nostalgi och ilska = vecka 43

Idag är det lördag och det är en av veckans bästa dagar tycker jag! Då får jag sova länge på morgonen och jag skulle lätt kunna sova hela dagen om det inte vore slöseri med ledig tid! Jag har haft en intensiv vecka på jobbet men jag älskar när det går undan och händer saker. Jag skulle inte stå ut med att inte ha ett arbete att gå till! Jag har även på det privata planet haft en intensiv vecka med mycket som ska fixas och personer som ska läxas upp! Sablar vad arg jag kan bli när folk ljuger eller är orättvisa. Det är inte okej att bete sig hur som helst så det så! Men som vi alla fått lära oss så finns det ett bra sätt att ställa allt tillrätta igen och det är att BE OM URSÄKT! Ska bli spännande att höra om det sker framöver.........Se hela bilden








Jag ska inte skriva så mycket idag för jag har fullt upp med att måla och slå in julklappar. Det är så sjukt roligt att ha ett litet barnbarn att handla till och varken jag eller K kan låta bli att skämma bort det lilla trollet. Det är nästan lika kul att handla till sina egna barn men det är inte lika enkelt. Jag kom i alla fall på en riktigt bra julklapp till dottern igår och den är nu beställd. Hon har dock en förmåga att själv köpa sakerna som hon önskat sig. Sabla unge! K säger att jag är likadan. Att jag visar saker jag önskar mig av honom och en kvart senare har jag själv köpt det. Jaha, han får väl vara snabbare då helt enkelt!

Idag var jag i en second handbutik och det är som att resa bakåt i tiden. Tänk vad mycket minnen det väcker när man hittar saker man känner igen från mormor och morfars hem eller från det glada 70-talet då jag växte upp. Det var en lycklig nostalgitripp ända tills jag sprang på skoltidens hatobjekt: EN KNYPPELBRÄDA. Jag glömmer aldrig hur vi på syslöjden skulle knyppla och hur jag inte fattade ett jävla dugg av hur man skulle göra. Jag begrep mig inte på hur alla dessa sysnålar skulle flyttas hit och dit för att bilda en spets. Jag minns också hur vi skulle sticka ett får och det gjorde även jag men fröken visade det för alla som ett dåligt exempel och det hade hon förstås rätt i. Det satans fåret hade bara två ben och dessutom hade den fått en knorr där bak. En fårgris (se nedan) helt enkelt. Alltså slutade mitt besök i butiken med att jag köpte denna knyppelbärda för att nu ta revansch! Alla jag känner ska få en vacker spets av mig i julklapp och om jag hinner ska jag även väva en duk som den kan sys fast på. NOT!! Oroa er inte, det kommer inte att hända att jag knypplar igen.  

 

Vi ses! Tjingeling

Jag har fått en utmärkelse och är så glad!!!

Jag trodde aldrig att just jag skulle få uppleva detta men nu händer det på riktigt och jag är så glad för det! Tack snälla Minna som bloggar på följande sida: www.tjejmamma.blogg.se Det är en mycket underhållande blogg som varvar allvar med skön humor! Du skriver fantastiskt och jag är så glad för din utmärkelse! TACK!

Fint va? Nu är tanken att jag ska ge den här vidare till sju bloggar jag läser och så ska jag dessutom skriva sju saker om mig själv. Det var svårt att välja ut "bara" sju bloggar men här kommer de:

http://laisasblogg.blogspot.com
http://littlemisscary.blogspot.com
http://sophia.info.se
http://maalinsundstrom.blogg.se
http://denstarkastestjarnan.blogg.se
http://hollyochjag.blogspot.com
http://niclasorebro.blogspot.com


Se hela bilden











Och så var det sju saker om mig själv jag skulle skriva:

- Jag önskar att jag får se ett spöke, det vore supercoolt!
- Jag skulle lätt kunna leva på godis och skippa mat!
- Jag är maniskt rädd för spindlar!
- Jag skrattar åt mina egna skämt!
- Det går inte en dag utan att jag saknar min pappa så det gör ont!
- Jag tror att jag kan allt! Ex. att gå ner i spagat......
- Jag har varit lotta i Flygvapnet!


