Sommar utan sol

Jag ger upp och tvingar mig själv att älska moln och regn. Tänk vad mycket spännande dessa fenomen medför. Igår hade regnet lockat fram fem feta mördarsniglar på vår uteplats. Ännu mer spännande blev det när maken skulle samla ihop dessa slemhögar och jag fick toksalta på dem innan vi la dem på grillen och åt upp dem. Näää, fy fan vad äckligt att äta upp dem när de är så salta! Nu en hangup; dem dem dem dem dem... jag stör ihjäl mig på alla dessa dem som redan förekommer  i detta inlägg.

Åter till sniglarna. De är så vidrigt äckliga att jag på riktigt överväger att byta bort vår älskade lägenhet mot en lägenhet som inte är i markplan. Jag står inte ut med alla kryp som våldgästar vår uteplats! Det är som att bo i Jurassic Park tamejtusan. En mördarsnigge var stor som en igelkott och jag ljuger inte! Den hade spröt som sugrör och ögon som stenkulor. Jag såg allt att han gav mig onda ögat innan jag saltade ihjäl honom. Jag är på riktigt rädd att de hämnas och kanske är det därför de bara blir fler och fler i vår lilla oas mitt i stan. Scary!!!

Jag är inne på min näst sista semestervecka och även om jag älskar mitt arbete så står vi inför förändringar framöver som kan medföra att jag kanske måste fatta nya beslut. Det är både spännande och oroande men vis av erfarenhet vet jag att det alltid löser sig på något sätt i slutänden. Jag ska inte ta ut något i förtid och just nu är det semester.

Idag har maken varit iväg och jobbat några timmar så då passade jag på att färga håret ett par nyanser mörkare. Jag är född ljus men trivs bättre med mörkare hår. Märkligt det där att man aldrig kan vara nöjd. Hur som helst så blev det bra och jag är nöjd.

Det är svårt att blogga för jag har inget att skriva om tycker jag. En rolig sak som är på gång är att jag ska på återträff i slutet av augusti. i början av 80-talet var i många ungdomar som lärde känna varandra på en camping och nu ska vi återses efter alla år. Det ska bli så roligt att träffa alla gamla vänner igen. Jag inser att jag inte kommer ihåg allt som hände eller alla som var med men många minnen har jag av skratt, kärlek, spänning och jag kan faktiskt säga att det där var några av de bästa åren i mitt liv!

Jag ska njuta av dagen och åka på äventyr med mamma och make!


Jagar solen

Jag har haft fullt upp med att jaga solen så därför hinner jag inte med att blogga. Jag har nu troligen hittat en sol som inte sviker och den är så finurlig att den kommer fram när jag vill och har tid. Jag stoppar bara en polett i en låda och sen är solstrålarna på plats. I love it!

Ärligt talat så håller jag på att bli galen på denna skitsommar. Jag behöver sol, värme, utesittarkvällar och doften av nygrillat oftare än en timme i veckan. Jag har länge tänkt fly detta skitklimat och bosätta mig i ett solsäkrare land och nu är det snart dags att göra slag i saken! Inte ens meteorologen på TV kunde hålla humöret upp utan avlutade prognosen med en suck och kommentaren: Ja, det blir alltså ett typiskt svenskt sommarväder den kommande veckan.

Nu ska jag smörja in mina ben med brun-utan-sol och troligen går det åt en hel flaska för att förvandla dessa kritvita spiror till något svagt beiga. Kan avsluta med att jag avskyr alla sabla apor som på ex. Fb skriver att de minsann ligger i solen och njuter och så har gjort i flera dagar. HÅLL KÄFTEN ERA SKADEGLADA ELAKINGAR! JAG GÅR SÖNDER AV AVUNDSJUKA, FATTAR NI INTE DET?


Barnbarnmys

Här gäspas det var femte minut på grund av att vi haft en liten propeller i sängen inatt. Våra små barnbarn har sovit hos oss och det är ju så mysigt men också så ovant att ha en liten enmetersfigur snurra runt i sängen. Idag skulle vi bege oss till den stora lekparken och roa oss men såklart ska det regna! Så typiskt och trist. Istället får vi kolla på film och äta godis hemma vilket går lika bra.

Jag kan inte med ord beskriva vad dessa små betyder för oss men jag skulle lätt offra mitt liv för dem om jag var tvungen. Stora I vill vara och skriva och han säger så här:


w2ffffffffffffffffffffffffffffffff vvvvvvvvvvvvvvvvvvv sssssssfjiiji uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuubttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt x

Enkelt översatt tror jag att det står: Mormor, gå ifrån datorn och ägna dig mig istället. Annars ska jag mosa dig med en Ahlgrensbil!

