Toodilidooo

Här är jag igen! Har verkligen inte haft något att blogga om på flera dagar och det har jag egentligen inte nu heller. Jag vet inte vad jag ska skriva om. Hm, låt mig tänka ett tag....

Maken kom precis in i rummet så jag frågar honom vad han tycker att jag ska skriva om och blixtsnabbt svarar han; allt skit du handlar! Apskaft! Som straff skickade jag upp honom på vinden för att leta efter en sak.... straffet är att han kommer att få leta för saken har jag här nere i en kartong!

Appropå shopping så är jag lycklig ägare av en inbokad resa till Ullared! Choklad och shopping hör till favoritinslagen i mitt liv. Jag vet att en del tycker att det är ytligt och slöseri med jordens resurser blablabla. Synd om er, bra för mig som får shoppa och äta all choklad själv. Jag bryr mig också om vår jord men det är väl inget fel att tugga i sig lita choklad samtidigt som jag källsorterar!?

En annan sak jag skulle kunna debattera här är den nya trenden att kalla någon för hen. Skjut mig! Jag orkar inte med alla vansinniga dumheter som vi människor kan hitta på! Känner hur pulsen ökar bara av att skriva ordet hen..... stannar där för annars finns det risk att ilskan får chokladen att smälta!

Hör krafsande ljud från vinden. Hade för ett ögonblick glömt bort att mannen i mitt liv befinner sig där uppe och letar och letar och letar. Hihi. Elak? Jag?


prassel i mitt öra

Jag har ett svagt prasslande ljud mitt öra. Jag blir galen och fattar inte vad det beror på. Börjar noja in på att det har flytta in någon liten varelse i min hörselgång utan min vetskap och tillåtelse. Har ju hört skräckhistorier om tvestjärtar som bygger bo i örat på den intet ont anande öronägaren. Tänk om det är en mördarsnigel som nu fått sin hämnd! Jag kanske ska hälla lite salt i örat för säkerhets skull. Appropå det så har jag en sjukt rolig och sann historia att dela med mig av. Här kommer den: Vänner till oss, vi kallar dem August och Lotta, hade bjudit hem sina nya grannar på en fika. De satt ute och det var första gången de umgicks. Det var lite stelt och svårpratat så där första gången men både August och Lotta vet hur man roar sin omgivning och lättar upp stämningen. August tappar sin tändare på backen, böjer sig ner för att ta upp den varpå Lotta med blixtens hastighet trycker ut en Sukett (vit liten sak att ha i kaffet) som ramlar rätt in i Augusts öra. Den börjar omgående lösas upp i hans öra och han får panik och försöker peta ut den ur örat utan att lyckas. Varför Lotta gjorde så är okänt men hon ville hjälpa till att få ut den så hon tog en liten gummituta för att liksom suga ut den ur Augusts öra. Ivrig som hon var så råkade hon trycka till "tutan" inne i Augusts öra. Grannarna satt knäpptysta och bara stirrade på varandra. Det hela slutade med att August fick åka till akuten där läkaren kunde konstatera att August hade hål på trumhinnan samt något vitt kladd i örat som de inte kunde begripa vad det var. August låtsades inte veta vad som hänt och Lotta spelade chockad och frågade om det var smittsamt. Grannarna höll därefter distans till August och Lotta och det är synd kan jag tycka. De missade därmed chansen att få skratta tarmarna ur sig för listan över August och Lottas galenskaper kan göras hur lång som helst! Nu måste jag gå och salta mig i örat! Vi ses en annan dag.

Söndagsrapport

Jaha, då var det söndag igen då. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om söndagar i ärlighetens namn. Just den här är en aning grå och dessutom väntar ett skivstångspass framåt kvällen som jag inte direkt längtar efter. Det är skönt efteråt, jag vet, men jag hatar att bli svettig och trött. Det är en aning ångetsladdat att mitt i det jobbiga nästan drunkna i sin egen vattenflaska! Jag har ju berättat om denna träningsform tidigare så jag ska inte tjata mer om det nu.