Imorgon ska jag arbeta på Drogfokus 2010 och det ska bli jätteroligt och intressant! Sovdags så jag orkar vara en god värdinna! GOD NATT!

Nyklippt och trött som f-n

Jag har varit och klippt mig hos världens bästa frisör och hon heter Emelie! Jag blir alltid så nöjd och det är alltid så trevligt att vara hos henne. Det bästa är när hon tvättar håret och samtidigt masserar så där skönt som bara frisörer kan. Jag blundade och hann med tre snarkningar innan det var klart. SÅ NICE!! Jag är sabla snygg  i håret men det kanske jag inte säger imorgon när jag själv ska göra iordning det.

Jag är väldigt trött idag men skulle vilja skriva om så många olika saker som jag kommer på men jag orkar inte så därför komprimerar jag allt till detta: 


När jag fyller 100 år ska jag börja röka igen och det kommer att bli så gott! Då är det bara att puffa på utan att behöva oroa sig för kommande KOL eller andra åkommor. Troligen kan jag även i mitt nästkommande liv få fortsätta med denna last eftersom jag starkt misstänker att jag ska en trappa ner den dagen det är dags att dra ner ridån och där finns det säkert både rökrum och en liten paraplydrink om man är sugen.
Se hela bilden








Igår hittade jag en rynka under mitt högra öga som är lika djup som Grand Canyon! Hur är det möjligt? Jag använder ju rynkkräm.....hm, inser att det kanske är just därför. Det kanske är smartare att använda babyolja? Hur som helst så är denna rynka det enda jag ser för tillfället och det stör mig. Jag har alltid tyckt att det är vackert med rynkor och att det syns att man lever men nu ångrar jag mig och tar tillbaka allt jag sagt! Snälla någon, skicka hit en tunna Botox eller vad som helst som snabbt tar bort detta krondike jag plötsligt har i trynet!

Idag var vi och vaccinerade oss.... sjuka familjen på turné kan jag berättta. Sköterskan skrattade och tyckte att vi var så roliga men jag undrar vad hon egentligen sa till sina kollegor när vi hade gått. K har lagt sig till med en ny vana, han svär i varannan mening när han träffar människor han inte känner och han drar skämt som får Johan Glans att blekna (han är redan blek, eller hur?). I alla fall så är vår sjuka humor inte alltid så rumsren kan jag intyga. K svor alltså som en tok och varken han eller jag förstår vad det beror på såvida han inte är besatt. Sonen har världens skönaste humor och jag skrattar ihjäl mig åt hans skämt och härliga sätt men idag blev vi tre i samma rum lite för mycket. Sköterskan trodde nog att det kanske ändå skulle gå ganska bra för oss tre på vår kommande resa trots att vi är så galna. Alla fick rätt spruta och ingen avlivades  =)

Efter sprutan bar det av till ett av stans konditorier där jag och de två männen i mitt liv åt det godaste som skapats på denna jord: Chillevip. Den är gjord av maräng, mocka och grädde. Den är så smarrig och en favorit här hemma. När jag var "ung" jobbade min kompis pappa på ett kondis och det var inte sällan han tog med osålda tårtor och bakelser hem och sen ringde de mig och jag gick dit och slafsade i mig allt! Tro mig när jag säger att jag lätt kunde trycka i mig en hel tårta själv bara den innehöll maräng och mockakräm. Jag åt sällan mat på den tiden men kakor och tårtor hävde jag i mig som om min sista stund på jorden var kommen.

Det här är ytterligare ett virrigt och sammanhängande inlägg från mig men det får ni ta. Jag är trött och nu är klockan över 22 så då får man sova. Imorgon ska vi åka och hälsa på vår kära dotter med familj. Det ska bli så roligt att träffa dem igen och få kramas och gosa med lilla Isak som är ett av jordens underverk!