Bäst att lyda den lilla bossen.

norskar ockuperar

Hela stan verkar vara full av norrmän. Roligt och trevlig tycker jag som blir glad av lite klingande norska! Har varit ute en sväng på stan och råkade snubbla över en vit klänning som jag bara var tvungen att köpa. Jag älskar tvång! Nu ska jag ut på stan igen och tjuvlyssna på norskarna... vi ses!


Skitblogg

Jag blir så förbannad på denna jävla skitblogg så nu sablar ska jag ge sidhelvetet en rak höger! Jag skriver och skriver och så plötsligt försvinner hela inlägget. Det betyder att ni inte får läsa om mitt äventyr inatt när jag höll på att kissa i sängen och hur jag idag dreglade ner mig själv när jag somnade i solstolen. Den här bloggen promenerar på mina nerver men var inte oroliga, jag är lugn och stabil igen. Bifogar ett foto så ni er att det inte är någon fara på taket med mig och mitt förstånd!



dripp dropp blogg?

Jag är så dålig på att blogga och det har jag dåligt samvete över men jag hinner liksom inte. Jag har ju så mycket annat jag måste ägna tid åt; TV, solstol, jobb, barn och barnbarn, böcker etc. Jag är dessutom född lat så det tar emot att bara logga in på bloggen och sedan komma igång att skriva något fyndigt. Dä är inte lätt dä, kan jag säga. Har funderat på att lägga ner bloggen, droppa den helt enkelt, men det tar också emot för jag tycker ju samtidigt att det är lite kul att dela med mig av mitt torftiga liv.

En rolig sak som är på gång är att vi ska öva oss på att komma av och på motorcykeln inför semestern. Vi ska åka iväg ett par nätter och kommer då att använda våra packväskor; två på sidorna och en topbox bak. Det är liiiite knepigt att ta sig upp utan dessa väskor men nu ska jag lyckas parera dessa väskor med mina långa rasben och då blir det lite knepigare. Om vi inte övar så finns ju risken att vi ändå lyckas komma upp på mc´n båda två men att vid första stoppet inse att vi inte kommer av! Vilken katastrof att liksom sitta fast på en mc och tvingas be om hjälp. Nej, det får inte hända så här ska övas! Ett annat dilemma inför denna resa är att jag inte begriper hur jag ska få med mig alla saker jag behöver på denna tripp. Jag har ju alltid med mig minst en full resväska vart jag än ska så hur ska jag lyckas packa smart inför denna mc-resa begriper jag inte. Måste nog övningspacka också med andra ord.

Jag arbetar en vecka till och det känns så bra. Jag älskar mitt arbete och mina goda kollegor men jag behöver vila. Jag har slitit hårt den senaste tiden känns det som om lite ryggläge med näsan mot solen kommer att sitta som en smäck kan jag säga. Jag hoppas att solen hittar till vår del av jordklotet för annars kommer jag troligen att utveckla någon mindre charmig diagnos och utöva våld mot en oskyldig väderstation eller liknande. Jag orkar inte med en sommar utan innehåll av SOMMAR! Det är katastrof när almanackan säger att det är högsommar men vädret ger oss fuckyoufingret och vräker ner vatten och gråfärg över oss bleka nordbor. DET FÅR INTE HÄNDA I ÅR IGEN, OKEJ?!

En annan sak som slagit mig den senaste tiden är hur lyckligt lottad jag är. Jag inser det när jag läser andras bloggar och vissa av dem är så tragiska och sorgliga att tårkanalerna torkar ut efter varje läsning. Jag har min fina familj bestående av man, barn, barnbarn, svärson/dotter, mamma, syskon med familjer och kusiner etc. Jag har ett arbete som jag trivs med, kraft att ändra saker jag inte är nöjd med och dessutom ett hem som jag älskar att vistas i. Livet är kort och föränderligt och jag ska verkligen försöka ta dagen som den kommer och vara glad och tacksam för det jag har. Därför passar sinnesrobönen så bra för mig och alla andra som vill stanna upp och ta vara på livet: Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden Så, nu lämnar jag cybervärlden för idag. Jag lovar att meddela i god tid om jag bestämmer mig för att sluta blogga. Ha det så bra och njut av sol och värme. Själv ska jag nu ner i garaget och öva av- och påstigning.


RSS 2.0