Nu är glada lördan slut, slut slut. Datorjäveln ska nu kastas ut, ut, ut!

Här har jag suttit och skrivit bästa inlägget ever när jag bara ska klippa in en bild innan jag låter er läsare ta del av min intelligens! Vad händer då? Jo, hela inlägget försvinner och datorn börjar flina hånfullt åt mig! Vi har köpt en ny dator och den är min värsta ovän just nu. Jag kan inte skriva om samma inlägg för det är lika omöjligt som att koka ett ägg som redan är stekt!

Jag skiter alltså i att ens försöka och nu ska jag istället ägna resten av kvällen med att terrorisera denna dator genom att googla på konsumentköplagen och ångervecka!

Jag återkommer en annan dag!


Kolmården och jag

Jag är kär! Jag är kär i Kolmårdens vildmarkshotell där jag varit i två dagar på internat. Vilket hotell, vilken mat, vilka drinkar och vilka snygga dansmoves jag fortfarande kan få till! Mitt hotellrum var pricken över i kan man säga. Ett rum med djungeltema och sådär sjukt lyxiga lakan som hotell brukar ha. Den enda oro jag kände var att sängen endast var 80 cm bred. Det fanns två sängar men när Askungen (jag) gjorde entré framåt natten hade jag ingen lust att börja möblera om så jag kastade mig i säng och sedan sovs det...... i ett par timmar tills jag vaknade med ett ryck och höll på att ramla i golvet. Normalt sett ligger det en make på min vänstra sida men så var inte fallet nu och inte heller fanns det någon säng där jag kunde vältra mig över i. Graciös som en bandvagn lyckades jag klamra mig fast i sängen och sedan var det bara att krampaktigt hålla fast sig i madrassen.

En stund senare hörde jag att det rann vatten och som den ansvarstagande avloppsälskare jag är så tog jag mitt ansvar och skulle precis sy ihop ett blåställ av gardinen när jag insåg att det var grannen ovanpå som kissade! Dock inte i mitt rum om någon nu trodde det, utan i sin toalett vilket hördes mycket väl ner till mig. Han måste ha en stor.........................blåsa tänkte jag och somnade om. Nästa gång jag vaknade var det av min timer på iphonen. Jag har en sådan i tjänsten men hittade ingen väckarklocka så jag fick sätta timern vilket fungerade. Dock var inte larmet ihopkopplat med någon lampa och mitt rum var svart som en apröv! Jag såg ingenting och kunde alltså inte hitta telefonhelvetet och inte heller lampan. Jag trevade mig fram som en nyfödd kattunge och höll såklart på att slå ihjäl mig innan jag lyckades hitta lampknappen. Taklampan braschade på med 100 w rätt i ögonen och därefter var jag PIGG!

Innan jag avslutar detta meningslösa inlägg så kan jag berätta att jag dansade för första gången på säkert 10 år och det var så roligt! Jag skäms att stå så där i ring och dansa men vid närmre eftertanke så dansar jag ju afrodans en gång i veckan och det är ju INTE bättre eller snyggare! Jag har underbara kollegor som bidrog till en fantastisk kväll och de kommer att väga tungt när det börjar bli dags att göra sitt val inför framtiden. Nu ska jag göra det jag är bäst på; lägga mig på soffan och agera fjärde jurymedlem i Idol. Sen ska jag sova i min egen säng och jag ska ligga på längden, bredden och tvären!


Ensam hemma och då!

Jag tror på andar och jag tror på ett liv efter detta och vid min ålder har jag slutat att skämmas över att berätta om det. För mig är det en tröst att veta och tro att det inte bara tar slut och jag har en stark önskan att få "bevis" för att det finns något på andra sidan. Jag har gått på seanser och jag tittar slaviskt på Det okända där Terry Evans är en stor favorit! Ja, nu är det sagt och då ska jag komma till vad som nyss hände här hemma men först ska jag ge er en kort bakgrund.

