförde att jag längtar tillbaka dit! JAG VILL ÅKA NU!!! Det lustiga är att det återigen slog mig hur liten världen är! När vi var på Gotland för många år sedan så bodde vi hos vår väns föräldrar i deras hus. De har senare sålt detta hus och idag berättar de att de som köpte huset öppnade ett behandlingshem för kvinnor..... med dem har jag haft en del kontakt via mitt yrke men inte tidigare förstått att jag faktiskt har bott i huset och suttit i den trädgård som vi pratat om under vår samtalskontakt! Märkligt sammanträffande! Det låter säkert krångligt och inte ett dugg spännande men det skiter jag i för jag har druckit vin och är nostalgisk! By the way- fy vad äckligt det är med vin!!!



Annars har dagen idag innehållit en fotbollsmatch ute i solen. Det var min systerson som spelade och jag måste säga att det är en av de coolaste barn jag känner. När han är inne på plan springer han som en Duracellkanin och han är duktig och på som få! Men när jag han byter och behöver vila så ser man bara ett par fötter rätt upp i det blå för då har han fått för sig att han ska stå på huvudet en stund. Det har han gjort i olika sammanhang sedan han föddes, ex i luciatåg, flygplan etc. Han kan liksom inte låta bli!

Jag har idag pratat med min dotter i telefon vilket inte är så ovanligt men jag inser att jag längtar efter henne sjukt mycket. Det är tomt utan henne här hemma men det är å andra sidan bara att vänja sig eftersom hon har det bra där hon bor och hon tänker inte flytta hem igen. Hon är söt som en docka, har världens skönaste humor och är ett underverk! Jag saknar henne men vi ska åka och hälsa på nästa helg och då ska jag ha med en elpistol så att hon blir bedövad en stund så att jag får krama henne hur mycket jag vill! Låter det kanske lite för våldsamt?

Jag har ju en son är hemma som är en av de viktigaste personerna i mitt liv! Jag måste bara sluta att vara en sån hönsmamma och låta honom få vara 16 år. Det är så svårt att inte kalla honom för alla söta smeknamn han haft sedan han var barn. Igår var vi på restaurang och åt tillsammans och jag fascineras över att jag är mamma till denna kloka och härliga unge! Som Idol-Kirsti skulle ha sagt: Hallelulja-moment att få vara mamma till dessa underbara barn som förgyller min tillvaro. Hm, har jag sagt att jag har druckit vin? Ett halvt glas av denna snuskigt vidriga dryck får mig alltså att bli så patetiskt nostalgisk som bara en hönsmamma kan bli! Nej ni kära läsare (om jag har några?) jag tar och hoppar i säng nu så att ordningen är återställd till imorgon. Ryktet säger att vi ska spela badminton men har jag tur så ramlar jag ur sängen inatt och stukar lillfingret eller så. SOV GOTT


Chokladdoppade morötter suger...

Jag måste minska mitt intag av kalorier! Det är dagens sanning och inget jag orkar förneka längre. Har man ett arbete som mitt där det mest handlar om att sitta vid en dator och telefon så förbränner man inte så många kalorier men däremot så ryker det en och annan hjärncell.... dessvärre visar sig det INTE på vågen!

Jag har i alla fall bestämt mig för att nu börja ett sundare liv. Det är ett jättelätt beslut att ta efter att man precis tryckt i sig en kexchoklad på tvären och utöver det petat in massor av smågodis i varenda kroppsöppning. Lugn, jag ljuger om det sistnämnda men det känns så eftersom jag är så mätt att jag inte törs rapa ens utan att det kommer ut godis värt ca 10 spänn! En annan sak som slår mig är att denna sockerkick jag just upplever påverkar min förmåga att skriva. Meningen efter den här ska jag inte rätt och då ska ni få se hur sabla tokigt det blir!!! Är ni beredda? Då kör vi!! Jag aar som sagt nesötnt ,ig flr att iten ära fodis och det ska jag jålla. Hörrni, jag fortsätter att rätta eländet för annars fattar ni ingenting och det är ju bortkastad tid.

