rapport från gårdagen

Jepp, då är det avgjort! Jag har haft mina glansdagar som partyprinsessa. Igår på väg hem från Ikea föreslår maken att vi ska supa oss fulla, bara han och jag. Moget? Saken är den att vi dricker alkohol max 5 gånger på ett år och aldrig så vi blir fulla av den enkla anledningen att vi helt enkelt inte får i oss mer än ett par öl eller cider. Men för drygt 20 år sedan skjutsade maken mina föräldrar och när han kom hem hade jag hunnit hinka i mig promillesaft så till den milda grad att jag var klapp kanon. Han hakade på och sedan hade vi fest, han och jag (vi var barnlediga bör väl tilläggas ifall barnombudsmannen är en av mina läsare). Vi "lånade" dotterna heliumballong och efter några djupa andetag var det dags att ringa land och rike runt. Låter patetiskt kan jag själv tycka så här lång tid efter men vi hade hysteriskt roligt och det var just det vi skulle försöka återuppleva igår kväll. Hur tror ni det blev?

Efter en cider började jag gäspa med 5 sekunders mellanrum och när man gäspar så ofta så blir man trött även av själva gäspandet. Jag försökte smita in och lägga mig för att sova men det kändes lite för tidigt eftersom klockan bara var åtta. Ni ska slippa alla detaljer men i fem minuter hade vi roligt och sedan halvsov vi båda i soffan med ostbågssmulor i hela ansiktet. Jag tror att orsaken till att det inte blev en brakfest helt enkelt var att vi inte har en heliumballong hemma. Kanske får en när jag fyller....

Jag vet att jag hade lovat att det här blogginlägget skulle handla om någon person men det får bli senare för nästa gång måste jag skriva och berätta om min mani på läsglasögon. Vilken cliffhanger, va?!

Ha en bra dag!


Nya lögner

Jag har ett så tråkigt liv för tillfället att jag tydligen får fortsätta ljuga om det ska bli några inlägg här på bloggen. Jag har ingenting att skriva om men ska försöka få till ett litet inlägg i alla fall. Hm, vad kan ni tänkas vilja höra om? Nej, det kommer inga bra ideér så jag kanske helt enkelt bara babblar på.

Snart är det sommar och som jag längtar! Jag kanske inte är ensam om att kräva en bra sommar men jag behöver verkligen sol och värme under lång tid. Jag vill slappa i en solstol, höra vågor, dricka kaffe och lösa korsord. Tänkte först skriva om måsar men det var innan jag fick måsjävlar till grannar. Måsskrik är nu för tiden enbart förknippat med terror! Ännu har vi inte sett några måsar på gården men varje dag smyger jag som Hiawatha i buskarna för att leta måsägg. Hittar jag några ska jag koka dem och käka till frukost. NOT!

Jag sitter just nu framför TV'n och nyheterna där de spelar orgel. Jösses vad pampigt det är! Jag kanske ska sadla om och bli organist, orgelist, orgelspelare eller vad tusan det nu heter. Eftersom jag är en mycket lättrörd person så skulle det nog bli problem att se tangenterna när tårarna sprutar varje gång jag spelar I denna ljuva sommartid eller Härlig är jorden. Dessutom skulle mitt spelande säkert förstärkas av hulkande och snorande så jag ska nog lämna den tanken och nöja mig med att låta andra spela dessa vackra psalmer så jag kan ägna mig åt att torka tårar och snora bäst jag vill. Kantor! Nu kom jag på vad det heter!

Nu kom jag på en sak jag kan blogga om. Jag har länge tänkt tillägna ett inlägg till någon som betyder mycket för mig och eftersom det är flera personer som har den rollen så innebär ju det att jag har något att skriva om i flera dagar och dessutom kan ni läsare med spänning invänta och se om det är just er jag skriver om. Åh, vilken smart idé. Jag börjar i nästa inlägg men jag avslöjar inte vem jag kommer att skriva om. Tills dess får ni ha det så bra.