God natt önskar Draken

hinner inte...

Idag/ikväll hinner jag inte skriva så mycket för jag har haft fullt upp med att limma ihop käften och sitta på mina händer medan maken tuggat frenetiskt sedan vi kom hem..... han har f-n ätit allt och nyligen insåg jag att soffkudden är borta! Jag har bestämt mig för att köra livsstil ala tråkigtjävlatjockholmenstil. Det innebär att jag äter nyttig frukost, lunch och middag med kalorisnåla mellanmål. Så jävla tråkigt! Jag hatar att inte kunna trycka i mig en chokladkaka direkt efter världens laddning med lasagne eller annan fet smarrig mat..... det mesta här på jorden är mänskliga påfund så jag föreslår att vi människor hittar på att den som äter mest godis är mest välmående och lycklig, eller?

Ja, hur som helst så ska jag inte skriva mer nu för jag är tjurig! Jag ska istället suga ur chokladsåstuben UTAN att ta av korken och därefter ska jag äta upp ett reklamblad med bilder på godis och chips. Här kommer det inte att bli något jävla fredagsmys för det är INTE mysigt att titta på film och på sin höjd unna sig ett glas Funlight och eventuellt trycka i sig några sunkiga nötter som max får vara 10 till antalet. Med min otur så smakar hälften av dem ruttet och resten innehåller mask!


En sak som har varit bra idag är att jag har fått träffa min finska lilla pinne och det var både roligt och seriöst! Vi delar många roliga minnen och det blir alltid många skratt när vi ses och tänker tillbaka!




Det är väl bara att gå och lägga sig och hoppas att morgondagen blir bättre. Förresten; är det någon som sett K?
God natt önskar Draken

så lite tid

Jag har inte haft tid att blogga på ett tag och det är synd för det har hänt en del roliga saker. Igår var jag på fest med jobbet och det var lyckat! Träffade många gamla och nya vänner som man annars inte hinner prata så mycket med men nu fanns det tid. Det var bra underhållning och bra musik. Jag överraskade familjen rejält genom att vara hemma en timme senare än vad de slagit vad om. Kanske är så att jag på äldre dar börjar bli en partypingla trots allt! Hihihi.... nu måste jag även passa på att varna maken för att skriva en kommentar om vilken tid jag kom hem! DET VAR JÄTTESENT!


Jag befinner mig i en ganska märklig situation som det har tagit tid att förstå konsekvenserna av. Jag har bestämt mig för att inte skriva så mkt om det här på bloggen och den främsta anledningen till det är för min egen skull. Den läxa som varit tuffast att lära sig är ändå att en del väljer att tro på lögner och dessutom hjälper till att sprida och hålla liv i dessa. Jag fattar inte hur man kan sova gott på natten när man beter sig på detta sätt! Stanna upp och tänk efter vad det får för konsekvenser för de som utsätts! Hur som helst så är jag tacksam för de som tar avstånd från detta och dessutom ser till att jag och andra vet vad som händer.... att allt håller på att lösa sig till det bästa är min övertygelse men jag förundras över hur vissa beter sig och att de inte skäms!

VAR MOT ANDRA SOM DU SJÄLV VILL ATT DE SKA VARA MOT DIG!!! Finns det inte tillräckligt med ondska i världen utan att ni måste bidra med ytterligare jävligheter? Over and out!

Jag längtar ihjäl mig efter mitt lilla barnbarn! Pratade så mycket om honom igår att jag inatt drömde om detta lilla underverk som nu är inne på sin sjunde månad i livet! Han är den mest fantastiska lilla pojke som finns och han har en stor plats i mitt hjärta (det gäller givetvis även K och mina barn)! Inatt drömde jag att lillen hade fått så mycket hår. Det som var oroande var att håret var mörkbrunt och storlockigt. Han hade så stort hår att han inte orkade hålla huvudet upprätt! Dags att ses med andra ord.