Jag har länge hoppats och önskat att jag ska få kontakt med andra sidan och om man nu, liksom i en Elloskatalog, kan lägga in en order så har jag beställt ett snällt och trevligt andebesök. Ingen elak en som skrämmer slag på mig och är otrevlig. Just ikväll har maken rest iväg på kurs, sonen är i Spanien och jag är alltså ensam hemma. Jag kommer hem från min träning och slappar i soffan när jag hör ett typ hasande ljud från hallen. Detta ljud återkommer regelbundet och nackhåren reser sig på mig när jag inser att det inte är ett ljud från grannen eller från min tv. Skjut mig, vad rädd jag blir samtidigt som det ger en märklig kick. Äntligen ska jag få kontakt men varför när jag är ensam hemma?? Jag funderar på vad Terry skulle ha gjort och gör samma sak som jag tror att han skulle göra; lägger mig i soffan med en kudde över huvudet samtidigt som jag sjunger Gamla Nordsjön så högt jag kan! Not! Jag går såklart mot ljudet och då händer det!!! Jag både ser och hör vad det är som låter. Vid det här laget står vartenda kroppshår rakt upp och jag har svårt att andas. Mitt första egna direktmöte med andevärlden går av stapeln och anden presenterar sig vid namn Glade! Jag kan inte med ord förklara vilken mix av känslor det blir när mitt besök inte är ett andebesök utan ett möte med den nyinköpta batteridrivna doftrenaren Glade Sense & Spray. Det hasande ljudet är inget annat än denna maskin som regelbundet puffar ut sin doft. Det är nu alla rationella och skeptiska medmänniskor säger att det alltid finns en logisk förklaring och alltså INGA andar men till er vill jag bara säga: VIK HÄDAN!



Inte ikväll

Jag har varit på fest och det var en kanontrevlig kväll men tyvärr kan jag inte skriva och berätta för jag har problem att få till bokstäverna..... Att skriva så här långt har tagit fem minuter och jag måste redigera allt jag skriver.... om jag inte gör det kommer resten av inlägget att se ut så här: ingen av er kommer at ordka löäsa vad ja griv er ich dörflrl gp rjag jag kägger mig sitäkket. ´Gobd natt //Draken partupunglan


 

Filmtips och maskinskrivning

Jag måste erkänna att jag suger när det gäller två saker; att välja film och att skriva snabbt på maskin. Det sistnämnda kallas ju snarare tangentbord men man kan ju inte säga tangentskrivning, eller? SKIT i det nu, alla fattar. Jag har en kollega som under ett besök skrev på sin dator samtidigt som hon intervjudade. Hon tittade inte en gång på tangenterna eller på skärmen men fort gick det när hon skrev. Jag trodde ett tag att hon bara satt och slog lite random men när jag sedan fick se vad hon hade skrivit så var det typ ett stavfel på en hel A4. Jag fattar ingenting! Under tre år på högstadiet hade jag maskinskrivning med rätt fingersättning och dolda tangenter men inte f-n är det till någon hjälp nu. Det känns inte som en medfödd talang att skriva fort och rätt men det är något som jag skulle vilja vara bra på. Idag på jobbet skulle jag renskriva ett protokoll så jag tänkte testa hur snabb jag är.... jorå, visst var jag snabb! Lika snabb som en fastlimmad snigel vill jag lova. På en A4-sida var det väl ett ord som var rättstavat så det är bara att ge upp. Är det inte lite charmigt med pekfingervalsen ala gammal konstapel? Det andra jag inte är bra på är att välja film. Jag och maken var i lördags i videobutiken för att hyra film och jag tror uppriktigt att jag är duktig på att se på ett fodral om filmen är bra. Jag lär mig aldrig med det resultatet att vi satt här och stirrade på den ena galenskapen efter den andra. Den första hette Rabbit Hole och är säkert bra om man är sjuk med feberfrossa och somnar ibland. Den andra filmen hette Milf och det var ju genomtänkt att hyra en film med den titeln. Jag vet inte hur jag tänkte..... jag har ingen bra förklaring men den var inte bra! Det var en porrig äcklig komedi som fick mig att fnittra hysteriskt mellan varven men mest för att det var så pinsamt att jag bara ville svälja huvudet och byta kropp! Den sista filmen blev väl en succé i alla fall eftersom det var maken som valde den? Black Swan är titeln och den var om möjligt ännu värre än de två första tillsammans. Den var en thrillerartad film som handlade om vad som kan hända om man har för stora krav på sig själv. Det enda jag fick ut av den filmen var att riva min ansökan till balettakademin och att jag på natten drömde mardrömmar om påskfjädrar! Inser nu att det finns en risk att jag skrivit ett blogginlägg helt i onödan så därför ska jag stanna här. Anledningen är att bloggen beter sig märkligt och då brukar det inte gå att spara inlägg. Därför säger jag HEJ DÅ!

