Kalasdax på längden, bredden och tvären

Hej kära läsare!

Jag har inte skrivit i min blogg på sååååå länge eftersom jag helt enkelt inte haft lust! Jag har haft så mycket annat att tänka på. Här i huset fylls det år så att man kan bli tokig! Dotter, make, släkt och vänner fyller på löpande band under den första delen av året. Det tycks vara så för fler familjer än vår för överallt där ute ser jag gravida kvinnor med magen i vädret och då händer det igen: JAG VILL OCKSÅ VARA GRAVID! Jävlar, det är jag ju för gammal för.... men inte hjälper det. Jag vill ha ett till barn men efter lite hjälp från en kär kollega så inser jag att det kommer något efter graviditeten också, typ ett barn att ta hand om i minst 18 år. Så, nu har jag ångrat mig - JAG VILL INTE BLI GRAVID!

I alla fall så har vi ätit tårta så mycket den senaste tiden att jag vägrar gå på kalas igen om de inte lovar att det blir kräftor istället för prinsesstårta. Avslutningsvis ska jag berätta om annandag påsk och det trauma som utspelade sig här hemma. Jag hade samlat ihop allt godis i ett ägg, satt mig i soffan med ägget på magen för att påbörja mitt frosseri när den förbannade Sverker Olofsson på Plus gör entré i tv-rutan och omgående berättar att godis innehålller färgämnen från olika sorters löss samt någon mindre smaklig del av gris...... jag kan säga att det geléhallon jag just tryckt in i käften kom ut lika fort som det kom in! Ägget åkte iväg med en smäll och jag var sur som ättika bra länge efteråt! Hur f-n kan Sverre göra så här mot mig och det mitt under påsken då man ska vara god och snäll????

Men till sist kan jag säga att Sverker är förlåten! Jag har nyss tryckt i mig massor av Marabou choklad och jag skiter i om de innehåller pissmyror! GOTT ÄR DET! Tjingeling

   smarrig va?

Mamma bibliotek - en amazonkvinna utan dess like!

Imorse var det då dags för mamma Bibliotek att göra entré på bussen. Det är länge sen jag såg henne men hon skrämmer mig! Hon har säkert 45 i skostorlek och hon är stor som en gruvarbetare! Allt är stort på henne! Till och med hårstråna är stora; tjocka som spagetti kan man säga..... hon har grovmönstrade manchesterbyxor med rejält uppvikta byxben och hon har en jacka som kan gömma en hel familj (de kanske gömmer sig därinne och tjuvåker på bussen?). Jag är ärligt talat rädd för henne! Det här är minst sagt en underlig familj som jag på något sjukt sätt hyser en hatkärlek till. Jag fattar inte hur två så härligt udda människor lyckas hitta varandra men visst är det härligt!!

Idag har det varit härligt! När jag väl kom ut från mitt arbete så slog våren till mig men en riktig knock out! Wow, vad jag har längtat efter det här! Det ger en sån lyckokänsla att se solen, höra fåglarna och känna värmen att man nästan blir sentimental! Snart är det sommar och semester! Det ser jag fram emot...........

Till sist vill jag bara påpeka för min lillasyster Pila-Britta att jag dels ringde senast, dels omnämner henne via min blogg! Så du syrran, jag är med andra ord lite bättre än dig på att hålla kontakten!!! Reta, reta, reta! Nu är du arg va? Jag känner att det vibrerar i marken!
 


Nu ska jag avsluta kvällen med ett lättare träningspass. Lägger in en bild för er som vill inspireras! GOD NATT

Familjen bibliotek....

Jag vet inte om ni känner igen er i det som jag nu ska beskriva men jag gör ett försök. Vissa dagar så är min tolerans SÅ låg att jag kan bli förbannad på min egen spegelbild (konstigt, jag är ju snygg!) I alla fall så har det varit en sån dag idag. Det började imorse när jag först vaknade med ett ryck av att klockradion ringde högre än ett brandlarm. Jag var så trött att jag hade kunnat svälja en mask om jag fått somna om, men inte då. Det var bara att häva sig upp och koppla in autopiloten som sedan tog mig ner för trappen, in i badrummet, fixade till mig, lämnade hemmet och gick till bussen. Väl där vaknar jag till på riktigt och inser att jag har glömt mina vantar och det var ju kallt! Brrr. Dessutom gjorde vårljuset att mina händer såg ut som bleka skurtrasor och det var ingen vacker syn! Redan här är irritationen på topp och då kommer de............... FAMILJEN BIBLIOTEK! Det är en samling personer i olika åldrar från samma familj som kan reta gallfebern på mig bara genom att visa sig! Jag pallar inte med dem vissa dagar då de bland annat sitter på bussen och berättar om allt nytt och spännande de lärt sig från gårdagskvällens högläsning ur Nationalencyklopedin! Har jag en sån här dag finns det inga gränser för vad jag kan störa mig på och just imorse så hade pappa bibliotek på sig för korta byxor, vinröda frottéstrumpor, skitig jacka och en stickad mössa med grodor på! Hur i helvete kan en vuxen karl klä sig så utan att någon i familjen sätter stopp för det? Jag fattar ingenting men så kom jag att tänka på hur mamman ser ut och då klarnar det! Jag ska inte beskriva henne med ord utan visa med en bild:

 Herregud, själva huvudet är en kopia! Är det konstigt att karl ser ut som han gör? Näääää....... men varför stör jag mig på denna biblioteksfamilj? Jo, den enkla förklaringen är att jag sällan har dåligt morgonhumör men när det händer så måste jag avreagera mig på något och familjen Bibliotek får hjälpa mig med det utan att de vet om det! De har ingen aning att jag tycker så här och det är nog bra för annars skulle de säkert kidnappa mig och binda mig i sitt hem där de skulle terrorisera mig med vetenskapliga tidsskrifter och titta in i mina öron tills jag blev galen! Jag glömde berättta att det är just det de gör. När de satt sig på bussen så börjar den ena ungen stirra in i den andre ungens öron och vad hon letar efter har jag ingen aning om: en icke återlämnad bok kanske! Men stirra in i öronen gör hon varje morgon och så skrattar hon medan den andre blir sur. Lattjo liten morgonlek!

Jag tycker om, och fascineras av jordens alla levande varelser även om det kanske inte låter som det efter att ni läst ovanstående men jag har en bra förklaring som friar mig från allt och en bild säger mer än tusen ord:




Tack för den här gången! Nu ska jag spöa grannen som gick förbi i fula byxor!

RSS 2.0