levande död

Jag är förkyld och har mått bättre.... käkar vitlök i såna mängder att det titt som tätt ringer "kunder" på dörren då de tror att detta är en orientalisk restaurang. Jag är inte ofta sjuk och nästan aldrig hemma från jobbet men nu får vi se hur det blir med den saken. Kvällen är lång och vitlök samt andra piller är införskaffade.

I två dagar har jag varit på kick off med jobbet och det har varit fantastiskt roligt och trevligt. Mycket har blivit sagt och mycket har ätits! På konferens äts det mer än det andas tror jag! Hur som helst så var det välbehövliga dagar med goda kollegor som är positiva och villiga att arbeta framåt! Vi är ett bra gäng som vill varandra och versamheten väl vilket känns underbart roligt! Vi hade även mångkamp där en gren var en stafett på skidor, ni vet ett par skidor som delas av tre personer. Det gick bra i ca tio meter men sen måste någon i underjorden ha greppat tag i vår högerskida för den gick jävlar inte att rubba! Vi slet som djur men skidan satt fast och vi kom ingenstans. En anledning kan ju vara att vi skrattade hysteriskt men jag tror på riktigt att det var ngt övernaturligt som hindrade oss från att segra. Skit samma, de som vann var värda det och dessutom fick de ett pris som jag inte ville ha: mögelost.

Det här var inte det roligaste inlägget jag skrivit men det kan inte hjälpas när snor och nysningar stör kreativiteten. Jag har i alla fall röstat och det ska bli spännande och se resultatet!

Attjo

Se hela bilden

Fångad av en stormvind

Jag sitter vid datorn i sonens rum för att blogga och det är så skönt eftersom han har fläkten på i full speed! Jag älskar kyla och tror att jag på riktigt har kommit in i klimakteriet även om det tycks vara 20 år för tidigt. På jobbet har jag gärna fönstret öppet samtidigt som fläkten är på för fullt. Skönt och definitivt myggfritt!

Ett annat symtom på att jag kanske börjar bli gammal är mina sexiga ben. NOT! Jag har drabbats av restless legs och fönstertittarsjukan. Charmigt och sexigt värre må jag säga. Vilken jävla kombination rent ut sagt. Den ena medför svårigheter att sitta still och den andra orskar värk vid rörelse. Skjut mig!!!!!  =)

Annars så är det här en dag som helst kan passera utan att komma åter. Vaknade sur som en citron imorse och inte har dagen fortsatt så mycket bättre. Allt har provocerat mig idag och inte hjälpte det att stjälpa i sig en dl handsprit på jobbtoaletten heller..... NEJ FÖR GUDS SKULL, DET VAR ETT SKÄMT! Men hur som helst så har jag varit sur hela dagen och som grand finale lyckades jag till och med bli osams med mig själv för en stund sedan. Hade lovat mig själv att vara kreativ när jag kom hem från jobbet men istället så hittade jag mig själv på soffan och då blev jag galen! Jag är en sabla apa! Låter detta inlägg lagom schizofrent tycker ni eller ska jag fortsätta att berätta om min fantastiska dag?

Nu ska jag lämna Sibirien och ta en tripp till kvarterets butik. Där kan vad som helst hända med tanke på mitt humör och alla tokar som handlar där. Sist blev jag överkörd av en tant med rollator som var tungen att komma före mig till ostdisken... det fanns ca 200 ostar i hyllan men helt uppenbart var det att den lilla människan trodde att jag skulle sno åt mig alla. Jag ser väl ut som en sork eller något liknande kan jag tro. Tanten fick sin ost men nere vid kyldisken brottade jag ner henne bland lösviktsräkorna och skrev rea på skylten. Vi klimakterietanter ska undvika varandra vissa dagar! Idag är en sådan dag men jag är på hugget och ser fram emot eventuell strid med likasinnade.

Tjingeling! Imorgon är en annan dag tack och lov.

Flytt utomlands

Idag har vi tagit bort blommorna och gjort iordning inför höst/vinter på uteplatsen. Jag var så duktig tills jag lyfte på en kruka och det välde fram spindlar och tvestjärtar in absurdum! Jag blir galen på dessa äckeldjur som inte har något på min altan att göra. Som alltid när dessa djur gör intrång i mitt liv drömmer jag mig bort till en plats på jorden där det INTE finns några miniatyrmonster och där jag kan leva i lycklig harmoni...... inte f-n vet jag vart jag ska ta vägen för där det inte finns spindlar finns det väl inte heller några affärer så då blir jag ju oharmonisk i alla fall.