Jul på ingång

Ungefär två gånger varje år längtar jag till jul och det är i juli och nu i oktober. När det gäller min jullängtan i juli så inträffar den oftast under dagtid när jag ligger i solstolen och svettas. Då kan jag fantisera hejdlöst om små julgrisar, kulor, pepparkakshus och nakna tomtenissar utan att få stopp på mig själv. Jag planerar hur granen ska kläs och vart min älskade gamla tomte ska få stå i år för att synas minst eftersom den ser ut som en sliten pundare nuförtiden. Jag tänker på snön som något gosigt och hur jag vill stå under en mistel när Mr Nice kommer förbi och kysser mig på filmstjärnevis...... så ser det ut i juli och det beror troligen mest på att jag håller på att dö av värmeslag och INTE så mycket för att att jag då verkligen vill ha vinter och jul. En naken tomtenisse i juli skulle kanske ändå passa bra i värmen....... Nu är det oktober och då har min jullängtan förändrats lite på så sätt att den är mer realistisk. Jag planerar mer praktiskt såsom var vi ska fira jul, när vi ska storstäda inför advent och om vi ska ha pepparkakshus eller inte. Jag längtar till mys i soffan med pepparkakor och kaneldoftande kaffe och jag längtar till julklappsinslagningen som ska bli finare än någonsin förr! Det går snarare åt andra hållet om jag ska vara ärlig. Hur brukar det bli då? Jo, vi vaknar på julaftonsmorgonen och jag är full av förväntan och tänker att alla känner lika..... men inte då! Det är som vilken vardagsmorgon som helst och jag är inte ett dugg bättre. Jag äter mina rostade mackor och gnäller på maken att han inte är mer "julig" men faktum är att det är han som äter skinkmacka och dricker julmust för att avsluta med kaneltäckt risgrynsgröt. Sen tittar vi på någon gullig julfilm och det gör vi..... ett tag tills jag somnar och snarkar så taket lyfter. När jag sedan vaknar så är jag sur för att ingen väckte mig och för att de lät mig sova bort en så viktig stund av julafton. Ja, så här kan det se ut i draknästet en vanlig julafton. Jag har förväntningar högre än Kaknästornet och vid min ålder vet jag att det sällan blir som man tänkt sig men inte f-n hjälper det i juli eller oktober när jullängtan slår till. Våra jular brukar ändå bli bra i slutänden då vi senare under dagen träffar alla nära och kära och umgås och har det trevligt även om det kanske inte är på det där magiska Disneyviset. Jag älskar julen och vill att den ska vara fantastisk på alla sätt och jag anser att vi vuxna har en skyldighet att ha den ambitionen för våra barn och barnbarns skull. Jag kommer ihåg mina egna barndomsjular som helt underbara och så vill jag såklart att våra barn senare i livet ska minnas sina jular. K och jag brukar vara överens om en sak inför julen och det är vilket godis vi ska baka. Jag bidrar inte så mycket rent praktiskt men tittar gärna på när han rör runt i kastrullerna. Det brukar bli suveränt gott och framåt annandagen skulle man kunna tro att vi varvat knäcken med anabola så uppblåsta som vi är..... GOTT ÄR DET I ALLA FALL och det blir inte jul utan ett bord fullt av godis. Idag skiner solen och vi ska ut och åka mc, troligen sista gången för i år. Jag brukar sjunga för mig själv när jag sitter där bak och idag ska jag kanske öva på julsånger. Går det bra och jag är nöjd så kommer jag troligen att hålla en julkonsert i någon kyrka runt advent. Jag säger till i god tid när jag har biljettsläpp. Visst är det underbart att fantisera om jul i oktober.........