 Inte kan han väl ha blivit så här stor redan?

Nu ska jag få mat så det är väl dags att lägga ner det här för ikväll. Imorgon blir det nya äventyr och kanske skriver jag om det här i bloggen men det får vi se..... en lite uppmaning till en av mina värdefulla läsare: dags att lägga ut bilder på Fb till mormor va? =)

//Draken


Heja Sverige!

Sverige gjorde en lysande match mot Holland! För visst är det en bedrift att vara proffs och ändå kunna spela så uselt? Jag är ingen specialist men det behöver man nog inte vara för att förstå hur de sög i denna match. Efter Hollands tredje mål gick jag och gjorde något viktigare; skurade toaletten! Jaja. som tur är så gräver jag inte ner mig för en liten förlust för det finns ju trots allt en ljuspunkt i landslaget och det är herr Z. Det spelar ingen roll att han inte spelade så lysande idag. Det räcker med att han är med och förgyller tillvaron för oss tittare! Eller hur L i S-by?

Nu ska jag gå och sova för imorgon ska jag på ett mkt spännande möte och då gäller det att vara pigg och alert! Det känns lite som att sitta ensam på en öde ö då det plötsligt kommer en båt. MAN FÅR INTE MISSA DEN HELT ENKELT! Jag är inte desperat och jag har det bra men ibland får man en chans som kanske inte kommer tillbaka. Återkommer med mer info senare i veckan......

Jag har många drömmar och planer för framtiden. Den största av dem är att bli patolog men jag förstår att det tåget har gått och det enda jag får dissekera är väl hemmets dammråttor. På tal om det så bor det riktiga fetingar i vår källare! Råttor alltså! Jag och sonen brukar roa oss med att slå på rören i taket och jösses vilka biffar det verkar vara. Det är med skräckblandad förtjusning vi gör det för risken finns ju att de kommer ner på golvet och spöar upp oss. Jag är mer rädd för spindlar men det kanske jag får revidera efter den potentiella råttattacken.

Som vanligt byter jag samtalsämne och babblar på om allt mellan himmel och jord. Det är hög tid att hoppa i snarkofagen så jag tackar för mig och säger god natt till er alla!



Se hela bildenSe hela bilden


 







Skjut mig

Idag är det en riktig skitdag måste jag erkänna.... vi var hemma hos våra kära vänner igår och spelade Fía med hutt.... jag har inte direkt tur med tärningarna och fick alltså stjälpa i mig snaps efter snaps i ett rasande tempo. Jag är ingen storkonsument av alkohol i vanliga fall och det visade sig ganska snart. Efter typ fem glas Minttu (I love it, not!) så var jag kung i baren och roligast på festen! Alla dolda talanger kom fram och förstärktes! Inte kan väl jag bli dålig blev kvällens motto och glas efter glas dracks upp i ett rasande tempo. Nostalgitripp hann vi också med och det är sjukt roligt att tänka tillbaka på det glada 80-talet då ALLT hände. För att inte tala om hur snygg man var i sitt stora hår och coola kläder.

Allt roligt tar dock slut och även denna fantastiska kväll. Här sitter jag nu och klockan är snart 19.30. Jag har äntligen tagit mig in i duschen och gjort mig iordning tillräckligt mycket för att våga lämna hemmet för att se sonens match. Jag är löddrig runt munnen av en överdos av samarin. Helst av allt vill jag dö och skulle med glädje bläddra i Fonus senaste postorderkatalog (har de någon?). Nej, så illa är det kanske inte men inte f-n mår jag bra och det är inget jag är stolt över och inte heller finns det någon annan än sig själv att skylla på!

Jag åker nu och när jag kommer hem ska jag skriva kontrakt om att jag INTE SKA DRICKA MER! I alla fall inte den här veckan!