Som en liten avslutning kan jag dela med mig av att jag idag gick runt en sväng på stan lyckligt ovetande om att min kjol satt fast och att jag därmed visade röven för alla stadsvandrare. Nice.....


Mitt spännande liv

Var ska jag börja berätta om denna händelserika dag? Oj, vilka fantastiska saker som hänt idag. Jag massproducerade beslut så till den milda grad att chefen gav mig en löneökning värdig ett geni. Jag fick ett hedersomnämnande där det står att jag kommer att utses till årets anställda. Ingen felrekrytering här alltså!

Jag har med ren tankekraft gått ner 10 kilo på en vecka och jag är snyggare än någonsin! Fick därför en gratis outfit i en boutiqe här i stan värd 2000 kr. Under resten av dagen avlöste miraklen varandra. Vi har anställt en butler som idag  har tvättat, lagat mat och städat samtidigt som han hann med att serva mig med fina paraplydrinkar. Ville jag så skakade han lite på sin fasta rumpa så att jag kunde njuta av utsikten..... maken är inte det minsta svartis och han unnar mig detta i denna perfekta tillvaro som vi lever i. Nu ska jag njuta av ett bad i vårt nyinstallerade bubbelbadkar och sedan ska jag krypa ner i min Hästensäng och gnägga mig till sömn.

Hur många gick på allt det där? Om sanningen ska fram så är allt ren och skär lögn! Idag har jag varit segstartad på jobbet och jag kände mig verkligen som en felrekrytering. Den enda trösten var att flera kände samma sak. Jag ljög även om denna magiska tankebantarkur och jag skulle lätt kunna få rollen som Barbamamma. Jag laddar för att ta tag i min träning men kan inte bestämma mig för vad det är jag vill göra. Här får man ingenting gratis så jag fick allt betala för tröjan jag köpte idag och det var inte ens i närheten av att vara en boutiqe, dock snygg.  Butlern är ingen annan än min make och han tycker inte att det är så roligt att slava i köket. Det som inte var lögn är att han har en fin och fast rumpa som jag oftast glömmer bort att titta på. 

I badrummet ståtar ett gammalt emaljskadat badkar där inte ens packningarna är nya. För att få spakänsla kan man ju alltid "koka vatten" som man lärde sig i simskolan medan jag vet några som har andra metoder för att få till bubblorna i badet. FY!!!

Jag har alltså inte haft en magisk måndag som ni förstår men i morgon är en annan dag och då kommer allt att bli annorlunda! Jag ska till Stockholm på sista delen av min utbildning och där ska jag njuta av trevliga kollegor, god mat och nyttig kunskap men först ska jag sova min skönhetssömn i min icke-hästensäng. Jag sover i en hederlig smidessäng och den är så skön så!

God natt kära läsare.  

Två inlägg på samma dag

Det här blir ett kort inlägg men jag vill på detta sätt tacka er som lämnar kommentarer och speciellt till Carolin som är duktig på det! Jag blir glad av att veta att jag har läsare och era kommentarer är fantastiska! //Draken






deklarationschock

För en tid sedan deklarerade jag elektroniskt och det såg ut att gå ihop sig även i år. I fredags fick jag pappersdeklarationen men jag hann inte öppna den och tänkte inte att det var så viktigt eftersom jag redan deklarerat. Öppnade den idag och höll då på att kvävas av frukostägget. Du ska betala 68 900 kr stod det med feta svarta bokstäver och det stod kvar även fast jag gnuggade mig i ögonen och läste en gång till. 68 900 kr är ingen liten summa att åka på i restskatt och jag kan lova er att det går med blixtens hastighet att få igång fantasin om vad som händer med skattebrottslingar etc. Upptäckte strax därpå att det även stod att min årsinkomst 2011 uppgått till ca 700 000 kr. Säkert! Jag är inte låginkomsttagare men så mycket har jag INTE tjänat. Sabla tryntroll som inte kan hålla ordning på siffrorna. Maken tog över medan jag i panik letade efter alla spragrisar för att se om det möjligen går att samla ihop 68 900 kr i småpengar. Fick inte ens ihop 68 kr!

