Festfixardags

Jag har inte tid att blogga för jag ordnar en Ålandsresa till mina kollegor.... hej då


Ålandsresa eller?

Jag har sagt på mitt arbete att jag vill åka till Åland och det var flera som nappade och tyckte att det var en bra idé.... men till saken hör att den som kläcker en sådan idé är också den som måste ordna med det hela. Det gör inget om jag måste fixa det hela men det som gör något är om det sabla tv-bolaget är på plats! Tänk om jag skulle filmas och vara med på tv sen. Vilken skam för mina barn! Jag är ju pinsam i deras tycke bara jag visar mig offentligt, typ går till brevlådan eller så! Nej, jag överdriver men i ärlighetens namn vet jag inte hur kul jag skulle tycka att det är att se min mamma på Färjan II.

En annan sak som slår mig med Ålandsresor efter att ha sett eländet på tv är att alla framstår som så desperata och patetiska. Såna är ju inte vi på mitt jobb! Vi är ju balanserade och sofistikerade! Så till den milda grad att drottning Silvia framstår som en skitig uteliggare i jämförelse. Ja, jag vet inte hur vi ska lyckas "klä ner" oss och passa in på en Ålandsfärja.... men det är väl mitt jobb som festfixare att ordna med det med. Det svåra är ju att få ordning på våra verbala uttryck, jag menar att vi har ett sådant vårdat språk så medresenärer troligen kommer att ta oss för diplomater. Ja, som ni ser så funderar jag en del på hur det ska bli på de sju haven för oss i A-laget......

Imorgon är jag ledig för att sonen ska avsluta sin vistelse i grundskolan. Ja, han och jag är nog överens om att det knappt är mer än en vistelse men trots det har han lyckats bra! Ungen har lätt för sig och är charmerande som få så det kommer nog att löna sig för honom när betyget utdelas. Ja, löna sig! Vi har en deal att för varje betyg han höjer så ska vi betala 100 kr och på det senaste utvecklingssamtalet så var det fina lovord vilket ungen direkt omsatte i pengar. Tror att det kan röra sig om en 500-hundring men jag kan betala 1000 kr för en sådan god sak! En annan sak som däremot oroar mig inför morgondagen är att jag kommer att gråta så det skvätter! Bara jag tänker på "Den blomstertid nu kommer" så blir jag tårögd och rörd. Att ungen sen ska ha kostym och att dottern kommer hem på besök gör det hela ännu mer känslosamt! Stackars mig.....
 

Nu är det rensning och städning som gäller här hemma. Det är ett enda kaos på övervåningen och hushållerskan har sagt upp sig så det är bara att göra en insats - ryta i till gubben att han ska ta sitt ansvar och städa!!!

Se hela bilden

Om han läser min blogg ikväll så gör jag nog klokt i att gömma mig en stund.  Jag önskar er alla en trevlig kväll och att ni ska ha det så bra tills vi hörs igen!!


Söndagsångest

Jag lider på söndagar men jag kan inte riktigt förklara hur det kommer sig. Tycker bara att det är en skittråkig dag oavsett om det händer något spännande eller ej. Idag har jag förflyttat mig mellan soffa och kylskåp med ett avbrott då jag begav mig till röstningslokalen och gjorde min plikt. Det var ett intressant val för min del eftersom jag överraskade mig själv och la i en lapp jag inte alls hade tänkt + att jag satte ett kryss på person! Tjoho, vad jag är nöjd med mitt val!!!

En annan sak som inte är lika roligt är ju gårdagens fotbollsmatch mot D-mark. Hur är det möjligt att proffs kan spela så illa? Jag tänker på den missade straffen samt passen som tillsammans avgjorde matchen. Det är ju sjukt sorgligt eftersom jag hade planerat att vi ska åka och kolla på Sverige i VM.... nu får det väl bli VM i stövelkastning i finska Haapamäki eller något sån´t för det ser liksom ut att vara kört för gamla Svedala..... Jag är INGET sportfreak men när det är landskamper så kan jag plötsligt allt om off-side, inlägg och straffsparkar! Otroligt vilken kapacitet jag har när jag vill. Jag säger som Lotta på Bråkmakargatan " Jag kan allt, det bara är så" .