Annars då? Jo, här i huset sprider sig en ljuvlig doft av kolakakor som maken lite random kom på att han måste baka, Jag bad honom låta bli men då påstår han att risken finns att han bli skjuten av sirapsbolagen eller sockerrörsodlarna för att han sviker dem. Jag tror att han ljuger... enda sättet att motstå det han bakar är att sy igen käften men det gör så förbannat ont så då blir det till att äta istället. Jag har sagt det förr och säger det igen; jag är gift med en feeder!

Ser just nu ett fat fullt av fettdrypande kolakakor som ropar på mig: Draken, kom och ta mig! Ja, jag kommer så till er läsare säger jag hej då så länge! ;)


Badbomber och svärföräldrar/svågrar/svägerskor och annat skräp

Jag vill börja med att berätta att jag är spik nykter och inte heller drabbats av stroke om ni fick för er det med anledning av den något förvirrande rubriken.
 
Idag är det en regnig och grå dag som inte alla överensstämmer med den beställning av sol som jag skickade in till SMHI häromdagen. Jag hade ju tänkt att vi skulle passa på att njuta av de afrikavindar som dragit in över landet genom en liten mc-tur men det kan jag alltså glömma eftersom H2O dränker in vår stad. Då kom jag istället på att jag kan ägna dagen åt kroppspyssel såsom piercing i tungan, raka bort håret på ena sidan av huvudet etc. Skämt åtsido, jag tänkte att jag kan färga håret, bada bubbelbad och mysa lite men då slog det mig IGEN! JAG HAR JU FÖR FAN KASTAT UT BADKARET! Hur svårt ska det vara att komma ihåg att vi har duschkabin? Jag har ju redan glömt det en gång när jag shoppade svindyra badbomber som jag sedan stirrade fånigt på när jag väl hemma kom på att jag inte hade någonstans att använda dem. Badhuset är inte ett alternativ för då går det åt så många, grannen skulle troligen anmäla mig om jag bad att få låna deras badkar och jag är inte heller en Ove Sundberg som gör som jag vill och som behagar mig. Jag fick alltså vara kreativ och gissa om mina fötter blev glada när de fick plaska runt i en balja tillsammans med smultrondoftande badbomber värda 50 spänn styck! Happy feet.
 
Jag byter nu samtalsämne från badbomber till bombade personer. Läste en blogg om en kvinna vars svärföräldrar gått över alla gränser men helt saknar insikt om hur de klampar på i avsaknad av etik och moral. De vänder släkt och vänner emot sin son med familj och de kräver dem på lånade pengar fast de är tillbakabetalade sedan länge. Jag ska inte rabbla mer om denna blogg men kan lätt konstatera att det hade kunnat vara delar ur vårt liv hon beskrev. Jag är så glad att vi inte längre har någon relation tillmina svärföräldrar eller svågrar/svägerskor! Vi är däremot svärföräldrar till två fantastiska varelser som betyder oerhört mycket för oss. De har funnits med länge nu och jag hoppas att det ska fortsätta vara så! Jag vet av egen erfarenhet att det är lätt att lägga sig i vissa saker och att det kommer naturligt att man tar sin egen unges parti i vissa frågor men jag har lärt mig att med självkritik dra i bromsen. Jag bryr mig om mina barn och vill dem väl och i det ingår deras partner. M och B, till er ger jag varsitt <3.
 
Ha en härlig lördag.
 
 

min handväska

Just nu är jag så upprörd att jag måste slå någon eller något. Ett mycket långt och roligt inlägg försvann. Bara att djupandas och börja om!

Jag ska berätta om min handväska och det är väl intressant? Bad en vän hålla den åt mig en stund igår varpå hon drog i backen så det tjongade i asfalten! Hon fick värsta skinkbråcket, en mindre skallfaktur och näsbenet spräckt när väskan landade mitt i plytet. Oj, jag glömde förvarna att den är något tung. Va f-n, skrek hon!Har du parkerat bilen i väskan?!! Ja, den är astung och jag måste ta sats och svinga den upp på axeln vilket resulterat i att maken döpt den till "dängen". Kanske därför min gamla tennisarm börjat kännas igen...

