Hinner inte med er....

Tyvärr hinner jag inte blogga eftersom jag är på mitt jobb dygnet runt! Är jag inte där rent fysiskt så drömmer jag om det.... Jag trivs i alla fall och är glad över mitt val att söka och tacka ja till tjänsten. Snart är vi i fas med allt det nya och livet återgår till att innehålla även ett privatliv och då ska jag blogga igen! Tills dess får ni ha det så bra!!! Måste avslöja att jag för första gången sedan jag var liten ääääääälskar snön! Det är vitt, ljust och vackert!

Ses och hörs igen vid tjällossningen!

Minttu

Hej kära läsare!

Jag ska  bara berätta att jag inte har hunnit med min blogg eftersom jag har haft fullt upp på mitt arbete och inte kommit hen förrän sent på kvällarna. Jag trivs otroligt bra i min roll som arbetsledare och jag tror att det kommer att bli bra framöver även om det är mycket att tackla just nu¨.

Ikväll har min syster med sambo och vänner varit här på besök och det var supertrevligt! Det innebar även att jag drack min favorit: MINTTU! Det är så gott men inte för mycket. Jag har druckit två snapsar och nu är det sovdags.... ålder och tolerans är inte längre vad det har varit.  :)

SOV GOTT


knock-out

Jag känner mig golvad och det skedde helt oväntat! De jag verkligen trodde skulle vara storsinta har svikit och det kom som en knock-out..... jag har tappat lusten att vara deras vän men det är inget att sörja! Jag fixar det och fokuserar på de som ÄR storsinta istället. Fult att attackera de som intet ont anar och inte ens vet om det så de kan försvara sig!!!! :(





Jag jobbar och älskar det....men hatar.....

Hej alla trogna läsare. Jag har misskött min blogg igen och jag ber om ursäkt för det men en roligare sak har kommit ivägen....... mitt arbete! Jag har nu arbetat en vecka som gruppledare och jag måste erkänna att jag älskar den rollen och nu inser hur mycket jag har saknat jobbet som arbetsledare. Det är magiskt att se hur duktiga kollegor hittar formen gemensamt i det nya och hur de delar med sig till varandra av sina kunskaper och egenskaper! Jag och min nya kollega är som duracellkaniner med allt som ska fixas men vi fixar och vi trixar hela dagarna och lyckas faktiskt bra! Duktiga vi är!!!

Men som sagt, jobbet har tagit mycket av min tid och det innebär att jag inte orkat blogga som jag skulle vilja. Här behövs inga sömntabletter för att jag ska slå igen mina blå. Jag somnar innan jag lagt mig men lika säkert som ett brev på posten är jag vaken igen runt 02.00 inatt. Det är då jag får för mig att jag borde göra det och ordna med det på jobbet och även om jag givetvis förstår att det är omöjligt att åstadkomma dessa saker klockan två på natten så bryr sig inte hjärnan om det! Den förvandlas till en amöba som helt fräckt bara håller mig vaken framåt fem på morgonen då den tycker att jag straffats tillräckligt och låter mig somna..... men då ringer snart klockan och det är bara att häva sig upp! Jag orkar och det fungerar eftersom det är så roligt att gå till jobbet men det jag inte orkar med är att ha det förbannade fredagsmyset som alla talar om! Jag orkar knappt ligga och sova på soffan så nu ska jag snart tacka för mig och kasta mig i säng så jag orkar vakna vid två inatt för att fortsätta lösa porblem.