Annars har dagen idag mest bestått av snarkning på soffan för min del. Jag är vanisinnigt trött och begriper inte hur jag ska orka hålla mig vaken tills det är legitimt att lägga sig för natten. Funderar på att lägga mig i badkaret med massor av bubblor och tända ljus men vem ska fixa iordning det åt en lat stackars kvinna? Jag orkar bara inte göra det själv och K håller på att skruva med motorcykeln och skulle troligen slå skiftnyckeln i huvudet på mig om jag bad honom serva mig. Kanske vågar fråga i alla fall???

Jag pratade med min älskade dotter förut som berättade att hon och B är sjuka i förkylning med halsont. Lilla Isak är frisk och satt i sin babysitter och tittade på tv. Han älskar Astrid Lindgrens filmer och man kan riktigt se att han njuter av att titta på tv. Ställer man sig för blir han arg och "berättar" för en vilken jubelåsna man är. Han har även lärt sig att vända på sig hit och dit och sätter sig även upprätt i bilstol och i babysitter. Ska en stackars mormor behöva höra detta och ha över tjugo mil att åka för att få se alla framsteg? Jag saknar dem så det gör ont och inte blir det bätttre av att jag pratar med det lilla underverket i telefon och hör hans skratt och "prat". Jaja, det är bara att sätta sig i bilen och åka norrut för att få sin dos av barn och barnbarn..... ett av underverken har vi ju kvar hemma och det är jag glad för. R förgyller vår dag med sina skämt och sin sköna humor. Han är så lik sin mamma!!!  =)

Nej, nu har jag suttit upp alldeles för länge så nu är det dags för andra akten av Draken snarkar. Sov gott! Innan jag somnar kan jag berätta att jag igår morse vaknade av att jag höll på att kvävas. Jag drömde att jag åt ett äpple och satte i halsen. Hade verkligen andnöd när jag vaknade men såg då min prins bredvbid mig med uppspärrade ögon som stirrade på mig. Han sa: Vad f-n håller du på med? Vet du vad klockan är? Det är INTE lätt att vara Snövit i det här huset..... jag hostade i en kvart men sen gav det sig. Frågan kvarstår dock; vad var det jag egentligen satte i halsen?

Se hela bilden

saknar barn och barnbarn

Idag är saknaden stor efter barn och barnbarn..... vi längtar enormt mkt efter "de där" som bosatt sig norrut. Tittade på kort på lilla Isak och det gör ont i hjärtat att inte ha dem nära! Tycker synd om mig själv just nu och det är ingen höjdare en fredagskväll.......


snygga naglar

Jag har gjort naglar och det är snyggt men helt galet opraktiskt! Att helt plötsligt ha långa naglar ställer till det kan jag säga rent avståndsmässigt. Ska jag klia mig i ögat så är jag "framme" mycket snabbare än normalt med det resultatet att jag petar mig i ögat och det gör ont!!

En natt för länge sen vaknade jag av att jag hade en hand på mitt huvud och den var INTE min och inte heller Kristers. Jag fick panik och slog bort handen med det resultatet att jag nästan ramlade ur sängen och då insåg jag att armen var min egen men att den jäveln hade somnat och var helt bedövad. Trauma!!!!! Har även varit med om att båda armarna sovit när klockan ringer och försök att stänga av ett larm med en sovande arm! Det går inte och är sjukt frustrerande kan jag intyga.

Jaha, återigen har jag lyckats skriva något helt meningslöst men det får vara som det är för jag orkar inte sudda bort det. Jag har varit ute med Mr Sexy och åkt mc igen.  Det är så roligt men det börjar verkligen bli kallt kan jag säga. Vi var till en av mina bästa vänner och fikade och som alltid när vi setts så inser jag att det är för sällan vi träffas.

Hungrig! Kanske ska skjuta en av gårdens 8 miljoner skator och lägga på grillen. Någon som vill komma på grillparty?

Jag ljuger så bra

Ja, plötsligt händer det..... jag som var så duktig och bara åt nyttigt i en hel vecka kom på mig själv med den förbannade chokladsåstuben tryckt mot käften. Jag kan inte begripa hur det blev så men rätt som det var så attackerade tuben mig och tvingade mig att suga. Ni med snuskig fantasi ser säkert det här i bilder nu! Jag är beroende av choklad och jag menar verkligen beroende! Jag har hittat en ny favorit och det är Marabou som är skydliga. Kanderad mandel med havssalt ger en euforisk upplevelse. I love it!