Jag ska alltså börja mitt nyttiga liv och kommer framöver bara äta grönsaker och frukt. Det ser jag verkligen fram emot och för att det hela ska bli ännu roligare så hoppas jag på lite nysnö också!! Kan man kanske chokladdoppa dessa oranga rötter innan man äter dem? Hur många points är det i en chokladdoppad morot? Vi säger att det är 6 points.... om jag då skippar moroten och bara äter chokladen så blir det kanske 4 points! JAG HAR KOMMIT PÅ DET! Eftersom jag INTE äter morötter och frukt till allt godis jag har där nere så blir det ju färre points än vad det annars skulle ha blivit. Glöm det där jag skrev om tappade hjärnceller! Jag är ju smartare än ett geni och ska genast avsluta denna blogg för ikväll och starta min egen bantningssida på Internet. Här ska tjänas pengar på alla godisråttor som vill komma i baddräkten till sommaren utan att sluta äta godis - ni ska skippa moroten eftersom det är den som är boven i dramat!

 Två av mina hatobjekt i samma bild - SNÖ & MORÖTTER!!

Ha en underbar helg, det ska jag ha! GOD NATT och akta er för grönsakerna!

Den sabla apan John Blund är död!

Inatt provade jag alla ställningar (inga snuskiga tankar nu) som finns att prova men inte fan hjälpte det! Jag kunde INTE sova och den lilla satans John Blund syntes inte till!!! Jag tänkte ett tag att jag skulle väcka maken för att liksom få sällskap där i nattmörkret men jag avstod för annars hade det slutat med att jag både var osams med honom och vaken!..... Är det inte konstigt att man mitt i natten börjar snöa in på en massa saker som man ändå inte kan lösa där och då? En sån sak som höll mig vaken var att jag hade glömt att tacka mina kollegor för de fina blommorna jag fick när jag var sjuk.... vad skulle jag göra åt det kl 02.47? Ringa någon från jobbet kanske?


Idag när jag gick hem från jobbet slog vårkänslorna till med full kraft! Jag fick en lyckokänsla så kraftig att jag höll på att överfalla en okänd man och ge honom en tungkyss! Sjukt va? Jag avstod men log ett patetiskt leende mot honom som säkert gav honom rysningar av...........obehag! Ni som läser min blogg vet ju hur mycket jag hatar vinter och snö så ni kan gissa att jag njuter av solen och fåglarna och att det luktar vår! Kanske ska ta fram solstolen till helgen? Men med min vanliga tur så drar jag kortet i flexklockan för hemgång inför helgen och samtidigt så börjar det säkert att snöa! Nej, jag ska fortsätta tänka positivt och känna lycka!! Love is in the air!



Min son har köpt en studio där han spelar in sina egna låtar. Han är så duktig och har nu fått kontakt med en producent som är intresserad av hans musik.... vad händer då? Givetvis ser jag min chans att göra karriär inom musiken. Jag ska spela in min version av La de svinge och sen är det bara att skicka iväg en demo till sonens producent men för säkerhets skull ska Bertan i Skara få ett ex också! Jag kommer att göra succé och innan mediatrycket blir för stort vill jag bjuda er på en utomhuskonsert redan nu på lördag. Vi ses i Stadsparken kl. 15.00, fri entré! Ta med näsdukar för inte ett öga kommer vara torrt av den vackra sången!!!


                                                                                                   

På väg hem från Hades

Jag har varit med om en resa jag inte ens önskar min värsta fiende och det skrämmer mig att man kan bli så hjälpös och sjuk! Jag har i en veckas tid varit hemma och skiftat mellan att ligga på soffan och i sängen ständigt ackompanjerad av bubblande/rasslande ljud från mina lungor. Fy f-n vad jag hatar att vara sjuk men inte ens fullmatad med värktabletter har jag orkat gjort något vettigt!

