Ensam hemma III

Jag är ofta ensam hemma och då drar jag igång en himla massa projekt. Ikväll hade jag tänkt måla en tavla och det gick ju inte så bra. Plockade fram duk, färgerna och sedan var det bara att sätta igång och skapa ett mästerverk. Jag hade ju redan motivet klart i mitt huvud så min inställing var "Hur svårt kan det va?" Men det vill jag berätta att det var, svårt alltså! Jag får INTE till det hur jag än försöker och jag fattar det verkligen inte. Jag har vanligtvis en magisk koppling mellan min hjärna och högerarm förutom när armen sover, men det gjorde den inte när det var dags att måla. Ska jag kasta pil så tittar jag bara på tavlan och tänker att i mitten ska pilen sitta vilket den gör 9 av 10 gånger. Ska jag texta snyggt så brukar det bli snyggt och precis som jag vill ha det så varför blir inte tavlan som jag vill ha den??? Duken är kastad och färgerna ska jag använda till att skriva könsord på väggen hos färghandlar´n!

Ja, jag är alltså ingen konstnär så vad ska jag då ägna tid åt de gånger jag är ensam? Kanske gå upp på vinden och plocka ner den 20 kilo tunga kartongen med alla hybrisideér jag haft genom åren. Däri ligger obroderade broderier, garner och målargrejer till ett värde av 10 000 kr. Jag kommer troligen alltid att tro att jag kan allt men så är inte fallet och när jag inser det så åker skiten ner i en kartong och upp på vinden. Det är väl därför man har en vind eller

Jag har tappat motivationen

I flera dagar har jag tänkt blogga men jag får inte till det..... jag kanske behöver hjälp av er läsare om ni fortfarande orkar kolla in denna öken. Här är det ju sån brist på inlägg att det vore straffbart. Ni som tycker att min blogg är värd att läsa (bortsett från ebbperioden) kanske kan tipsa mig om något jag ska skriva om. Det kan vara precis vad som helst, så utmana mig nu!!!! Det här kan bli hur kul som helst eller hur dumt som helst eller hur tomt på förslag som helst. Jag vågar mig på ett litet hot också; om det inte är fler än fem förslag innan söndag så går denna blogg i graven. ;)

Snart tillbaka

Jag vill bara berätta att jag snart är tillbaka med nya inlägg men just nu har vi ju fått en släng av sommar som jag vill njuta av! När jag återkommer har jag några ämnen som jag troligen kommer att blogga om:

naglar
hetsjakt mot chefer
ej självvalda släktingar (ej biologiska) och hur man gör sig av med dem på bästa sätt
höstplaner


Så, nu har ni lite att se fram emot.

/Draken

Dragspelarapan kan dra

Det står en man på stan och drar i sitt dragspel dagarna i ända. Han drar och trycker exakt lika hela tiden timme in och timme ut. Dessutom försöker han sig på Euforia vilket inte går så bra kan man säga. Jag hörde honom inifrån en butik och var till sist tvungen att fråga expediten om hon brukade sjunga med. Nej, men jag får gå på toaletten ofta och avreagera mig genom att misshandla toarullen, svarade hon. Hon hade helt enkelt lust att spöa skiten ur både man och dragspel helt enkelt. Jag förstår henne! När jag gick förbi drog han lite extra i eländet och gav mig ett tandlöst flin. Av mig fick han en pungspark så han for till Jokohama! Såklart inte men jag hade lust.

Hittade mina gamla kastanjetter i en låda. Kanske ska bege mig ut på stan och tjäna ett par kronor alternativt tillbringa resten av dagen i ett mindre rum i utkanten av stan där man både får gratis mat och se män i uniform. Jag återkommer med mer info senare. Magdans och kastanjetter, hm, hur svårt kan det va?

 


namnbyte

Vi vill byta vårt efternamn och maken tycker att vi ska ta mitt flicknamn (ops, låter som jag är 100 år) och det vill jag också men när man ändå ska byta borde man kanske lyxa till det lite och ta något mer anrikt, eller? Bernadotte är väl paxat och patenterat och allt vad det heter men vi kanske kan hitta på något eget lyxigt såsom Silverkvist, Guldkrona eller så.... Som ni ser så har jag lika mycket fantasi som en kommunägd hyresfastighet är färggrann! Vi får se hur det blir med namnbytet men överens om att bytet ska ske är vi i alla fall.

Idag håller vi på i vårt badrum och det är så roligt att se hur fint det blir. Jag är ivrig som en iller och vill såklart ha hem det vi beställt men det är bra att jag får öva mig på att ha tålamod. Den ranson som jag föddes med är slut sedan länge och i min värld ska alla helst ske i förrgår.

Semestern tuffar på och nästa vecka är min sista i frihet och sedan börjar allvaret. Det ska bli skönt med höst och kallare dagar för den här sommaren har minst sagt varit het. Jag är sååå trött på att sitta i solen och svettas och inte hinna med att vara inomhus och pyssla så därför tycker jag att vi snabbspolar in i oktober eller nå't! Vad säger ni om det? Längtar faktiskt till jul också och framförallt all snö som ska pryda vår värld när vi går in i tomtemånaden. Plötsligt kom jag på det, vad vi ska heta i efternamn; von Ironi! vilket fint namn och så mycket jag liksom. Ärligt talat så håller jag på att bryta ihop av saknad efter sol och värme. Hur kunde det bli så fel? den här sommaren skulle ju bli den finaste ever. Det var vi ju alla överens om ju. Kanske skulle strö salt över sig själv när man ändå håller på att salta bort mördarsniglarna så man slipper det här. Men med min tur kommer jag säkerligen att återfödas som en tånagel eller något annat trist och äckligt. Bäst att förtydliga att jag inte är suicidal men lite ledsen över att sommaren är kort och det mesta regnar bort....

Ikväll ska vi ut och roa oss och det ser jag fram emot. Ska bli roligt att byta badrumsmiljö mot krogmiljö en stund. Ni andra får ha det så bra tills jag behagar skriva igen. När man bloggar är det superkul med kommentarer så sådana tages tacksamt emot. Jag lovar och svär att jag inte kan spåra vem skrivit vad om ni vill vara anonyma!




nytt badrum

Vi bor i en hyresrätt mitt i stan och jag älskar mitt hem men är inte lika förälskad i min hyresvärd. En privat sådan som bara gör det absolut nödvändiga när det gäller underhåll. Därför gör vi en del själva och eftersom jag tänkt bo här tills de bär ut mig så är det värt varenda krona. Som vanligt får vi en idé som på nolltid förvandlas till verklighet och det har återigen skett. Igår var vi och spontanhandlade ett nytt badrum. Det blev ett nytt handfat med skåp, förvaringsskåp och duschkabin. Tjoho, lycka!

Kvällen avslutades återigen med att vi fångade runt 15 äckelslemmiga sniglar. Det är så äckligt att jag nästan får panik för en del är verkligen smällfeta ala medicinboll! Jag börjar på riktigt tro att de sätter i sig både blomma och kruka. Måste ut och se om möblerna står kvar eller om dessa odjur tuggat i sig även bord och stolar.

Ha en bra dag. Jag kanske återkommer senare idag om mitt liv plötsligt skulle bli händelserikt!


RSS 2.0