hemmagjord pizza suger

Idag har det varit en märklig dag. Vi var en sväng på stan och när vi kom hem kändes det konstigt på ett sådant sätt som det kan göra när man varit bortrest en längre tid. Förstår ni vad jag menar? Man känner sig inte riktigt hemma på en gång utan det tar ett tag att "bo in sig" igen. Jag försökte förklara för maken som tittade på mig som om jag hade vårtor i ansiktet eller så. Han förstod inte hur jag menade och då var det ingen idé att försöka förklara. Det finns andra saker som han inte riktigt förstår när jag försöker förklara, ex om man slår i armbågen så kan det kännas i magen. Skit samma! Ni tror säkert att jag är full men det är inte så sorgligt nog. Jag är bara uttråkad!!

Vi käkade hemlagad pizza i dag och för min del kan jag lika gärna käka en tallrik Frolic (hundmaten)! Jag tycker att det är bland det äckligaste man kan äta även fast han bakar dem som på en riktig pizzeria. Det är något med smaken som stör mig men alternativet är att jag lagar min egen mat och det är ju INTE ett bra alternativ så då åt jag pizza. Säg till om ni får kramp i armen av att vifta med intresseflaggan! Jag har idétorka just nu eftersom jag börjar bli nervös inför måndag då jag börjar mitt nya jobb..... det ska bli roligt och spännande men tänk om jag ångrar mig! Enda lösningen i så fall är att köpa ett gäng trisslotter, hoppas på tur, vinna ett par miljoner och sedan säga upp sig. Visst är jag lösningsfokuserad?

Det är marknad i stan och vi trodde att vi gjorde värsta kapet! Alla tog 50 :- för ett ½-kilo nougat men vi hittade ett ställe där man fick ett kilo för samma pengar! Förstår det nu efteråt! De smakade sopor och hamnar i samma fack som pizzan! Men tro inte att vi avstår från att äta......nej då, en favorit i repris sedan julas har återuppstått:  "Älskling, skickar du skålen med den äckliga nougaten?" Sen ligger man där som en plattpadda och slafsar godis så det rinner ur öronen! Ja, det är en märklig dag idag....


en kväll med Foccacia och inbjudan till Garphyttan

Jag har ägnat min kväll åt att träffa min kära kusin över en fika på ett mysigt café där jag käkade världens godaste macka s.k Foccacia med kyckling och curry! Det är sjuk gott och det gör inget att det luktar orienten om mig efteråt! Jag är fortfarande mätt men funderar på om jag ska smygäta upp sonens munkar som han köpte på marknaden igår. Jag har att välja mellan det eller att suga ur chokladsåstuben och det det lutar åt det sistnämnda....

Idag har jag varit till frisören och räddat det som är kvar av mitt hår. Jag är helt orädd när det gäller att mixtra med mitt hår och det är inte en egenskap jag är stolt över! Inatt blekte jag håret och jag kan ärligt säga att jag var glad att lysröret var trasigt eftersom det lyste så det räckte om mitt hår! Insåg desperat att jag inte skulle kunna gå ut i dagsljus med den färgen på håret och övervägde att sy mig en burka att ha på mig till frissan idag. Imorse när jag vaknade så var jag först glad men kom snart på att mitt huvud såg ut som en av lamporna över Behrn arena.

Hur f-n skulle jag kunna ta mig utanför dörren utan att skrämma slag på omvärlden? Letade i alla lådor och hittade en mellanblond toning som jag i panik kladdade i. Glömde snabbt bort det och efter en stund frågar sonen yrvaket: Öh, vad har du för kladd i håret? Sabla apa! Det var bara att kasta sig i duschen och skölja ur eländet samtidigt som jag bad en bön att håret skulle sitta kvar och att resultatet blev snyggt. Håret satt kvar men inte f-n var det snyggt! Men det är tur det finns frisörer! Hon har räddat mig och jag älskar henne! Jag är snygg i håret och det finns inte ett spår av den kemiska krigsföring som jag har fört mot mitt eget hår den senaste tiden! Jag lovade henne att endast tvätta och kamma håret det kommande året och överlåta all annan hantering till de som vet vad de håller på med. Jag lovade! Nej, nu ska jag gå ner och se om det finns någon familjemedlem som vill ha min hjälp att färga sitt hår eller kanske få en klippning ala tuppkam eller så! Är någon annan intresserad av att boka in en tid?