En sista sak jag måste ta upp innan jag slutar handlar om det värsta som finns: vinterkräksjukan! Alla normalbegåvade och som är läskunniga kan väl inte ha missat att denna jävla sjuka smittar, eller? Tydligen har det undgått vissa eftersom de helt plötsligt berättar som den naturligaste sak i världen att de spydde under natten eller mår illa så de vill spy.... vad f-n gör de då ute bland oss andra undrar jag??? Håll er hemma tills ni varit friska i två dagar innan ni visar era grönaktiga trynen bland oss andra! Nu tror jag ju självklart inte att ni som läser min blogg tillhör den kategorin av idioter men ni kanske kan hjälpa mig att sprida budskapet vidare! Jag vill lagstifta mot att vistas ute om man är eller nyss varit magsjuk! Annars tycker jag att vi andra ska ha rätt att straffa dem på något sätt...... Kasta sten på den eller så kan jag tänka mig att det kan få fängelse i sex månader eller något annat liknande straff.  :)

   


Pälsen och tårtan

Jag har en gammal vän (kallar henne A) som idag berättade att hon har en fuskpäls och då undrar jag om det betyder att den inte finns egentligen? Finns den bara i hennes fantasi eller exakt vad består det fuskiga av? Flådda gosedjur? Där fick jag en idé som kanske inte är så tokig..... det finns ju de galningar som syr väskor av gamla kaffepaket så kanske kan man sy en päls av sina avlagda gosedjur.......? A ska nu börja sälja pälsar gjorda av gosedjur och det kan ju betraktas som fusk! Hur många Monchichiapor kan det gå åt till en päls i stl 38?

För många år sedan när jag jobbade på en fabrik så hade jag en chef som vid sidan av fabriksarbetet ägnade sig åt klädförsäljning..... han hade talets gåva och det bästa var när han lyckades lura på några krakar ÄKTA bävernylonjackor! Hur cool är man då och hur dum är man när man går på det? Jag visste inte att bävern är gjord av nylon!

Allt jag skriver just nu låter helt förvirrat och mycket ologiskt och det har sina skäl..... hårddisken har frysit! Jag kan inte tänka klart när det är så här kallt ute, inne, i hjärta och i sinne. Just nu förvandlas jag till en trotsig femåring som hela tiden tänker: "Det kommer aldrig bli varm igen". Jag hatar kylan och ser inte det fina med vintern och inte vet jag vad det beror på med tanke på att jag växte upp i en snödriva och kom in varje kväll först när det blivit istappar i håret! Något har hänt på resan från barndomen till idag men jag gillar helt enkelt inte den här årstiden, den suger!

Ikväll har vi varit hemma hos våra goda vänner och då händer det ngt magiskt. För en vecka sedan var jag på kondis med min kusin och åt en ny och underbart god tårtbit för första gången i mitt liv. Har inte kunnat sluta tänka på den efter det och idag var jag och min mamma dit för att köpa denna sockerbomb men den var slut...... Vad tror ni händer ikväll då? Jo, hemma hos våra vänner plockar de fram en sån tårta! Jag kom till himlen och åt med andakt! Solen började lysa, värmen kom och tillvaron förvandlades till en skön sommardag! Jag kastade fuskpälsen och torkade bort grädden från hakan och kände att livet är underbart igen. Tänk vad lite tårta kan göra med en sönderfryst stackars nordbo i fuskpäls gjord av gosedjur. Det här blir mer och mer skruvat så jag avslutar nu men kom ihåg: slicka inte på lyktstolpar!



möte med maffian....

Ser fram emot kvällen med spänning. Hur ska det gå coh vilka kommer att lämna stället med heder och ära i behåll? Jag är givetvis övertygad om att det blir jag som tar hem det hela men även vi proffs kan ha sämre dagar...... Vad är det jag ska göra då? Jo, vi i maffian ska ses ikväll och äta mat tillsammans för att sedan avsluta kvällen med poker. Att vi kan kalla oss maffian baseras på den hätska stämningen, hoten och kommentarerna vi förgyller varandras vardag med. Matriarken ska också vara med men hon brukar hålla en låg profil och avstår från att leverera verbala otrevligheter och tur är väl det att någon behåller vettet när korten delas ut!

