Dagisfröken och lekis, så det så

Det här blir världshistoriens kortaste inlägg men jag stör ihjäl mig på alla moderna ord som jag inte fattar var de hör hemma. Förskola, pedagog, Coop etc. Vad är det för fel på lekis, dagis, lekisfröken och Wessels? Jag har nog en dålig dag så det finns bara en sak att göra och det är att gå och natta sig i bädden eller vad man ska säga nuförtiden! Grrr

Jag gör så här till alla nymodiga ord



Imorgon är en annan dag och då är jag snäll igen. Sov gott


självömkan kräver semla!

Jag är sjuk och orkeslös. Enda botemedlet är en semla. Hej då

datorförbud

Det här blir det kortaste inlägget ever men jag har datorförbud på grund av snor! Maken vill inte ha snor på tangentbordet så jag får inte sitta här eftersom jag fått förkylningarnas Rolls Royce. Hade jag varit friskare hade jag gått till motangrepp och frågat om det hade varit bättre med hans hjärnsubstans på tangenterna men jag fogar mig och säger; på återseende när jag blivit dumpad av detta virus!


Gruvarbetarhelg väntar

I helgen väntar tungt arbete med fortsatt renovering och inredning. Det sista är min passion men jag är inte helt frisk så jag undrar hur det ska gå. Å andra sidan är jag född viking så det är väl bara att bita ihop och ta tag. Hur som helst så har jag en inre bild av hur fint det kommer att bli och det brukar stämma. Jag har ju inga foton i min blogg men jag ska lägga in en teckning av hur det ser ut före och efter.

Jag har sovit dåligt de senaste nätterna och en anledning är såklart att min lilla son ska flytta hemifrån. Ja, ja, jag vet att han inte är så liten men trots sina 1,87 cm och 19 år så är han min minsta och jag kommer verkligen att sakna honom! Jag är en riktig hönsmamma som oroar mig över det ena efter det andra och häromnatten vaknade jag med ett ryck och snöade helt in på att de inte har något NYCKELSKÅP! Hur är det möjligt att ett nyckelskåp kan förstöra min natt? Om jag hade oroat mig för att de ska börja odla cannabis eller öppna svartklubb hade ju varit mer begripligt men jag och min lilla klump till hjärna har verkligen problem med verkligheten och sakligheten nattetid.

Jag är i alla fall ledig imorgon och det ska bli skönt även om jag älskar mitt arbete. Jag har de bästa kollegor, utmanande arbetsuppgifter och en lön och förmåner som jag är tacksam över. Det tar aldrig emot att gå till jobbet och det är jag mycket glad för. Den känslan har jag haft förut i livet och den är inte angenäm, tro mig. Jag tänker ju skriva en bok och den kommer att handla om mitt liv och allt som hänt under mina år här på jorden varav en del kommer att handla om mina erfarenheter i yrkeslivet, både de onda och de goda. Klockan börjar bli mycket och det är sovdags här i draknästet. Jag återkommer en annan dag men troligen inte imorgon för då ska jag tillbringa dagen på en stege 3,60 cm upp i luften. Ser jag fram emot det tro? Näääää! Men fint kommer det att bli när det är inrett och klart.


Jippi, jag har en hals!

Det är inte JIPPI att ha en hals för den sabla kroppsdelen värker just nu. Jag är förkyld och det är inte välkommet eftersom vi har ett hem som är i kaos. Gubben har legat sjuk i flera dagar men börjar friskna till och då är ju planen att vi ska ta tag i allt som måste göras här hemma. En annan liten avgörande detalj är ju förvisso att sonen ska få tillträde till lägenheten men oavsett det så måste vi ta tag i kaoset här hemma. Jag lägger mig inte i första taget men det är ju roligare att greja om man mår bra. Vad gör man då? Jo, det ska jag be att få berätta. Man tager Sinova forte i kombination med två vitlökskapslar. Det gör susen i musen... nej, skrev det bara för att det rimmade. Det gör däremot susen mot förkylning även om doften av vitlök skrämmer bort en och annan medmänniska. Sorry, men jag vill bli frisk!

Nu ska jag sätta mig framför spegeln och njuta av mitt eget sällskap. Ha en bra kväll hälsar Prosit


sabla apjävel

Jag skriver om vad jag vill i den här bloggen och ibland är det skönt att häva ur sig precis vad man tänker och känner men nu ska jag linda in det lite..... det finns en person som jag stör ihjäl mig på av flera anledningar varav de främsta är att personen utnyttjar andra och dessutom har mage att häva ur sig en massa skitkommentarer utan eftertanke. Nu är det gjort och det känns faktiskt lite bättre. Och till alla er som brukar fråga om det är just er jag menar; nej, det är det inte! Den här sabla apan har nog så lite förstånd att poletten troligen inte trillar ner förrän någon säger det rakt ut. Erfarenheten säger mig att det kan bli jag som gör det.

/Draken

arga snickaren

Jag hör hur det skramlar och smäller från sovrummet. Misstänker att det är medvetna ljud från arga snickaren så att jag ska höra. Han kanske anser att husfrun ska hjälpa till med arbetet så jag gör väl det då..... Ops, hann inte ens erbjuda mina vädefulla insatser innan han dök upp som en tornado, slet tag i mitt hår och släpade mig in i grottan där jag förväntades spackla en vägg. Jaja, hur svårt kan det va? Spackla, måla och tapetsera en fondvägg kan väl max ta ett par timmar. Ses igen om en liten stund med andra ord! Simultanförmögen är mitt andranamn...




