värkiröven.se

Jag är ju inte direkt något träningsorakel som ni förstått eftersom jag fuskar som en tok på passen. Har varit iväg idag igen och genomfört ett pass i förnedringens tecken och jisses vad usel jag är på koordination. Ni är säkert spytrötta på att höra om min träning men ska jag blogga om något så får det bli om just det eftersom min övriga tid tillbringas i en fåtölj framför tv'n och hur kul är det att läsa om? Jag har i alla fall värk i aktern och det är inte så skönt. Att sätta sig ner är som att rycka ut en tand utan bedövning. Bävar inför morgondagen då jag ska sitta i en bil i flera timmar. Kanske kan stå upp genom takluckan?

Jag kan även berätta att jag efter träningen kom hem till en överraskning, Maken hade gjort pannkakstårta fylld med grädde, jordgubbssylt och choklad. Jag väljer ju hellre pannkakor än oxfilé så för mig blev det rena julafton! Tjoho vilken bra gubbe jag skaffat mig! En feeder..... om ni minns ett tidigare inlägg om hans sockerbagartalanger.

Hörde på radion att hösten definitivt är här nu och att det ser ut som att det kan bli snö tidigt i år. Underbart! Som jag har längtat! Av snön ska jag göra änglar, lyktor och gubbar såvida jag får permission från psyket där jag troligen blir inlags i samma stund som den första flingan faller ner. Ärligt talat står jag inte ut med tanken på vinter och jag överväger att sälja allt och flytta söderut. Men eftersom jag har så förbannat svårt att göra mig av med saker så jag får väl bara ihop till en enkel resa till Laxå.....

Jag måste sluta nu. Har bara en timme på mig att förflytta denna otränade kropp från datorn till duschen innan det är filmtajm så tackar jag för mig och säger GOD NATT

Träning med fusk

Jag har varit på ett träningsspass och allt är frid och fröjd tills det kommer till armhävningar. Då blir jag trotsig som en treåring och får lust att kasta mig på golvet och skrika. Fy f-n vilka klena armar jag är innehavare av. Förr när jag arbetade inom industrin drog jag vagnar som vägde 250 kg utan att blinka men det är helt uppebart länge sen. Bara jag tänker på armhävningar eller hör ordet så låser sig mina armar och jag blir förlamad. Vad gör jag då.... jo, jag fuskar. Jag låtsas göra armhävningar där i hörnet som jag alltid intar vid träning. Jag guppar upp och ner så att ledare ska tro att jag gör som hon säger men icke. Jag vägrar! Moget va? Men jag begriper att jag verkligen skulle behöva.

En annan sak som hänt idag är att jag varit på mammografi. Underbart sexigt att se sin egen tutte förvandlas till en halvmeter lång bandspagetti. 60 kg tryck använder de när de pressar ihop tuttilutten. Inte konstigt att den blir lång. Dessvärre så tar det tid vid in ålder innan det liksom drar ihop sig igen så ikväll är jag begåvad med knävärmare. Just nu har jag datorn står på mina tuffsinuffsingar och det blir lite varmt kan jag berätta så jag ska avsluta mitt bloggande för ikväll.

För mätte man barnen......


Tre inlägg på ett dygn

Jag tror jag slagit rekord för så här ofta på kort tid har jag aldrig bloggar förr. Här hemma rullar lördagen sakta på och jag har nyss varit ute i regnet och begravt mitt dåliga samvete. Jag hade ju planerat och tänkt att jag skulle gå och träna imorse och sen blev det inte så. Jag vaknade 07.00 och kunde inte somna om. När det sedan var dags att gå på träning var jag såklart jättetrött. Vi gamlingar blir det av att kliva upp samtidigt som tidningsbuden. Sabla skit! Alltså orkade jag inte gå iväg och nu har jag slagit ihjäl mitt dåliga samvete och begravt det så att det inte ska störa kvällens äventyr. Det ligger nedgrävt till höger om 800 mördarsniglar och två kilo salt ifall ngn skulle vilja sätta en blomma ;)

Har kollat lite på ABF´s hemsida ifall det kan vara så lyckligt att de har kurser i att älska regn. Jag skulle i alla fall behöva lära mig att uppskatta dessa vattenmassor som häver ner från skyn och så har gjort sen maj. Jag har ju tidigare skrivit om min krulllugg och så fort det regnar så blir mitt hår 15 cm kortare. Då kan ni ju begripa att jag ser vanskapt ut med en lugg som normalt sett är 10 cm. Den blir ju alltså minus 5 cm och hur snyggt är det? Ni som inte fattar vad jag skriver om är säkert regnälskare och härmed förbjudna att läsa min blogg.

