Mygga i örat - I love it!

Sommarkänsla, bara ben som lyser så vita och fina i solen! Tänkte smörja in dem med brun utan sol men jag står bara inte ut med lukten. Luktar apröv av den smörjan! Solen får göra sitt och med tanke på att jag sitter inne hela dagarna så kanske de blir lite ljusbruna lagom till oktober. Efter jobbet idag satte jag mig en stund i solstolen och som vanligt slog narkolepsin till som en käftsmäll och jag somnade såklart. Skön härlig sömn som plötsligt avbryts av ett surrande I MITT ÖRA! En liten söt, gullig, ullig och pluttig myggbebis flög rätt in i mitt öra och som den euforiska försommarälskare jag är så studsade jag yrvaket upp ur stolen och klappade till mitt eget öra lite galant samtidigt som jag hojtade glatt: Välkommen ljuvliga sommar! När det var gjort var det bara att rensa örat från kvarlevorna av den lilla myggan och trots att det är några timmar sedan det hände så ringer det fortfarande i mitt öra. Lite Tinnitus kan väl aldrig vara fel?

Jag har hittat en ny passion; Tradera! Fantastiskt vilka kap man kan göra där och idag vann jag mitt första bud. Tjoho! I panik ringde jag min ljuvliga dotter som guidade sin ömma moder i konsten att handla på Tradera för man vill ju inte starta sin karriär i affärsvärlden genom att bli svartlistad som en usel köpare. En annan sak som hände idag var att jag hittade locket till barnbarnets godisrör med Smarties....... och började gråta av saknad. Nej, jag grät inte riktigt men det var nära och då insåg jag vilken oerhört känslosam mormor jag blivit. Saknar mina små guldklimpar så det gör ont i hjärtat. Vårstädningen är i full gång och medan ni andra rensar rabatter så rensar jag tårkanalerna. Är oerhört  stolt över mina båda barn och det är ju inget unikt att en mamma känner så men jag vill ändå berätta att mina barn är fantastiska! De är kloka, roliga och underbara  personer som jag har äran att få vara mamma till. Ni är mitt allt och jag älskar er in i evigheten!

Maken har varit bortrest i tjänsten men är nu hemma igen och jag måste erkänna att det är bäst när han är hemma. Det är skönt att vara ensam men det är skönare att ha honom hemma........ Annars måste ju jag laga mat och det är ju inte riktigt min grej som ni vet! ;)





radioskugga

Jag befinner mig i en avlägsen bergsby i Peru där jag forskar om myrors fortplantningsförmåga på hög höjd. Här har vi ingen täckning och just nu hänger jag i knävecken i en åtta meter hög tall men kommer snart att ramla ner eftersom jag är en aning otränad. När jag är tillbaka i civilisationen igen återupptar jag bloggandet men det kan ta tid för jag funderar på att ta svängen förbi Påskön. Är det där påskharen bor? Som sagt, jag har alltså ingen täckning förutom här uppe i taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllleeeeeeeeeeeennnnnnnnn.


Oj, det var nära ögat. Dags för lite välbehövlig vila så jag tar med mig gubben till vår egen stack! ;)
Over and out


Ta dina åtta ben och DÖ!!

Satt ute i solen med en spännande bok och kände mig lycklig tills någon började traska över min arm. Denna någon hade åtta ben och huggtänder. Hur fort kommer en späckhuggare ur en solstol? INTE FAN VET JAG, hur ofta sitter en späckhuggare i en solstol? Hur som helst så tog det en hundradels sekund för mig att stå upprätt och trycka in boken i munnen för att inte skrika så grannarna kommer utstormande. Jag får panik av dessa småkryp vars enda uppdrag här på jorden är att sätta skräck i soldyrkare som mig. Nu är det slutsolat kan jag berätta. In i en väldans fart och igen med balkongdörren och här sitter jag nu och tjurar medan den lilla åttabenta fuldjävulen har tagit min plats i solstolen.

Jag vet att det är onödigt att hata och att det bara förtär den som hatar bla bla bla men jag HATAR verkligen spindlar och att de har kontroll över mitt liv. Jag hade kontakt med en psykoterapeut en gång som ville använda mig i sin fobiutbildning men inte ens där platsade jag, jag var helt enkelt för rädd sa hon. Jag kan inte säga att rädslan blivit värre med åren min inte har den blivit bättre heller.Varför ska de ha just åtta ben som dessutom inte är synkade med varandra? Ni fattar väl hur vanskapt det är att kunna röra dessa åtta ben samtidigt och hur snabb man blir med åtta ben!

Idag har vi varit ute och gått och det blev 7,5 km. Underbart väder och skönt med motion. Jag har ju bestämt mig för att ta tag i det här med träning och nu har jag och maken enats om att vi ska hjälpas åt; han gör situps och jag hejar på! Bra va? Nääää, vi har bestämt oss för att starta varannan dag med en morgonpromenad och sedan hem och käka frukost. Tror att det är en lagom start för två soffälskare. Vi får väl se hur det artar sig.

Nu ska jag spana in uteplatsen och se vad jag kan tillverka för vapen för att ge igen på den lilla skiten som sitter i min solstol med sina åtta ben och ser allmänt värdelös ut. Jag förklarar härmed krig mot alla åttabenta insekter på denna jord och vill ni ta värvning i min armé så är det bara att anmäla intresse i kommentarsfältet! Ha en bra dag, själv drar jag ut i strid!


fudge vs no fudge?