Ny dag i stacken

Äventyret här hemma i stacken fortsätter för oss arbetsmyror. Eller rättare sagt för den ena av oss. Jag är nog mer drottning av stacken och unnar mig välbehövlig vila mellan ordergivningarna. Maken jobbar och fixar medan han får uppmuntrande ord från mig bortifrån soffan. En arbetsordning som passar mig bra.....

Som jag skrev igår så kommer ju tronarvingen att flytta och då måste vi ju ta tag i vårt hem och skapa något bra av tomrummet. Det kommer att bli kanon men vägen dit är låååång. Vi ska göra om ett rum till tv/mysrum och vardagsrummet kommer att bli mer matsal/salong (fint va!!!?) där vi kan sitta och mysa och äta. Jag ser framför mig jular ala Fanny & Alexander, dock utan inslag av tragedier och tjänstefolk. Hur som helst så är det ju min passion att få ägna mig åt heminredning och det är roligt även denna gång förutom den lilla detaljen att bära, snickra och tapetsera. Det suger FÅP! Jag hatar't och vill bara att det ska vara gjort!

I helgen är världensbästadotter hemma med de två små charmtrollen. Tänk att man kan älska sina barnbarn lika mycket som sina egna barn. Det är fantastiskt att det finns så mycket kärlek och att den räcker till så många! Vi ska träffas senare idag och det ser vi fram emot såklart. Som vanligt har det shoppats en del till de små. I sommar hoppas vi få låna I som då är drygt två år. Vi tänker oss en vecka men förståndet säger att det troligen räcker med ett par dagar med tanke på hans energi. Hur det än blir så ser vi fram emot sommaren och speciellt semestern som vi ska fylla med spännande innehåll.

Jag har inatt lyckats mixa mina drömmar till ett riktigt inferno. Hade någon vid det tillfället kunnat se in i mitt huvud så hade jag troligen blivit tvångsomhändertagen! Som vanligt, i mina drömmar, så växte det falukorvar på träden och solen hade ett grönaktigt sken. Maken försökte under flera timmar att starta en motorcykel vilket jag var arg över eftersom den inte var större än en ostbåge och alltså omöjlig att åka på. Men han var envis och till sist fick han igång den och åkte iväg utan mig. Den sabla apan! Jag stod ensam kvar och plockade mig en falukorv till lunch medan jag funderade över hur jag skulle ta mig hem. Då kom en kär kollega förbi och erbjöd mig skjuts på sin kontorsstol vilket jag tackade ja till. Vi hade lite problem med min balklänning som gärna trasslade in sig i stolshjulen men det ordnade han så fint genom att helt enkelt trycka på en knapp så förvandlades klänningen till en kort kjol. Plötsligt stod jag i mitt eget sovrum och svor över att soffan vi köpt inte var mörkbrun utan rostbrun vilket jag tycker är lika snyggt som en finne på näsan!

Vem fan har bestämt att man måste sova? Jag är ju mer trött efter än innan jag somnade. Nej, det här går inte..... dags att sätta på sig blåstället, lägga sig i soffan och ta kommandot över maken så han blir färdig någon gång med grovjobbet. Undrar vart han parkerat ostbågen?



Ha en bra dag alla kära läsare  //Draken


Tusen ursäkter och en blogg

Skulle kunna vara titeln på en schlagerlåt, eller hur? Jag har inte bloggat på så länge men det beror på att jag ömsat skinn. Jag har inte haft tid eftersom det är mycket att göra så här i god tid före sommaren. Jag försöker föryngra mig med en olja som sägs ska trolla bort ca 20 år och det vore ju fantastiskt om jag plötsligt ser ut som en fjortis igen!

Vår ljuvliga son levererade en verbal bomb här hemma för ett tag sedan. Han ska flytta hemifrån och det sa han liksom i förbifarten utan vidare tanke på att det skulle förorsaka en mindre hjärtinfarkt hos hans ömma moder. Jag har svårt att begripa att denna lilla blöjfjant plötsligt är stor nog att äga nyckel till egen bostad. Panik i huset!!! Make, kom nu! Vi måste skaffa en sladdis skrek jag och drog med mig gubben in i sovrummet! Näääää, jag skojar såklart. Jag orkar ju knappt göra frukost till mig själv så inte skulle jag orka vara småbarnsförälder igen. Jag har två underbara barnbarn som vi får njuta av istället och kanske kommer det fler så småningom. Men lite chockad är jag att det redan är dags för denna underbara varelse att flytta hemifrån. Jag kan ana hur tomt det kommer att bli här hemma och jag anar att jag kommer att sakna honom lika mycket som jag saknar hans syster även om det är länge sen hon flyttade. Det är helt enkelt synd om oss föräldrar som blir lämnade ensamma kvar bland minnen och dammtussar när flyttlasset gått. Sonen kommer inte att flytta så långt bort så det kan ju hända att mamma kommer på besök en liten stund varje dag i en sorts utslussningsfas. Det vet de inte än men så får det bli! Ni kanske undrar varför jag skriver om mig själv i tredje person? Kommer ni på ett bra svar så får ni gärna lämna en kommentar så även jag får veta vad det beror på!



Vi hörs! /Draken


RSS 2.0