Kvällens inlägg skulle bara handla om min väska men jag måste först berätta att det tydligen är temakväll här staden; den stora skita-ute-kvällen! Inom loppet av 15 minuter såg jag två hundar vända upp sina håriga rövar innan de lossade ett par hekto var. Deras ägare var i och för sig duktiga som tog upp eländet men lukten var mindre charmig. Bara att tänka tanken på att stoppa handen i en påse och plocka upp skiten ger mig nagellossning! =/

Åter till min väska som, tro't eller ej, väger 2,8 kilo och innehåller följande;
3 läppstift varav 2 i samma färg
cerat storlek större
sminkväska med ytterligare tre läppstift
deodorant
plånbok
postit-lappar
4 trasiga pennor jag säkert stulit från någon och som nu gått sönder
1 wienerkorv som jag glömde ta ur till lunchen.......igår!
nycklar (numer bara 5 nycklar efter att 10 rensats bort)
allergimedicin trots att jag inte är allergisk plus diverse andra mediciner
tjejsaker
kam
hårspray
halstabletter
tuggummi
2 mobiler
en ängel i plast
passerkort till jobbet
och såklart bilen!
 
 

Nattjobb önskas

Eftersom jag lagt mig till med den fantastiska vanan att vara vaken på nätterna så bör jag kanske förena nytta med nöje och ta ett nattjobb. Jag vill inte jobba inom vården för det har jag gjort och det är oerhört frustrerande att patienterna får sova och inte jag. Nej, jag tänker mig typ rörmokare. Jag har många passioner men två av de största, förutom det arbete jag redan har, är att rensa avlopp och att peta öron. Det sistnämnda ska ju alla förståsigpåare förstöra genom att sprida information om att det minsta man stoppa i örat är typ armbågen. Utöver detta så är ju antalet frivilliga med skitiga öron kraftigt begränsat så då återstår ju avlopp.

Jag bokstavligen älskar igengrodda avlopp och allra helst när det är stora hårtussar som man måste dra bort. Charmen är ju att det verkligen blir skillnad mellan stopp och icke-stopp! Kanske inte ska gå in mer i detalj gällande denna böjelse men har jag någon läsare med stopp i avloppet och som inte har något emot att jag kommer på nattbesök är det bara att hojta till! Vill ni dessutom ha rena öron så kan ni få det som en bonus! Dock utförs den rengöringen men betydligt smalare verktyg än en armbåge.

Satinlakan

Igår shoppade vi nya lakan till sängen. Det blev värsta hotellkänslan och det var riktigt lyxigt att krypa ner i denna frasande värld av satin. Så underbart............i cirka en kvart! Sedan insåg jag att det var något som störde en aning där i paradiset. Värme! Jag höll på att dö av värmeslag och fick nästan en panikattack innan jag fick fäste i allt det glansiga och lyckades ta mig ur all fluff. Jooomaaalata eller vad en svordom nu kan heta på finska! Jag har ju redan en grundtemp på typ 45 grader och med dessa lakan så var jag nog i närheten av att självantända! Jösses, vad besviken man kan bli. Nu är det bara att sova med öppet fönster och kylklampar under madrassen för jag vägrar att göra mig av med mina lakan!

Idag ska jag träna skivstång. Det är ett tufft pass men jag är ju en tuff brud =/ Jag kanske ska öka vikten en aning. Vill ju inte skada mig så vad tror ni om att ha någon tyngd på stången idag, kanske 1,25 kilo kan räcka? Jag har ju märkt att folk tittar på mig när jag bara använt själva stången och dessutom bett min närmsta granne att vara beredd att ta emot ifall jag inte skulle orka. Nej, jag ljuger såklart! Jag har några vikter på men tänker inte avslöja hur tungt för jag vill ju inte riskera att någon av er smyganmäler mig till SM i tyngdlyft.

