fula fötter

Jag har mycket svårt för ovårdade fötter och det infinner sig en äckelkänsla varje gång någon apskalle envisas med att exponera sina skabbiga klövar. Nu pratar jag om fötter med naglar långa som Ölandsbron och förhårdnader likt glaciärisen. Sådana fötter gör sig bäst i mörker och instängda i vadarstövlar!

En dag när jag stod i en kö och fördrev tiden med att studera mina medmänniskor fick jag syn på just sådana vidriga fötter. De satt på en dam som såg bra ut för övrigt men de yttersta kroppdelarna ade hon tydligen glömt att ansvara för. Naglarna var tjocka och krokiga och inte blev de bättre av det illrosa nagellacket.. Hälarna såg ut som en vällagrad parmesan och då satte min kräkreflex in rejält kan jag säga. Jag är tålig och står ut med mycket men de där fötterna passerade även min gräns. Jag klarade mig från att spy men hade lust att fakturera innehavaren för mitt lidande.

Mitt problem är att jag INTE kan låta bli att stirra på folks fötter. Jag dras till denna region likt en fluga till koskit. Stirrar, äcklas och blir lite småförbannad om fötterna är ovårdade. Jag måste öva på att låta bli att titta! Ni som nu oroar er för ett möte med mig kan genast sluta med det såvida ni inte har fötter som skulle passa på Bockstensmannen. Jag har inga problem med vanliga svenssonfötter utan menar de som är otvättade, ofilade och oklippta.Så ni som nu passar in på ovanstående beskrivning ilar omgående iväg och tar ett fotbad, Seså iväg med dig. Ni andra kan njuta av en skön söndag.

Midsommar i midvintertid

Fantastisk värme där ute! Det gäller att gå mitt i skinnet så man inte fryser ihjäl. Som grädde på moset så regnar det iskallt vatten som lägger sig som ett ytskikt av is på kroppen och skapar den mest frissiga frisyren någon skådat. Härliga midsommartid!

Jag har i alla fall bestämt mig för att göra avtryck denna midsommar och därför har JAG åtagit mig att baka morgondagens tårta. Som vanligt är jag övertygad om att den kommer bli sagolikt vacker och smaka lika gott. Om jag däremot utgår från beprövad erfarenhet så kommer den se ut som en bajshög och smaka ungefär detsamma. Men hoppet är det sista som överger så än så länge tror jag att den kan platsa i konditorlandslaget om det nu finns ett sådant.

Igår hämtade vi ut ett sju kilo tungt paket från Matsmart. Jag kom inte ihåg vad jag hade beställt men jag blev väl inte helt chockad över innehållet. Typ sju kilo onyttigheter. Maken bar hem paketet och han är dessvärre en aning handikappad med sitt diskbråck men åtog sig ändå att bära hem kalorierna. På vägen hem tyckte jag lite synd om honom där han haltade fram i regnjacka och kortbyxor medan regnet sakta dränkte allt i sin väg. Plötsligt öppnar en liten flygande varelse sin akter och släpper bomben som landar på makens luva. Mysigt! Då kan man tycka att det var tur att det regnade för annars hade han inte haft luvan uppfälld och då hade skiten landat någonstans vid makens öra och det är ju ännu mer superäckligt! Jag hade vovven som då bestämde sig för att sympatisera med fågelskrället och satte sig och gjorde nr 2 precis utanför en butik. Önskade att jag hade skämskudden med mig men det var bara att plocka upp godsakerna och jag behövde ju inte ens låtsas att det regnade!

Jag inser att mina inlägg ofta handlar om fåglar och deras avföring och det här inlägget var såklart inget undantag. Jag har ingen aning om vad det beror på men en anledning kan ju vara att vår innergård bebos av diverse olika fågelarter. Just nu har vi swingersduvor som flyttat hit. De är tre stycken och verkar kära i varandra alla tre. De tycks dock helt sakna intelligens och borde fråntas sina flygcertifikat om de nu har några. Går man över gården ska man inte bli förvånad om man rätt som det är har en duva inmonterad i skallen. I den bästa av världar missar den och viftar till en med vingen. Jävla amatörer. De är direkt livsfarliga och inte heller begriper de att akta sig när vovven attackerar. Det får hon såklart inte göra men ibland är man inte beredd och då är det bra nära att hon lyckas fånga en. Frågan är hur hon skulle reagera om hon lyckades och vad tusan skulle jag göra med en duva?

Nu ska jag påbörja århundrades magnifika tårta och har ni tur får ni se en bild på mästerverket. Har ni otur får ni nog se en bild i alla fall!

Trevlig midsommar önskar jag er alla!

Bikinitiden är här

Ibland önskar jag att jag är en ko. Tänk att stå i hagen och tugga gräs och inte behöva bry sig om att magen är lite rund eller att svansen ser tovig ut. Ibland spanar jag in tjuren i hagen bredvid och om jag får lust bryter jag mig ut ur hagen för att roa mig en liten stund. Ett kolugnt liv helt enkelt.

Men, nu är jag ju ingen ko. Sommaren är här och med den följer viss ångest. Jag kan inte låtsas vara gravid och vid min ålder skulle nog de flesta se det som lite småäckligt. Det är väl bara att dra in isterbuken i det offentliga eller sitta kvar i vassen. Att dra in magen är ungefär lika lätt som att klämma ihop en uppblåst ballong så den blir helt platt. Luften (fettet) hittar liksom nya vägar när man klämmer åt och plötsligt står man där med hamsterkinder eller på tok för stora fötter.

Ärligt talat så bryr jag mig inte lika mycket idag som för 15 år sedan. Då var det ett sabla förberedande för en dag på stranden. Fördelen med att ha nått den gyllene medelåldern är att likt arkeologen försöka bevara och vårda det som finns. Isterbuken får gärna försvinna och gå till historien men i övrigt så är jag ganska nöjd med mig själv och den jag är. Jag är inte så ängslig över vad andra ska tycka längre och det är väl lite åt kohållet, eller hur?

Jag har som vanligt varit värdelös på att blogga men jag har inte haft tid av den enkla anledningen att fastnat i ett spel på mobilen, Jag skjuter sönder färgade bubblor och det kan låta lite barnsligt men jösses vad svårt det är och dessutom beroendeframkallande. Maken kommer med små fina pikar ibland men jag ser det mer som minnesträning och att upprätthålla finmotoriken. Sånt är viktigt!

Snart är det dags för fotbolls-VM och jag älskar det! Det är precis samma känsla som inför semestern när man är övertygad om att vädret kommer vara kanon i fem veckor och dagarna kommer fyllas med spännande upplevelser. Just nu är jag övertygad om att Sverige kommer ta guldet och hela stan förvandlas till en karneval på gator och torg. Heja Sverige! Då ska jag och min isterbuk ut på stan och skaka loss och fira med alla andra härliga människor med bumbimagar.





RSS 2.0