Åh, vilken dag!

Idag har jag varit lyckligt lottad. Jag har varit på en magnifikt bra utbildning/introduktion som var intressant från att den började tills den avslutades. Det mesta kunde jag redan men det spelar ingen roll för alltid får man med sig något värdefullt och om inte annat så är det bra för självförtroendet att känna sig duktig och kunnig!

Det som var mindre bra med dagen var att jag började lite senare och då passade på att ta sovmorgon. Jag passar alltid tider och har inga problem att hinna förutom de gånger jag har sovmorgon. Jag vet inte vad det beror på men jag får bara inte till det med tiden och planeringen vilket såklart resulterar i en del missöden och stress. Så, när jag flåsande ramlar in på stället så tar det minst 10 minuter innan andningen är normal igen och när mitt kippande efter luft äntligen tystnar och jag ska dricka lite vatten så sätter jag såklart i halsen och hostar som en en gammal tvåtaktsmotor. Allt detta hade jag troligen glömt bort om det inte vore för att grand finale på eländet blir när jag vid lunchtid lite snabbt ska kolla looken i min lilla fickspegel och då upptäcker det som säkert hela mellansverige redan sett: JAG HAR BARA MASCARA PÅ ETT ÖGA! Fy fan vad pinsamt! Jag har en liten ihoptorkad mascara i väskan och snabbt försöker jag få liv i den men den är torrare än Carl Bildt. Jag är en mycket kreativ donna så jag tar ett par droppar handsprit och efter ett par juckande (pinsamt ord, men ni förstår) med borsten så är det bara att gå lös på ögat och det fungerade............ i 30 sekunder! För ni kanske kan ju lista ut hur det blir med handsprit i ögat. Efter detta undvek jag speglar tills jag kom hem och när jag väl var hemma var det dags att beskåda eländet och det har jag nu gjort och resten av kvällen kommer jag att ägna åt att färga min ögonfransar.

Vad gör ni andra en fredagskväll då? Jag sitter här med haklapp för att inte dregla ner datorn. Maken lagar mat och det luktar så gott och jag är så hungrig! Det blir kokt älgknä med rotmos vilket är en favorit. Nääää, jag äter inte vilt av den enkla anledningen att man inte vet vad djuren i skogen tuggar i sig när ingen ser samt att älgar är ganska fula! Det var väl en bra anledning? Istället blir det fläskfilé för grisar är ju bra mycket snyggare och så har man ju kontroll på vad de äter; typ potatisskal och andra gourmeträtter! =) 


 

Ikeas köttbullar satt som en smäck

Maken och jag har varit på Ikea och köpt en säng till barnbarnet. Eftersom matklockan ringde precis när vi parkerade så var det bara att bege sig till mathaket och tugga i sig en köttebulletallrik med mos. Jag är som ett barn när det gäller mat och blir överlycklig när jag får enkel hederlig husmanskost. Jag vill inte ha oxfilé eller rimmat ankbröst, jag vill ha korv och köttbullar och allra helst pannkakor! Köttbullarna satt fint och nu är jag mätt. RAP!

I december får vi barnbarn nummer två och det ska bli så roligt! Lilla I som vi redan har charmar alla i sin omgivning och det är inte så konstigt för han är söt som socker och så rolig. Jag vet att jag är jävig men det är faktiskt vad andra också tycker..... Jag och K kan INTE låta bli att handla saker till honom och alltid när vi åker dit så brukar det välla saker ur bilen men det är han värd! Snart har vi alltså en till liten att skämma bort och det ser vi fram emot. Vi satt där på Ikea och studerade par i vår omgivning som såg ut att vara i vår ålder och hade småbarn. Det ropades mamma eller pappa från alla håll och kanter, trötta föräldrar svarade lite frånvarande samtidigt som de torkade sås eller lingon från kladdiga barnhakor. Vi har redan klarat av allt det där och kan njuta av våra vuxna barn och barnbarn fast vi inte är äldre....