Jag håller i mig och hoppas att jag ska överleva kvällen!

Se hela bilden

dragkedja i ryggen, tack

Här är det fredagsmys så det ryker om det bokstavligen talat. Vi sitter och flämtar både K och jag men ska man mysa så ska det vara med tända ljus! Ett värmeljus blir 200 gr varmt och vi har just nu 30 ljus tända. SKJUT MIG så varmt är det!!! K börjar klä av sig för att inte dö av värmeslag och ni tror säkert att det är taktik från min sida för att få se honom naken. Hihihi, kanske det.....

Tänk om man hade en dragkedja i ryggen. Vad bra det vore att kunna hänga ut skinnet på kylning! Min sjuka hjärna drar nu igång med en massa roliga och praktiska påhitt som skulle fungera om skinnet var avtagbart men det delar jag INTE med mig av här. Däremot ska jag ringa min syster och spåna vidare på denna idé. Vi har samma gener så hon förstår hur jag tänker.

Skinn töjer sig tyvärr......

Se hela bilden

Idag babblar jag bara.....

Det bästa som kunde hända är att det blev fredag! Jag har jobbat hårt den här veckan och verkligen gjort skäl för min lön, så det så! Jag tycker att jag är bra på att ha många bollar i luften men när det blir "bollhavsvarning" så är det lite för mycket kan jag säga........

Hur som helst så har det hänt bra saker också den här veckan och en av dem är att jag bokat in en träff med en gammal vän och kollega. Vi ska prata jobb men det gör inget för det ska bli så roligt att träffa henne igen! Min lilla:Se hela bilden








Vi har arbetat ihop en gång i tiden och det var ett av de tuffaste jobb jag haft. Vi slet som djur hela dagarna och var alltid fullständigt slutkörda när helgen kom..... NOT! Fy f-n vilka gulddagar vi hade! Vi hade hysteriskt roligt tillsammans och var väldigt tighta som grupp (de som fick vara med vill säga) och ingen dag gick utan att vi skrattade halvt ihjäl oss. En sån sak var vår pausgympa som jag blev utsedd att hålla i. Tjo vilket skämt det var! Mellan skratten så skötte vi vårt arbete slaviskt skall tilläggas och vi tjänade måååånga dollars!

Alla goda ting är tre:

De tre vise männen
Tro, hopp och kärlek
Tre små gummor
Tre tenorer
Kicki, Bettan och Lotta 

Jaha, det var ett kryptiskt avslut men så får det bli! ;)

får inte låna datorn

Har ingen dator hemma just nu så jag lånar sonens en liten stund men han står bakom mig och är arg som en piraya så det är bäst att bara gå härifrån och överlämna datorn till honom....... återkommer en annan dag!

Se hela bilden

Dagens citat

K och jag gick förbi ett bageri på hemvägen när jag säger:

- Det luktar bak!!!
- Ja, jag blir skitsugen!  


Låg nivå = min nivå!



God morgon alla monsterdiggare

Vilket väder! Solen skiner så jag måste sätta på mig solglasögon inomhus................ för att slippa se dessa skitiga fönster som solen plötsligt avslöjade. Ser också att det är en del damm här och där men det kan jag mentalt vända till något positivt, typ; det skyddar mot golvdrag så här på hösten. Vad sägs om den?

Idag ska jag och K gå en promenad ut mot hamnen. Oj, vad det lät fint! I själva verket är det ett ganska sunkigt ställe längs en åkant. Men det blir bättre ju längre bort man kommer som tur är. Vi ska börja vårt "nya" liv har vi tänkt oss och för att förändringen ska bli varaktig börjar vi med små saker såsom att byta soffa med varandra, äta skinka istället för ost på mackan etc. Ja, ni förstår principen. Det är dags att ta tag i vissa saker och vi är överens om att rätt tid för det är NU!