Loggade in på mitt skattekonto där det första jag ser är: uppgifterna har förändrats. Nähä, säger ni det?! Med makens klokhet och lugn kom vi snabbt fram till att Skatteverket gjort fel och dubbbelregistrerat en av mina inkomster två gånger. De hade rättat till det hela och därmed var vi tillbaka där allt började. Jag får tillbaka på skatten och kan istället köpa mig något fint för de 68 kronorna jag samlade ihop ut burkar och grisar.

Igår åkte vi mc och det var premiär för min del. Vi har en "ny" mc men jag tycker inte om den! Jag vet att vi måste arbeta på vår relation, mc'n och jag, men det kommer att ta tid och jag kände spontant igår att vi inte kommer att lyckas. Jag är oerhört estetisk i mitt tänk och för mig går utseende före funktion (kommer jag få skit för denna bekännelse tro?) Ja, så är det i alla fall och jag tycker att den förra var snyggare. Dessutom fick jag så ont i baken efter bara 5 mil att jag ärligt talat tänkte hoppa av och åka länsbuss hem. Hade jag tyckt att mc'n var 100 % snygg så hade jag inte ens tänkt på bakdelen. Jag kanske måste ge det hela en ny chans men det känns som om jag inte kommer att vilja åka lika mycket i år som under förra året. Kanske är det så att jag helt enkelt måste skaffa eget kort och mc.

Idag ska vi gå en långpromenad och det kanske jag behöver. Rensa ur skallen och samtidigt bli trött fysiskt. Jag är inte helt stabil i mitt humör för tillfället som ni läsare säkert konstaterat. Ena sekunden är jag superglad för att i nästa sekund tända på alla cylindrar och det går så fort att jag inte själv hinner med. Det är lite jobbigt att själv tro att allt är bra för att i nästa sekund vilja klappa till någon på käften. Schizofrent!

Nu ska jag i alla fall häva i min en liter citronvatten för idag är det dags igen för nya tag med GI. Jag måste hitta ett mantra som jag kan rabbla tyst för mig själv. Vad tror ni om; fett gott med GI, kolhydrater är för veklingar. Det är svårt att komma igång men efter några dagar så mår jag kanon och resultatet känns ganska fort. Kanske ska skaffa sig en morot. Kanske ska anmäla mig till Top Model Sverige säsong 2013?


Lokalsinne, ja tack!

Det jag inte kommer att bli känd för efter min bortgång är mitt lokalsinne. Jag hittar knappt i mitt eget hem och ibland kan man skratta åt eländet men för det mesta är det sorgligt smärtsamt att vara så vilsen här på jorden. GPS är världens bästa uppfinning om man kommer ihåg att ta den med sig! Jag har varit ute på resa i tjänsten och det höll på att bli en lååång resa när jag lotsade oss åt helt fel håll och nästan hamnade i Lappland. Tur att erfarenheten sa mig jag skulle använda en livlina och ringa en vän. Ringde min dotter som direkt konstaterade att jag hade vänt på Sverigekartan och omgående skulle vända om och vilken tur att mina usla gener inte gått i arv!

Ja, vad ska jag mer berätta? Kanske kan nämna att jag fick ett mindre psykbryt igår som resulterade i att jag gick hemifrån en sväng utan att ta med mig dörrnycklar. Vad tror ni hände då? Maken lämnade hemmet under tiden och jag kommer alltså inte in. Charmigt! Stod i trapphuset en halvtimme innan jag fick nog och ringde på hos grannen för att låna en telefon. Våra ytterdörrar är papperstunna så jag hörde bland annat hur killen där inne muttrade: vem fan är det som kommer nu? Jag fick i alla fall låna telefonen men inte svarade maken. Könsord! Skulle då ringa min son när jag insåg att jag inte har några telefonnummer i huvudet! Det enda nummer jag kunde komma på var min mormors och hon dog för 20 år sedan samt min systers men där var det upptaget. Jippi! Lyckokväll, köp en lott! För att göra en lång historia kort så kallade jag maken utvecklingsstörd och sen gick jag och la mig i ren ilska. Idag har jag bett om ursäkt.