Jag vet inte vad det här blev för typ av inlägg egentligen men jag orkar inte skriva om och jag orkar inte skriva mer heller så jag lägger ner för ikväll. Ibland blir det tungt även i en drakes liv och just idag är det så..... det kallas livet.


Hello Africa

Ja ni, vad ska man säga. Jag har varit på Friskis och rört på kroppen och det var ett tag sedan kan jag säga. Efter fem minuters skakande och viftande är det dags att dricka vatten och då är jag så flåsig att jag nästan drunknar i vattenflaskan. Efter ytterligare fem minuter ser jag elefanter komma gående i någon form av synhallucination. När halva passet har gått är alla ruskiga symtom över och jag dansar som Kunta Kintes mamma! Jösses vilket tryck det är och gissa om jag är en jävel på att baka bröd, rensa i djungeln, trumma och klättra i träd.

Syrran och jag är ett med djungeln och vi skakar rumpa så tågen en mil bort spårar ur! När passet är över och det är dags att gå hem så inträffar det oundvikliga........ kroppen hinner ikapp och förstår vad som hänt och det är då som alla livsuppehållande funktioner sätter in. Typ; allt blod till hjärta och hjärna med den effekten att känseln i benen börjar avta och jag får problem att gå hem! Ser ut som en spetälsk när jag släpar mig hem över storbron och i den värsta av världar så är det just då någon fin bjudning på slottet och jag blir tvingad att hasa förbi limousiner med festklädda partypinglor som stirrar på mig som om jag luktar lika illa som jag ser ut! Det är bara att hasa vidare och be en stilla bön att ingen fotograf lyckas fånga mig på bild som sedan blir föremål för Ett med naturens tittarfråga; Gissa djuret?

Ja, nu är det gjort i alla fall och som alltid har jag en egenskapad regel och den lyder: Efter varje träningspass har man en timmes inkubationstid vilket innebär att det är fritt fram att äta vad man vill utan att det räknas. Så här ska huggas in på allt som är fyllt med choklad innan det är dags att placera sin fagra kropp i soffa och heja på Sverige i fotboll. Syrran, vi ses väl i Africa även nästa tisdag?

Jag tar inte ansvar för innehållet i detta inlägg då jag för tillfället inte är vid mina sinnes fulla bruk.



Halkiga löv och kyliga dagar

Jaha, då var det bara att leta efter antidepressiva naturprodukter för snart är vintern här och det är INTE min favorit av årstider. Jag begriper inte hur jag mentalt ska överleva snöstorm, takras och isiga gator med tanke på att förra snön nyss har smält! Idag när jag gick till mitt arbete så halkade jag på löven som så fräckt har tagit livet av sig genom att kasta sig utför träden. Samtidigt som det är fint med höstens alla färger så är det något sorgligt och vemodigt över kala grenar och alla löv på marken som vi trampar på...... oj, jag ska nog öppna en ny blogg där jag filosoferar och skriver poesi istället! NÄÄÄÄÄÄ, nu skiter vi i det djupa och återgår till vinterhatet som jag behärskar mycket bättre! Jag vill inte ha snö och jag vill inte riskera att få 8 ton snö i huvudet när jag är ute på stan. Förra vintern var det såååå nära att jag drabbades av dessa laviner! Hade jag fått snön över mig så kan jag lova att husägaren ångrat att han/hon skrev på papper och blev fastighetsägare. Hade jag dött av takraset så hade jag omedelbart kommit tillbaka som det värsta spöket ever!

