Pälsen och tårtan

Jag har en gammal vän (kallar henne A) som idag berättade att hon har en fuskpäls och då undrar jag om det betyder att den inte finns egentligen? Finns den bara i hennes fantasi eller exakt vad består det fuskiga av? Flådda gosedjur? Där fick jag en idé som kanske inte är så tokig..... det finns ju de galningar som syr väskor av gamla kaffepaket så kanske kan man sy en päls av sina avlagda gosedjur.......? A ska nu börja sälja pälsar gjorda av gosedjur och det kan ju betraktas som fusk! Hur många Monchichiapor kan det gå åt till en päls i stl 38?

För många år sedan när jag jobbade på en fabrik så hade jag en chef som vid sidan av fabriksarbetet ägnade sig åt klädförsäljning..... han hade talets gåva och det bästa var när han lyckades lura på några krakar ÄKTA bävernylonjackor! Hur cool är man då och hur dum är man när man går på det? Jag visste inte att bävern är gjord av nylon!

Allt jag skriver just nu låter helt förvirrat och mycket ologiskt och det har sina skäl..... hårddisken har frysit! Jag kan inte tänka klart när det är så här kallt ute, inne, i hjärta och i sinne. Just nu förvandlas jag till en trotsig femåring som hela tiden tänker: "Det kommer aldrig bli varm igen". Jag hatar kylan och ser inte det fina med vintern och inte vet jag vad det beror på med tanke på att jag växte upp i en snödriva och kom in varje kväll först när det blivit istappar i håret! Något har hänt på resan från barndomen till idag men jag gillar helt enkelt inte den här årstiden, den suger!

Ikväll har vi varit hemma hos våra goda vänner och då händer det ngt magiskt. För en vecka sedan var jag på kondis med min kusin och åt en ny och underbart god tårtbit för första gången i mitt liv. Har inte kunnat sluta tänka på den efter det och idag var jag och min mamma dit för att köpa denna sockerbomb men den var slut...... Vad tror ni händer ikväll då? Jo, hemma hos våra vänner plockar de fram en sån tårta! Jag kom till himlen och åt med andakt! Solen började lysa, värmen kom och tillvaron förvandlades till en skön sommardag! Jag kastade fuskpälsen och torkade bort grädden från hakan och kände att livet är underbart igen. Tänk vad lite tårta kan göra med en sönderfryst stackars nordbo i fuskpäls gjord av gosedjur. Det här blir mer och mer skruvat så jag avslutar nu men kom ihåg: slicka inte på lyktstolpar!



Kommentarer
Postat av: Annelie

Hahahahaha jag har en päls som jag inte gjort på apor

Men du gav mej en ide kanske ska göra små päls Tröjor till Hundarna



Åååå så du fick din tårta till slut

mmmm tänk vad lite tårta kan göra ,,,

KRAM

P.S Pälsen finns här om du blir kall .

2010-01-09 @ 23:32:57
URL: http://anneliej.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vad var det för bakelse? Såna här tips gillar jag :)

2010-01-10 @ 11:42:04
Postat av: Terese

Åh! Jag kommer stå som en rabiat Monchichi-vän o kasta färg på era pälsar. Rädda aporna!



Ja men blå pojkvän borde vara ungefär lika enkelt som en vettig pojkvän så jag känner mig rätt lugn. kraam!

2010-01-14 @ 22:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0