Jag personligen är egentligen direkt värdelös på poker men som med allt annat så tror jag givetvis att jag kan spela och är en naturbegåvning. Lika förvånad blir jag varenda gång jag kommer sist och måste dela med mig av guldet. Hur kom det sig att jag förlorade? Jag lämnar alltid in en protest och ber Svenska Spel att granska kortlekar och deltagare för något brott måste ju ha begåtts om jag förlorat! Jag är ingen dålig förlorare som eldar upp kortleken efteråt (känner en som gjorde det) men jag blir förvånad och det sitter i ett tag tills hybrisen tar över igen och jag är världsbäst!

Idag ska jag och maken gå på promenad. Det har vi inte gjort på riktigt sedan vi flyttade in till stan men idag ska det hända. Jag har ingen aning om åt vilket håll det bär av men det spelar ingen roll! VI MÅSTE GÅ! Vi har inte gjort annat än ätit den här julen och nyårshelgen . Konstigt att tänderna sitter på plats fortfarande! Så fort vi svalt något så står vi där i köket och säger till varandra att vi är sugna på något och sedan tar kreativiteten över och en chokladig röra är skapad som vi slafsar i oss tills ångesten får oss att vilja dööööööö.....

På lördag ska vi börja med GI igen. Det är vi helt överens om idag men på lördag kommer vi inte att vara lika överens längre. Det vet vi båda två så nu gäller det att håla ihop mot demonerna och inte låta de ta över våra hjärnor! Här ska vi bli smala, snygga och sexiga igen så det så!




Övningskörning

Sonen håller på att övningssköra och han är verkligen duktig. Jag berömmer honom hela tiden och tyckte en dag att maken också ska ge mer beröm. Han svarade bara: vaddå, ska jag säga att han är duktig som kan köra rakt fram och svänga i kurvorna? Han har rätt! Jag kom på att jag faktiskt öser beröm över ungen hela tiden och inser att det kanske inte är det bästa. Han kan få hybris och det vore inte kul att om jag blev den skyldige...jag kom jag på en annan skön varelse som skulle ta körkort för många år sedan och också övningskörde med oss. Min syster!

Vi var på en stor parkering där hon fick öva och det gick ju bra förutom att hon la i trean direkt efter ettan trots att bilen knappt rullade..... frågade vad hon gjorde när hon svarade något i stil med: jag trodde att tvåan låg bredvid ettan för så är det på Markus bil. Sjukt roligt!!! Kanske att ettan och tvåan låg bredvid varandra på Markus trampbil!

Själv var jag bara typ 15 år första gången jag provade att köra bil. Vi hade en Saab som det var antikvärde på men den var lättkörd, lite som en Flintabil. Hur som helst så var jag och M hos hans föräldrar på landet och där körde jag bil. Upp för en kulle, backade ner igen, upp för samma kulle och nerför igen. Kunde hålla på i flera timmar och trodde på riktigt att jag var färdigutbildad som chaufför. Inte förrän tio år senare tog jag körkort och det är väldigt sällan sedan dess som jag kört uppför en kulle och sedan backat ner igen. Bilkörning innehåller typ lite mer variation och inte är jag proffs på att backa heller trots all övning.

Jag hatar att köra bil på vintern men det är ju oundvikligt i mitt arbete och ibland föredrar jag att köra själv. Var ute med en kollega en dag som plötsligt gör en vänstersväng trots att det var rött! Mötande tutade och jag var säker på att det skulle smälla. Kollegan skriker: kolla vilka jävla idioter, all tre kör mot rött! Hm, nej kära kollega. Det är du ditt sabla pucko som kör mot rött.... Oj då, säger han och fortsätter köra som om han stulit både bil och bensin. Han kanske ska ha en Flintabil!!!

Jag förvånas över alla idioter i trafiken och speciellt cyklister. Jag är själv en sådan men fortfarande med så mycket vett i behåll att jag vet hur man cyklar utan att riskera andras liv. Men det ska jag skriva om en annan dag. Nu är det bråttom till matchen!