Jag har i hela mitt liv haft en vass tunga och törs påstå att ironi är något jag gärna ägnar mig åt. Inte så att jag använder detta mot allt och alla men jag gör det med gläjde när någon förtjänar det och i såna lägen kan jag till och med njuta av att få platta till honom/henne. Igår hamnade jag i en situation med en kille i kassan på Willys där jag hade kunnat säga några väl valda ord men vet ni vad; jag avstod! Det var apsvårt att inte säga det jag tänkte och i bilen hem led jag något fruktansvärt och var på vippen att vända tillbaka bara för att få uttrycka mina dräpande kommentarer. Men vi vände inte och jag är en stolt människa idag! Jag krossade inte detta skithuvud och det ska han vara glad för! Återigen kom min lavendel till nytta och natten har varit lugn!
Se hela bilden







Det här med att blogga är en skön företeelse egentligen. Jag vet att jag har några läsare och jag vet att jag har några som smygläser (såna som aldrig skulle skriva en kommentar eller erkänna att de läser min blogg) och det är helt okej oavsett vilken typ av läsare man är. Alla är välkomna! Men kommentarer ger givetvis energi och är roliga så de tas tacksamt emot. Men anledningen till att jag skriver är att jag har ett rörigt huvud. Jag har alltid en massa tankar snurrande i skallen och de handlar om allt mellan himmel och jord. Bloggen är som en soptipp för mig och det är här jag dumpar allt jag tänker och inte orkar bära. Jag är en sådan där tok som också skrattar åt mina egna skämt så ibland läser jag mina gamla inlägg och skrattar högt för mig själv.

Nu ska jag göra mig iordning för promenad i solen och framåt kvällen ska jag sitta på läktaren och heja på min målvaktande son som gör framsteg och får lovord från andra lag och tränare. Hans kämpande i målet börjar ge utdelning och det är jag stolt över! Tjoho vilken söndag det kommer att bli hoppas Draken.

Se hela bilden


Ut och åka mc

Visar en bild på hur jag kommer att se ut resten av dagen......


Se hela bilden








Hörs kanske senare!!!


Lösenordsskyddad blogg

Jaha, nu är jag så förbannad att jag måste lukta på lavendeltvålen tror jag..... hade skrivit ett ovanligt långt och roligt inlägg när skiten plötsligt bara försvinner! Sabla jävla teknik! Nu kommer jag inte ihåg allt jag hade skrivit men här kommer en kort sammanfattning: barnbarn och mina barn gör livet värt att leva, snor i håret, städerska och trött, underbart jobberbjudande som jag kanske måste tacka ja till, vänner och helgäventyr, hetsäta godis och rekordet ligger på ett kilo, mcåkning är roligast i 180 km/h och JA, jag vet att det är jävligt olagligt och farligt men det är härligt och jag är tuff! Imorgon ska vi åka och då ska jag testa ett nytt tricks; att stå upp bakom K på motorvägen! Just kidding! Inte ska jag göra det heller......... eller?

Se hela bilden







Jag har fått massor av skäll att jag har lösenordsskyddat min blogg och det är smickrande att inse att jag har läsare! Dessutom finns det ett till skäl till att jag tar bort lösenordet... jag kommer inte ihåg det alla gånger och lämnar ut fel!

Jag har helt tjurat ihop efter att inlägget försvann så nu avslutar jag det här och petar upp två skumbananer i näsan och ser om det kan få mig på bättre humör! Ha en trevlig kväll. Här hemma är det fredagsmys som gäller och det brukar låta så här:

- Gäsp, kan du skicka godisskålen?
- Nää, jag orkar inte.
- Men du har den ju på magen!
- Ja, men jag orkar inte lyfta armen.
- Ge hit godisskålen annars får du stryk!
- Zzzzzzzzzzzzzzzz
- Sover du?
- Zzzzzzzzzzzzzzz
Jaha, då får väl jag också sova då....... Zzzzzzzzzz

God natt önskar en trött drake





RSS 2.0