Imorgon är det arbetsdag och jag vet inte varför min magkänsla säger att det kommer att bli en jobbig dag. Kan det vara för att det snart är semester kanske. Jag gillar inte att ha så tidig semester som det blir i år men samtidigt längtar jag efter att få vara ledig. Det är dubbelt med andra ord samt en kraftig ambivalens över vad vi ska hitta på. Ena sekunden planerar vi en utlandsresa för att i nästa sekund tänka att det räcker med att ligga på baksidan och lyxa till det med en duschflaska om det blir för varmt........... eller så kan man ju samla regnvatten i den.

Jag har ett annat "problem" också. Jag har liksom lovat att ordna en fest för mina gamla arbetskamrater och det är duktiga på att påminna mig om det. Kanske kan hitta på något till jul eller så. I så fall får jag börja med att ge en resumé över vem jag är och varför jag bjuder hem dem till mig.... de lär ju ha glömt bort mig vid det laget men julen är överraskningarnas tid så det får nog bli en julfest ändå. Bättre sent än aldrig är ett underskattat uttryck!

Nu ska jag sova och vässa klorna inför morgondagens arbetsuppgifter. På kvällen ska sonen på avslutningsmiddag i skolan och han ska ha kostym. Jag är redan tårögd bara av att tänka på hur fin han kommer att bli. Fy f-n vad blödig jag blivit! Måste gå ner och käka plåster! Tjingeling och god natt.
Se hela bilden

Karlsson på taket har en diagnos och tack till Trashanken

Ja ni kära läsare! Det finns inte mycket här på jorden som inte berör eller upprör mig. Mina sinnen är ständigt påkopplade och jag är säkert arg lika många gånger på en dag som Bert Karlsson släpper en brakskit! Jag är även glad och ledsen i lika stor omfattning så mina dagar är med andra ord fyllda med diverse känslor.....

Idag var jag arg redan när jag vaknade eftersom jag hade drömt om Karlsson på taket. Det är en sjuk jävel enligt min åsikt. Astrid Lindgren har skapat storverk och all ära åt henne men hur tänkte hon när hon skapade detta missfoster med propeller på ryggen? En elak tunnhårig fan som flyger omkring och ställer till det! Lillebror framstår som en psykotisk unge med både hörsel- och synhallucinationer när han hela tiden försöker få familjen att inse att Karlsson finns medan denne tok gömmer sig och fortsätter att käka guldfiskar och köttbullar. Dessutom är han hypokondriker och pundare såsom han tjatar om mediciner hela tiden! Nej, Karlsson på taket gör sig bäst PÅ TAKET så jag slipper se honom eller ge honom en överdos så det blir tyst på gnällspiken!

Jag inser att jag låter arg och hatisk men för att ni ska påminnas om att jag egentligen är en mjukis och empatisk person så ska jag nu prata om en av mina favoriter istället... TRASHANKEN! Ni vet, den lilla kraken som sitter i båten i Staffan Westerbergs pannkaka! Är han inte för söt? Jag älskade den lilla gubben redan första gången jag såg honom och jag kunde inte begripa varför han skulle behöva vara så ensam och utsatt! Det var då jag gjorde mitt framtida yrkesval - för att en vacker dag kunna hjälpa stadens trashankar, så det så! Även Storpotäten har en plats i mitt hjärta eftersom den kraken var så missförstådd. Tänk om allätaren Karlsson hade dykt upp! Då hade det aldrig funnits någon pannkaka!

    

Inatt ska jag drömma om Tomas Bodström så att jag vaknar lycklig och glad imorgon istället!


RSS 2.0