Nu ska jag piffa till mig lite och sedan ska vi ut och äta. Ha en trevlig kväll. Jag återkommer en annan dag om jag hittar hem igen!




uttråkad

Nu har jag sappat runt på varende kanal som finns och antingen har jag redan sett programmet eller så är det bara skit på tv. Min bästa vän, tv'n, sviker mig. Jag har en dålig dag och är på ett uselt humör men det värsta är att jag inte vet orsaken och vad jag ska göra åt det. Jag kanske ska förvandla mitt badrum till ett hemmaspa? Brukar göra kalops i badkaret genom att blanda härligt badskum med timjan, echinacea brustablett och någon härligt doftande olja. Till sist tillsätter jag min graciösa kropp och där ligger jag i en timme och liksom sjuder. Det är ett perfekt sätt att piggna till och superbra om man börjar känna sig sjuk. Men just idag orkar jag nog inte ens bada så det får väl bli soffhäng tills sovklockan ringer.

Det är kort vecka och alltså snart helg igen. Kollade nyss väderprognosen inför de kommande tio dygnen och ska man tro på den så borde vi ha köpt skoter istället för mc. Jag vill göra iordning på uteplatsen, tända grillen och bevara solbrännan från Egypten men det verkar bli svårt nu när kung Bore övertagit den svenska tronen. Tur man inte är bitter....

Vad gör ni andra en sån här grå dag? Jag tar tacksamt emot tips som livar upp tillvaron. Kanske ska dra igång en konflikt med min intet ont anande make?




/Draken


Påsk

Det är påsk. Jag har varit ute hela dagen utklädd till påskkärring men inte ett skit fick jag i korgen. Usel utdelning kan man säga. Kom på en sak som hände för många år sedan när min syster helt orädd rusade runt på en campingplats utklädd till påskkärring. Bra på att tigga var hon och dessutom var hon söt så alla ville ge henne godis och pengar. Alla utom ett par. Detta par bestod av två vuxna personer som gav min syster en minst sagt annorlunda påskpresent i korgen. De hade skrivit könsord på kokta ägg som de gav bort. K*k och f*tta stod det och det var ju lika moget som en knallgul finne!

Påsk är inte så viktigt nu när vi inte har några småbarn längre så vi gick på bio. Kollade på Kvarteret Skatan och den var faktiskt rolig. Jag inser dock att jag har lite annorlunda humor än de flesta andra; jag skrattar oftare och det är inte sällan jag skrattar helt ensam. Hur som helst så var den rolig och kan rekommenderas. Imorgon kommer hela tjocka släkten hit på påskmiddag och vi ska även fira barnbarnet som fyllt två år. Sen är det snart slut på två veckors semester och dags att återgå till arbetet. Kul ska det bli även om jag bara varit ledig i två veckor.

Jag har inte tid att skriva mer. Måste kolla på tv ett tag och drömma om att bli bortrövad av Jack Sparrow. Alltså lite deppdags kan man säga!