Maken gör köttbullar och jag tittar på tv; Riskfyllda förlossningar heter programmet och tro mig när jag säger att det blev lite småäckligt när de på tv står och dissekerar moderkakan samtidigt som maken kommer och stoppar en köttbulle i munnen på mig och frågar om det behövs mer krydda. '
 
 
Glöm inte uppvärmningen! =)

grisknorr

Det här blir ett mycket kort inlägg men jag är lite upptagen så jag hinner inte skriva så mycket.

Igår var vi och handlade och där i köttdisken hittar jag något så äckligt som grisknorrar? Avkapade, blodiga, spikraka förpackade grisvansar. Det var ju för sorligt och för j-la äckligt! Är grisen lycklig har han/hon knorr på svansen men de här var rakare än fågelvägen till Peru! Jag har inte analyserat djupare varför jag tyckte att just detta var så vidrigt, eller ska jag säga svinigt? Jag tror att det har att göra med att dessa "röv-asseccoarer" låg bland maten och jag undrar då; hur f-n tilllagar man en grisknorr och VEM äter eländet? Oxsvanssoppa i alla ära men grisknorrssoppa låter inte lika smakligt om ni frågar mig.Jag tappade helt aptiten....i typ 30 minuter men sedan slafsade jag i mig fläskfilé utan att blinka. Som om det skulle vara mer sofistikerat än svansen på griskraken!?

Knorr, knorr ;)

Björnen sover men inte jag!

Jag är i stort behov av ett nattarbete. Jag är nämligen vaken halva nätterna och det jag ägnar mina nattliga timmar åt är att gäspa 30 gånger i minuten och fluffa kuddar därimellan. Jag blir galen! Jag vaknar varje natt mellan 01.00-01.30 och sen är det kört......och skittråkigt! Jag vill inte gå upp ifall ett mirakel skulle ske och jag plötsligt skulle somna. Vad ska jag göra uppe mitt i natten i ett hus där jag nattetid till och med hör grannen högst upp prutta under täcket! Nej då, jag ligger där och snurrar så till den milda grad att jag snart måste skaffa spypåsar och åksjuketabletter. Och gubben säger att jag snarkar! Tjoho vad fel han måste ha på öronen. Eller är det så att jag mellan varven har små inslag av mikrosömn och då passar jag på att göra dessa fantastiska blåsljud?

I övrigt så traskar livet på i den vardagliga gråskalan. Nej då, jag är inte bitter. Bara lite sur över att jag inte hittar ett par gråa kostymbyxor. Har letat i varenda butik i denna stad men de enda gråa byxor som finns är ormmönstrade och vem vill se ut som en tvåbent reptil?

Jag har sagt det tidigare men det tål att upprepas; jag längtar till jul! Jag vill att det ska vara snart och jag vill baka julgodis och pepparkakor, bygga snögubbar och göra fint inne. Jag vill lära mina barnbarn att njuta av varm choklad med vispgrädde och jag vill ha en fröjdefull jul tillsammans med nära och kära! Allt detta vill jag i typ fem veckor till men sedan är dessa julkänslor lika avlägsna som amazonas regnskog! Samma visa varje år och troligen är det mitt eget fel som tjuvskriver julkorten redan i juli!

Jag har legat lite lågt med min träning eftersom jag har någon sabla förkylning som inte vill ge sig. Jag var på afropass i förrgår och det gick bra tills jag höll på att drunka i min egen vattenflaska. Täppt i näsan i kombination med andfåddhet och vattendrickande är livsfarligt! Jag överlevde och lärde mig en viktig läxa; att INTE dansa nästa gång. Bara snyta mig och dricka vatten får det bli.... att titta på de andra kan ju vara nog så jobbigt för magmusklerna, hihihi. Nej! Självklart ska jag dansa. Det är faktiskt jättekul att vicka på höfterna och skaka tuttar till afrikansk musik! I love it!

Jag återkommer snart med ny rapport om mitt torftiga liv och tills dess får ni ha det så bra! Gubben sa precis nu att det är stor risk för snö till helgen.... nu äre jul igen och nu äre jul igen lalalalalalalala


RSS 2.0