Det som dock har varit en aning coolt är de sjuka drömmar jag haft! Att en mänsklig hjärna kan skapa så sjuka historier är galet! Jag har bland annat drömt om att jag kom till helvetet och där fick jag ett hus som jag skulle bo i. Det var jättefint med undantag för trädgården: där kryllade det av 30 cm lång bajskorvar som grävde gångar i jorden och spred en odör som INTE luktade hallon! Jag frågade min guide vad jag skulle ta mig till med dessa skitkorvar och han sa bara att det dels var en del av straffet, dels att det också fanns en tång man kunde fånga dem med.... jippi, det finns en tång att fånga korvar med!!!!! En annan dröm jag haft är att jag helt kallt går runt och slår ihjäl folk. Det var helt sjukt hur jag bara klappade järnrör i huvudet på folk så de stendog.... jag vaknade inte ens svettig utan gick bara upp och tog en ny laddning tabletter för att få ner febern. Jag har även drömt att jag ska skapa ägg av allt jag har omkring mig. Låter vettigt va? Inte alls! Det har inte varit lätt att knåda ihop stolar, bilar, grannar etc till äggformationer.


Vi lämnar det nu så ingen av er får för sig att säga upp bekantskapen med mig. Idag är första dagen jag orkat göra mig iordning. Jag fönade håret och sminkade mig för att låta mig vallas i en affär av maken för första gången på en vecka och innan vi kom dit var jag förväntansfull som ett barn på julafton! Det hann gå fem minuter sen var jag genomsvettig och ville bara hem! Affärer är mitt största nöje men det var bara en plåga att gå där och nu börjar jag känna som barnen gjorde när de var små och sjuka: JAG KOMMER ALDRIG BLI FRISK!!!

Igår fick jag blommor med bud från mina arbetskamrater och blev så rörd att jag grät en skvätt och idag fick jag ett omtänksamt telefonsamtal från en kär kollega som också betyder mycket för mig! Det finns de som bryr sig om mig och det gör mig så glad och lycklig!!!! Jag längtar till mitt arbete och hoppas kunna vara tillbaka på måndag. Om det nu är så som jag befarar att denna lunginflammation kommer att bli kronisk så har jag hittat ett nytt yrke som jag kan utöva från soffan: Fröken repris - till mig kan ni ringa om ni missat ett avsnitt i någon dokusåpa så får ni veta vad ni missat. Jag tror att jag sett allt denna vecka och vet precis hur Brooke känner sig när Ridge blir arg, eller hur Bella och Mimi försöker reda ut vad som egentligen hände Shawn..... ja, det är bara att ringa om ni undrar något inom såpavärlden! Nu är batteriet slut. God natt

VIKTIGT MEDDELANDE!

Är för tillfället i Hades, berättar mer vid ev. hemkomst.

biokväll

Ska inte skriva så mycket nu eftersom jag drabbats av SNOR..... förkyld och ont i halsen men jag vägrar bli ett offer och ska därför lägga mig nu så att jag är pigg imorgon då en ny arbetsdag väntar i kombination med en innebandykväll med vänner.

Innan jag avslutar ska jag berätta att vi nyss kommit hem från bio och filmen: MÄN SOM HATAR KVINNOR. Ruggigt bra!!! Nu ska jag sova. GOD NATT

Sälja allt och flytta till sol och värme

Ja, beslutet är fattat! Jag drar ifrån Antarktis och alla coola "pingviner" och sticker till varmare breddgrader. Jag tänker sälja allt jag äger och har för att sedan leva gott under solen! Det ska bli så skönt och jag ser verkligen fram emot det. När barnen var små läste jag ofta en saga för dem om Pablo, pingvinen som alltid frös och det är ungefär så jag känner mig här hemma i vinterland. Klart att jag kommer att sakna alla men det finns ju möjlighet för er att hälsa på mig när saknaden blir för stor! Det jag oroar mig mest för är språket.... jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förstå vad de säger men jag lär mig väl med tiden. Kanske finns det lexikon att köpa?

Vart ska jag nu ta vägen? Ja, att sälja allt hjälper inte långt eftersom det är kristider i Sverige och folk saknar pengar men jag räknar med att få in de pengar jag behöver för att ta mig till Karlstad i alla fall. Där skiner alltid solen och det är alltså dit jag ska flytta! Hade från början tänkt mig Thailand eller något annat exotiskt men inte f-n kan jag flytta så långt bort. Då blir det ju galet långt ifrån min dotter som jag redan nu saknar så att håret blir grått! Nej, Karlstad får det bli och resten av familjen tvingas följa med vare sig de vill eller ej! MOT SOLEN!