sockeröverdos

Här i huset överdoserar vi allt som innehåller socker. Köpte typ 2 kg godis i förrgår och snart är det slut men se då fyller vi på med nytt! Inte ska vi vara utan sötsaker här hemma inte. Det är en sabla förbannelse som vilar över mig. Ingen i min släkt är så torsk på godis som jag är! Jag är galen i choklad och medan de flesta drömmer om pengar och rikedom så drömmer jag om att vinna en årsförbrukning av choklad. Gott och livsnödvändigt. Appropå årsförbrukning så har jag en gammal vän som en gång i tiden vann en årsförbrukning av chips. Han var superlycklig och väntade otåligt på leverensen av alla chips som han dessutom hade förberett en stor plats för i sitt vardagsrum eftersom han var övertygad om att han skulle få med en sån där stapel i papper som påsarna står i ute i butikerna. Leverensen kom och gissa om han blev paff när OLW´s definition av årsförbrukning motsvarar åtta påsar chips. Hihihi, knaperi, knaperi knut, snabbt tog alla chipsen slut.

Jag har precis raderat ca 10 rader med text eftersom jag inte fick till slutet på att bra sätt. Det går bara inte att vara vitsig när sovklockan ringer så det ekar i öronen. Jag måste helt enkelt sova lite middag vilket är en vana jag lagt mig till med på semestern. Mina reskamrater förstod inte hur jag kunde sova så ofta när vi låg och solade men hallå! Hur roligt är det att ligga platt på rygg och svettas i solen? Då är det väl bättre att förena nytta med nöje och låta hjärnan vila ett tag medan solen gör sitt. Jag blir pigg och brun på samma gång vilket är effektivt. Så för att orka med att fira påsk ska jag nu ta och vila en stund. Vi sezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Hemma igen

Är åter hemma i vårt underbara Sverige och som vanligt är jag euforisk över hur bra vi har det här. Vi har haft en superhärlig vecka i Egypten där jag hade kunnat bli kvar om maken fullföljt affären med ett handslag. I sista stund hejdade han sig men jag vet att två ferrari var lockande och jag själv höll ju på att spricka av stolthet att denna egyptier ville ha mig och var beredd att betala med två lyxbilar istället för med traditionella kameler! Nu är ni säkert flera som tänker att detta bara var ett skämt men NEJ! NI HAR FEL OCH JAG VILL INTE HÖRA NÅGOT ANNAT! Låt mig tro att han tyckte att jag var ättling till Kleopatra i rakt nedstigande led. Jag vill tro att han tyckte att jag hade blåare ögon är vattnet i lagunen och jag vill tro att jag sedan hade lyckats rymma hem till Sverige där jag skulle glida runt i en Ferrari efter att jag skickat maken i paket till Etiopien som straff för att han sålt mig.

På en vecka hinner man glömma att det inte är högsommar här hemma i Sverige så det var mindre behagligt att kliva ur planet halvnaken och möta 4 grader och blåst. Skjut mig vad kallt det var och inte blev det bättre av att den förbokade taxin inte stod vid flygplatsen. All irritation försvann när jag fick lägga mig i min egen säng och dessutom insåg att jag har ytterligare en veckas ledighet att se fram emot! Jag har lyckats bli lite brun och som en extra souvenir har jag åtta myggbett stora som golfbollar lite här och där över kroppen varav en placerats sig mitt i pannan. Hoppas den myggjäveln sög ihjäl sig. En kväll spelade vi biljard och hade trevligt tills vi hörde att de kom någon klampandes i träskor.... det var inte någon i träskor. Det var hövdingen bland världens alla skalbaggar! Han hade 30 cm mellan ögonen och var det största jag sett. Fy f-n vilken utomjording. Jag fick nästan panik men min vän V gick fram till jätten och sparkade till honom så han rullade in i Libyen. Hon är egentligen djurvän men här handlade det om att äta eller ätas så hon gjorde helt rätt och är min hjälte! Hur det gick i biljarden? Jag lyckade skjuta ner våra egna kulor (spelade par mot par) hela tiden så maken var inte helt nöjd med min insats. Tur att erbjudandet om Ferrari kom innan vi spelade biljard, annars hade nog handslaget suttit som en smäck i den orientaliska natten!


 Det är påsk och idag ska jag trimma kvasten inför nästa resa. GLAD PÅSK




RSS 2.0