Jag har karaktär som en kåt kanin om vi ska tala klarspråk! I flera dagar har jag varit så duktigt och käkat nyttigt men så ställer sig herr K i köket och agerar sockerbagare och då är det kört. Jag har inte alls lika lätt att falla för glass och därför försökte jag vara smart och ge gubben en glassmaskin i present så att han kan ägna sig åt sådana recept istället för godisbak men så fel jag hade! Han gör förvisso glass nästan varje dag men det fick inte godisskapandet att avta! FAN, jag har gift mig med en feeder.

Imorgon är det fredag och det är helt sjukt att det redan gått en vecka sedan förra fredagen! Ser fram emot nästa vecka då jag först ska på turné med min "brorsa". Jag och en kollega ska ut på tjänsteresa och i ärlighetens namn så har vi sjukt roligt tillsammans. Jobbet sköter vi proffsigt men i bilen är det galenskaper på hög nivå. Jag har roligt och trivs med alla mina kollegor men den här nissen är det något speciellt med.  I slutet av veckan ska jag ut med nästa galningar och det är med min syster och min mamma. Vi ska åka till Hälsingland och jag vet att jag kommer att garva 24/7 som man ska säga om man är cool, vilket jag är! Morsan ska på klassträff och syrran och jag ska leta efter våra rötter i hälsingeskogarna. På hemvägen ska vi stanna till och gosa med barnbarnen. Oj, vad jag längtar efter dem!

Ikväll blir det hemmaspa för min del. Känner mig förkyld och bästa sättet att bota det är genom ett kalopsbad. Jag har nämnt det förr men goda tips kan repeteras. Fyll badkaret med varmt vatten, i med timjan, echinacea brustablett och lavendelbubbel. Därefter är det dags att själv hoppa i och sjuda en halvtimme. Voila! Man mår som en prinsessa och bakterierna är borta, dränkta bokstavligt talat.

Nu ska jag spela Dileva innan det är dags för bad. Svarta pärlan i London är en favorit som jag nu ska spela på hög volym. Vi ses, simma lugnt.








Födelsedag och minnen

Idag fyller en av mina bästa vänner år. Det är länge sen vi umgicks ofta ooch hade tät kontakt men hon är ändå den som jag anser vara min bästaste bäste vän! Vi har under åren gjort så många roliga saker tillsammans och vi har alltid kunnat prata om allt. Vi är lika på många sätt men samtidigt så väldigt olika. Lyssna bara på det här: Hon tycker att Börje Salming är snygg! Hur synskadad är hon egentligen? Han är inte snygg även om han verkar vara en fin människa. Men att säga att Börje är snygg är som att säga att fotvårtor är skönt. Jag saknar henne ofta nu för tiden och det beror kanske på att jag inte längre är så fullbokad på fritiden som jag var för några år sedan. Det hände tråkiga saker som gjorde att vi tappade kontakten men jag kan ärligt säga att jag idag inte direkt minns vad det var som egentligen hände..... vi är i alla fall vänner igen och det är jag glad för. GRATTIS ASON ADERSSON på din dag! Hoppas vi ses snart.

I övrigt så har jag åkt årets första karusell som kallas LIVSKRIS. Det har varit en tung period som nu är över och jag har fattat viktiga beslut som jag ska hålla fast vid. Själv avskyr jag när någon skriver sådana här antydningar men det kan inte hjälpas att jag gör detsamma. Mer berättar jag inte men ni kan ju alltid glädjas med mig att krisen är över och livet känns ljust igen! Tjoho!

Jag älskar mitt arbete som jag redan tjatat om vid några tillfällen men mitt arbete verkar inte gilla mig. Datorn har krånglat idag (egentligen nätverket) så inte har det blivit mycket gjort inte. Jag hade tänkt jobba över men så blev det alltså inte. Istället åkte maken och jag och handlade klart sonens studentoutfit. Oj, oj, vad stilig han kommer att bli den 8 juni. Jag är ju så lättrörd att jag nästan började gråta bara av att hålla i slipsen. Det är en stor dag och jag är verkligen stolt över min son som kämpat med skolan sedan årskurs 1.... och då menar jag inte årskurs 1 på gymnasiet. Han har lätt för sig och har fått kanonbra betyg hela vägen men det har blivit ett och annat grått hår på oss föräldrar genom åren. Hur som helst så är han fantastisk som klarat det och jag är verkligen stolt över honom. Jag förundras ofta över mina fina barn och vilka fina personer de är. Fortsätter jag att skriva om det här så börjar jag gråta igen och det är sååååå jobbigt att snyta sig så jag avslutar nu!

Snart är det hockey och det är dags att göra sig redo att tackla maken ur soffan! ;)




återkommer snart

Jag lever men har så lite tid över att blogga. Det är inte så att mitt liv plötsligt blivit så händelserikt att jag har svårt att få dygnets timmar att räcka till men jag har haft en del att greja med. Jag ska försöka hinna skriva lite ikväll om jag orkar efter allt tårtätande och firande. Jag fyller nämligen år idag och kan nu stoltsera med 44 år på denna jord. Oj, vilka avtryck jag redan har lämnat här på Tellus och några fler kommer det att blir innan elden slocknar i denna drake....... Nä ni, det där var allt ett önsketänkande att jag ska lämna några större avtryck efter mig men å andra sidan vet vi ju inte vad kommande 44 år har att erbjuda.

Presenter denna dag tages tacksamt emot ;)
Återkommer senare

Kanske skulle fira med en cigarett....... näääääää


RSS 2.0