Annars har dagen idag inneburit en rolig överraskning. Jag har tillfrågats om jag är intresserad av ett uppdrag inom den akademiska världen och gissa om jag är! Jag är sjukt sugen på att testa men frågan är om det går att lösa rent praktiskt. Jag ska fundera och prata mer med A och sedan får vi se..... spännande och så roligt att bli tillfrågad! Det skulle ge mig positiv energi, det vet jag!

Gubben är i Sthl och upplever gamla hårdrocksminnen i Globen. Jag fick äran att städa hemmet och det har jag gjort som en duracellkanin. Älskar när det är nystädad och skinande rent. Det kommer däremot inte att bli lätt att somna utan K bredvid sig. Inte ens fast jag kan vräka ut mig i hela sängen och lägga beslag på ALLA kuddar.

Hur som helst så är återfallet över och jag ska återgå till min sunda livsstil igen. Ingen mer chokladsås så det så! Jag har kastat tuben och kommer inte att skaffa en ny..... i alla fall inte ikväll eftersom affären är stängd. Men innan jag somnar kanske jag ska spana in handla 24. Mest för att ha en back up ifall det blir för tufft att både vara ensam hemma och utan choklad! En gång drömde jag att jag åt världens största chokladboll och när jag vaknade på morgonen var kudden borta! =)

Nu är det läggdags för mig så tills vi ses igen säger jag God natt och sov så gott!

Se hela bilden



I have a dream...........

mitt andra skinn

Ja, då har man investerat i ett skinnställ..... inte en sån där sparkdräkt som jag anser att män passar bäst i, utan en tvådelad historia i svart skinn. Till en början hade jag ett allvärderställ med den effekten att jag framstod som en barbamamma bakom K som är sjukt  snygg (och smal!!) i sitt skinnställ. Vi har varit ett par i tjugo år och det där skinnstället han har kommer definitivt att hjälpa till så att det blir tjugo år till! Men nu var det inte honom jag skulle berätta om utan mig själv och mitt skinnställ.

Vi var ute och åkte i fredags och det var första gången jag hade det på mig. Vi hann åka 100 meter när jag insåg att jackan åkte upp och byxorna ner med resultatet att jag visade alla trafikanter bakom oss mina trosor! INTE ROLIGT! Jag började dra och slita i byxor och jacka i ren panik med den effekten att vi höll på att välta! Jag bröt ihop och kunde inte för mitt liv komma på vilka trosor jag hade på mig! Jag äger inga mamelucker i frotté men vid det här laget börjar min hjärna fantisera om att jag har på mig just ett par gula sådana som det står "måndag" på fast det var fredag......... K var inte glad och undrade vad f-n jag höll på med men det är inte lätt att prata när man har hjälm med visiret nedfällt samtidigt som man ska undvika att visa röven för hela stan! Vi fick stanna och som den McGyver jag är så lyckades jag lösa problemet och vi kunde åka vidare.


Vi åkte ut på landet och njöt av naturen tills just doften på landet slog till med full kraft! Det luktar inte gott när de gödslar på åkrarna och det är svårt att hålla andan längre tid än 1 minut...... plötsligt kom det en iller upp på vägen och lite längre fram såg jag en lite mus. Knackade på K och sa "såg du musen?" Han svarade "Nej, det var en iller". Ni fattar säkert ingenting men det här är min blogg så det skiter jag i! Jag garvade i alla fall åt att han inte trodde att jag kan se skillnad på en mus och en iller! Det kan jag men däremot har jag lite svårt att skilja på skator och kråkor.

Jag har aldrig tidigare lagt in foton på den här bloggen men ska försöka lära mig hur man gör och sedan ska ni får följa mina äventyr i både bild och text! Ha det bra tills vi ses igen!


Se hela bilden

Nejmenvadtarjagmigtill????

Jo, det ska jag berätta. Jag har fått ny energi och kommer att börja blogga igen! Jag har varit med om så mycket den här sommaren att jag bara MÅSTE berätta om det för er som sagt att ni vill att jag återupptar skrivandet. Så alla läsare: Jag är tillbaka!

Just nu har jag tusen saker jag vill berätta om men jag ska fram till imorgon välja vad mitt "första" inlägg ska handla om och sedan kör vi! Tills dess, gonatt.


Se hela bilden

RSS 2.0