Innebandydax

Min största passion är innebandy! Jag älskar den sporten och är alldeles slut efter en match. Nej, det är inte jag som spelar men jag sitter på läktaren och hejar på sonen som står i mål. Han är sjukt duktig och det har jag skrytit om många gånger tidigare men jag kan faktiskt inte låta bli att säga det om och om igen. Han har de i generna från sin mor! Jag har faktiskt spelat innebandy och dessutom varit med i en cup. Det låter glassigare än vad det är men vi vann ett år (reserverar mig för minnesfel). Det skulle avgöras på straffar och det är där min styrka kommer in. Jag är sabla pricksäker! Jag är helt värdelös på själva spelet men atrt skjuta en boll i mål är en baggis för mig! Jag är bra på pilkastning, basket, kast med liten skäggapa etc.

Jag kan faktiskt inte skriva mer nu för jag måste gå in till grannen och slå ner henne och 20 galna brudar som sjunger Sing star. Jag har nu lyssnat på High way to hell i en timme och står inte ut längre! Nu ska här ses till att de kommer fram också! Det mest ironiska är att de precis nu byter låt till Let me entertain you... säkert brudar, det är för sent! Nu är det min tur att roa mig på er bekostnad!

Till mina läsare har jag en egoistisk önskan. Fortsätt läsa min blogg och önska er ngt jag ska skriva om! Kanske går er önskan i uppfyllelse!


Fia med hutt......borde förbjudas!

Jaha, då inledde man årets första dag med slagsida i soffan hela dagen. Jag dricker mkt sällan stora mängder alkohol eftersom jag avskyr att bli bakis! Det finns inget värre och det är dessa gånger jag önskar att jag hade förmågan att svälja huvudet och byta kropp! På nyårsafton umgicks vi med våra vänner och vi spelade då Fia med hutt. Inte så farligt till en början och glasen är lika små som fingerborgar... men har man sån otur som jag har så blir uttrycket "många bäckar små" sant! Jag åkte f-n ut hela tiden och vi hade Minttu eller Jäger att välja på. Jag älskade Minttu och valde det flest gånger men framöver är det Minttu jag definititiv väljer bort! Kanske att det duger att tvätta sår med!

Nu är det i alla fall nytt år och det bakfyllan har gått över. Det här året kommer att bli spännande och så fort jag är tillbaka på jobbet efter ledigheten så tillträder jag min nya tjänst. Det ska bli så roligt och jag ser verkligen fram emot det nya...... sen kommer det snart ett litet barnbarn och det smäller ännu högre! PANG! Vad roligt det ska bli och som vi alla längtar. Jag har svårt att fatta att jag ska bli mormor men ser givetvis fram emot det hur mycket som helst. K också... han kommer att bli en underbar morfar som alltid ställer upp.... ja, den där lilla kommer att ha många beskyddare runt sig även om avståndet mellan oss blir lite långt. Kanske ska flytta norrut..... eller inte!

Annars har det varit en lugn jul- och nyårshelg. Jag är som elefanterna och vandrar mina stigar - soffan -köket - badrummet -sängen. Slöheten ska få ett slut nu och det är dags att inta Friskis lokaler igen. Jag längtar som f-n till ett riktigt pass som tar andan ur mig! Det finns inget skönare än efteråt när man är så slutkörd att det känns som att liemannen står utanför och väntar. I like!

Slutligen ett tips: GÅ INTE OCH SE PARANORMAL ACTIVITY. Det var en av de sämsta filmerna jag sett ska erkännas. Jag älskar allt övernaturligt och skulle kunna ge en årslön för att få se ett spöke på riktigt men den här filmen sög verkligen....... Nu måste jag sluta för annars får jag ett ägg intryckt i örat.... K har gjort frukost och tycker att jag ska ta bort datorn från bordet. Hans ord är min lag, NOT! Men jag är hungrig så han får som han vill. Hej då så länge!


   

RSS 2.0