En annan cool sak som hänt idag var att jag träffade min systers lilla son som skulle skalla mig blodig om han visste att jag kallade honom liten. Han är strax under ett decenium men har så sköna kommentarer att man bara häpnar! Vi började prata om hur han bör bete sig om det kommer fram en främmande människa och vill att han ska följa med och jag kan säga att den personen kommer inse sitt misstag omgående för coolingen redogjorde snabbt för sin strategi och den innehöll både våld och hårda ord. Efter en stunds samtal tycker han att det räcker att prata med sin korkade moster som fattar trögt så då tittar han på mig med sina vackra ögon och frågar: Har du fukt i hjärnan? Jag har alltid fått höra att jag har talets gåva men i jämförelse med honom skulle jag lätt kunna gå i kloster utan att passera gå! Kommer också ihåg i julas när han av okänd anledning körde upp sin fot i ansiktet på sin kusin och sa: Lukta på min vrede! Eller ytterligare ett exempel: han blev störd eftersom alla sprang förbi tv:n hela tiden och till slut fick han nog när jag råkade gå förbi och Mr Nice Guy utbrister: Åh, du är så fet att jag missar två program när du går förbi tv:n. Den killen kommer att lyckas här i livet på ett eller annat sätt, det är jag säker på! Hans äldre bror är också skön men på ett mer sofistikerat sätt!

Nu är det snart läggdags och det ska bli så skönt! Jag ska zzzznarka högt och ljudligt så att det blir ytterligare ett spår på CD:n. Sov gott!

 
Ful gubbe = död gubbe efter mötet med coolingen


Hej mitt vinterland!

Har ni saknat mig? Jag har provat på det björnarna gör..... gått i ide. Men när inte det fungerade så var det bara att krypa fram ur snödrivan och bege sig hemåt igen. Jag trodde familjen hade saknat mig men den enda kommentar jag fick var "har du varit ute med soporna?" Ja, jag kanske inte var borta längre än tre minuter men vet ni hur sabla kallt det är i en snöhög när man inte har päls? Så för att undvika mental död var jag tvungen att hitta på något annat och därför har jag nu allierat mig till klubben för positivt tänkande. JAG ÄLSKAR SNÖ! MED SNÖ BLIR DET SÅ VACKERT! SNÖ GÅR ATT ÄTA OCH DEN FINNS I FLERA SMAKER... ja, ni fattar. Men INTE hjälper det! Jag är så trött på kyla att jag inte ens öppnar frysen längre! Slutsats: Positivt tänkande finns inte och kan endast framkallas genom stark medicinering!



Nej, mina vänner! Nu ska vi ägna oss åt något annat och det första som jag kommer att tänka på är att jag snart ska spruta skum i halsen så att maken får sova en natt utan min vackra serenad. Han säger att jag snarkar och jag måste tro honom men jag har så svårt för det eftersom min självbild säger mig att jag på min höjd snusar lite förnöjsamt när jag sover. Så är inte fallet har jag förstått efter att han spelade in mig en sen kväll när jag sussade som skönast! Dagen efter fick jag höra beviset och då insåg jag två saker; det var ingen vacker serenad och det var inget sussande! Det var snarkningar så att en skogsarbetande karl hade blivit avundsjuk! Jag kan snarka och gissa om jag är glad för det! Då får jag ju glädjen av att ligga på nätterna med plåster på näsan och skum i halsen! Spännande va? Skummet ska förhindra vibrationer i halsen och plåstret ska vidga näsan så att luften passerar lättare. Tanken är god men det som händer i verkligheten är att jag får kväljningar hela natten av det unkna skummet som ska smaka mint men smakar skit! Plåstret lossnar och sitter i bästa fall på kinden och i värsta fall på ögat! Det är lika spännande varje gång klockan ringer och man får börja leta efter alla attrialjer som ska få mig att sluta snarka. Som grädden på moset säger maken: Fy f-n vad du lät inatt! Då är det bäst att han passar sig så att han inte har får ett skumt  plåster uppkört i de södra trakterna! Nu ska jag lägga mig och dra igång tröskverket! GOD NATT

En sista sak: Tack till er som skriver kommentarer! Fortsätt med det så kommer jag framåt sommaren att bland er alla lotta ut en CD-skiva med Drakens nattliga läten. Fint va!



RSS 2.0