När det gäller halka så är det lika illa. Ni vet, man går där lyckligt avslappnad när man plötsligt halkar till och hjärtat håller på att stanna i kroppen. Jag blir alltid förbannad när jag blir rädd och i den bästa av världar så spöar jag upp en snöflinga och i den värsta av världar så spöar jag upp någon oskyldig. Jag skulle behöva ha ett boende utomlands mellan november och april men jag vet inte vart det skulle vara och hur jag skulle försörja mig. Jag tar tacksamt emot tips och finns det någon rik hunk där ute som tycker att jag är charmig och som vill bjuda med mig BORT FRÅN VINTERN så tackar jag ja utan att ha sett dig! Jag följer med vartsomhelst bara det räcker att ha bikini på sig. Får jag önska så vill jag helst åka till ett ställe där solen skiner 24/7, där fett och valkar är lika med sexigt, där drinkar gör dig glad och rolig utan att skada och sist men inte minst, ett ställe där insekter betraktas som något exotiskt! Jag är alltså öppen för alla förslag men det börjar bli bråttom för kylan är på gång och jag anar snö i luften! Någon snöhatare som vill följa med?


Meteoritregn blev fågelskitregn

Var det någon som var ute och såg meteoritregnet igår? Jag gjorde ett försök men det var bara att ge upp eftersom jag bor i Al-Kajas högkvarter! Stod här ute på gården och stirrade upp mot den stjärnklara himlen när Al Kaja plötsligt kom hem från sin soptunnefest ute på torget. Jävla fåglar vad äckliga de är och jävla fåglar som förstörde min chans att betrakta ett rymdäventyr i värsta Star Warsanda. De gör inget annat än skriker och skiter! Det har gjorts massor av försök att utrota dessa monster men inget biter på dem för de är hur kreativa och smarta som helst så de överlever allt och sedan sitter de här på hustaken och garvar näbbarna av sig åt oss människor. Det finns de som tycker att kajor är spännande och ni som tycker det är välkomna att sitta en stund på min gård och titta på stjärnorna så ska vi se vad ni tycker efteråt när ni måste sanera er från all skit dessa små kroppar klämmer ur sig!

Idag ska jag börja motionera igen. Det var ett tag sedan eftersom det har funnits så fantastiskt mycket att skylla på hela sommaren men ursäkerna är över och nu är det dags för nya tag. Jag kommer att börja lite light så jag inte sliter ut mina stackars ledband som vid det här laget glömt bort att de är elastiska. Jag tänker alltså börja lite försiktigt med att gå några varv mellan kök/hall och vardagsrum för att sedan öka på träningen så att jag framåt januari är redo igen att börja med ett baspass på Friskis. Det är min plan och när jag försökte lansera den till sonen så tittade han på mig som om mitt ena öga hade trillat ut eller så. Han skakade sedan på huvudet och sa något om att det ska bli skönt att kunna flytta hemifrån och själv kunna välja när han vill träffa mig. Jag fattar ingenting! Han måste ha haft en dålig dag som inte kan se det kloka i mitt träningsupplägg.

Jaha, då var bloggen igång igen och jag kan lova att jag har samlat på mig en del under det långa uppehållet så nu är det bara att köra på!


Jag är här igen, är ni?

Jag har ju gjort ett långt uppehåll i mitt bloggande men nu kan jag inte hålla mig längre och är alltså tillbaka. Jag har så mycket som jag vill dela med mig av och då är bloggen ett bra redskap. Har idag suttit och läst en massa olika bloggar och inser hur olika vi bloggare är. Jag är hemlig och ljuger en del medan en del är ärliga och utlämnande i sina inlägg. Jag gillar att skriva med humor medan andra skriver så sorgligt att man bara vill gråta. Jag kommer att fortsätta blogga på samma sätt som tidigare och om ni gillar det så får ni gärna kommentera. Den som säger att det inte är så viktigt med kommentarer LJUGER för det är ju det som ger kickar att fortsätta skriva.

Så...förbered er på nya galna inlägg framöver med start imorgon. Nu ska jag gå och lägga mig för klockan är över 23.00 och då ska vi tanter över 40 sova så vi orkar med att vakna strax innan sju imorgon! Draken ilar i säng! God natt


RSS 2.0