Imorse ringde mitt lilla barnbarn och vi pratade om frukost, film och väder. När vi skulle sluta sa han att; jag älskar dig momor. Skjut mig, vad jobbigt blev! Denna lilla filur tillsammans med sin syster äger mitt hjärta och jag som är så blödig fick ju genast tårar i ögonen och en klump i halsen. Jag saknar ihjäl mig efter dem! Jag vill ha min dotter, svärson och barnbarn nära! Jag vill kunna finnas där en vanlig tisdagskväll och jag vill kunna hämta dem spontant och bara hoppa i lövhögar eller titta på maskar (blä). Jag VILL INTE ha över 20 mil till dessa fantastiska varelser. Jag är däremot så glad att min son snart flyttar hemåt igen efter flera månaders slit på annan ort. Han har imponerat på mig och jag hoppas att detta slit nu ska betala sig på hemmaplan. Dessutom flyttar han och hans rara lilla M närmre oss vilket såklart är perfekt. Bland det svåraste som finns är att vara en bra förälder och jag lovar att det är ännu svårare på avstånd.

Imorgon hoppas jag på sovmorgon. I alla fall till 7.30!

gäsp i soffan

Förr, för typ två år sedan, var fredagskvällar en klar favorit av veckans dagar men nu för tiden hinner klockan knappt slå sju innan jag gäspar och vill gå och lägga mig. Jag tror ärligt att mina barnbarn har coolare fredagskvällar än vad jag kan skryta med. Jag är så trött att det troligen skulle fungera att göra sömntabletter av mig...... utvecklar inte denna tanke vidare men jag kan säga så mycket att maken börjar gäspa bara han kommer nära mig.

Imorgon ska jag träna igen och det ser jag fram emot. Eller rättare sagt när passet är över. Jag ska ge mig på ett medelpass och är oroad över alla hopp som är på dessa pass. Risken att kissa på sig är stor när man pimplar en massa vatten för att inte självantända av all ansträning. Dessutom är jag över 40 och lider med största sannolikhet av benskörhet så vem vet om inte lårbenet rätt som det är går av mitt i ett försök att trots tyngdlagen. Värst är nog ändå lokalens alla speglar som avslöjar minsta felsteg. Att jag dessutom har en pippigul tröja på mig underlättar ju inte försöken att synas så lite som möjligt men tröjfan är snygg så den smällen får jag ta. Återkommer med nytt inlägg imorgon om jag överlever morgondagens pass. Tills dess; God nazzzzzzzzzzzzzzzzzz

Förnedring i grupp

Jag har börjat träna. I samband med detta har jag även offentliggjort min totala avsaknad av koordination. Det är verkligen så illa att jag nästan bryter armarna av mig när jag misstolkar åt vilket håll de ska svänga samtidigt som benen ska vridas åt ett annat håll. Men ger jag upp? Nej! Inte då. Jag ska j-lar i mig träna mig snygg! I vår åker vi till Mexiko och då vill jag såklart kunna bada utan att folk kommer springandes för att rädda Willy!

I övrigt så rullar tillvaron på och som vanligt vid den här tiden så längtar jag sjukt mycket till jul. Så mycket att jag i smyg har skrivit julkort och börjat planera vart tomtarna ska stå. Här om natten låg jag vaken och funderade vart julgranen skulle få plats. Kunde inte somna förrän jag bestämt både plats och dekoration. Idiotiskt med tanke på att all julkänsla kommer att vara som bortblåst lagom till första advent. Kanske beror på att jag "julat" sedan september.

I övrigt så är mitt liv inte speciellt glamouröst för tillfället. Jag har insett att jag har ett problem som jag måste komma tillrätta med och det är en anledning till att blogginläggen INTE duggar så tätt. Jag ska försöka skärpa mig och skriva oftare.


RSS 2.0