God kväll

Klockan är nu 23.08 och jag sitter här framför datorn medan alla andra sover. Jag har fulla håret med blekmedel eftersom jag ska till frissan imorgon och göra slingor och snål som jag är så vill jag inte ha en utväxt som snart måste åtgärdas på bekostnad av slingorna? Fattar ni? I så fall kanske någon kan skicka ett mail till mig och förklara för jag begriper inte vad jag skriver om! Tror att det här kan vara starka grejor jag har i håret.......

Jag är arg just nu eftersom lysrören i badrumsskåpet gick sönder idag. Den ynkliga lilla taklampa som finns är något miljövänligt skit som knappt lyser upp taket! Jag ser ju för f-n ingenting när jag står framför spegeln och av den anledningen bar det av till affären där vi inhandlade nya lysrör men då visade det sig ha blivit något sabla elfel som inte vi kan fixa. Det var bättre förr när man trasslade in en benknota i håret och sen var man redo för fest! Idag ska det putsas och fixas både här och där men för att klara det krävs det ju ljus!!!

Jag har haft semester den här veckan och det konstiga är att tiden går så fort då! Imorgon är det redan torsdag och jag kan inte fatta hur det gick till??? Kanske är det så att jag slösat massor av tid på att skjuta bubblor på humorsajten....? Men jag har i alla fall varit på Hindersmässan och sonen köpte nougat men inte jag! Jag köpte inte ens mintkyssar vilket kräver ett kors i taket! Nej, egentligen inte....jag är så trött på mintkyssar sedan vi köpte upp ett helt lager till jul. Jag käkade kyssar tills jag spydde och nu har jag fobi för dessa små vita plattor med brun prick! Är rädd att det ska generaliseras till andra plattor med prickar, typ ägg etc.

Som ni märker så är jag inte riktigt klok just nu så innan det blir ännu galnare så tackar jag för mig och säger: GOD NATT ALLA MONSTERDIGGARE!

Idag är jag allvarlig

Idag har jag ingen lust att vara rolig utan ska istället kort skriva om dagen D. Det är idag fyra år sedan min pappa gick bort och det spelar ingen roll att det är så länge sedan! Han saknas i våra liv och det är svårt att sluta sörja honom även om det så klart har blivit lättare med åren att tänka på honom utan att tårarna rinner.....  men idag är inte en sådan dag.... idag ska jag tända ett ljus vid minneslunden och jag vet att tårarna kommer att rinna men så får det bli men det är okej för sen kommer jag att skratta och vara glad igen!


Jag har varit i rymden!

Idag har jag varit i rymden och det var så coolt! Det blinkade, luktade annorlunda och rätt som det var kom det en dusch av oidentifierad vätska..... nu undrar ni om jag börjat medicinera eller ätit självplockad svamp men det har jag inte! Jag har varit och solat i ett hypermodernt solarium. Det är en röst som talar varje gång man väljer från menyn och det finns en massa finesser såsom exemeplvis doftspray och man kan få extra av allt! Jag får egentligen inte sola men nu tog jag bara en 10-minutare och vips så känner jag mig mycket fräschare!

Annars har det varit en lugn dag med lite socialt umgänge och en del shopping! Vi har även haft visning av vår lägenhet och när man då går runt och visar upp sitt hem så händer det där som inte får hända om man är ute efter ny bostad..... jag inser hur sjukt bra jag trivs här och lite kaxigt törs jag påstå att jag även tycker att vi har det så fint här hemma!!!! JAG TROR INTE ATT JAG VILL FLYTTA LÄNGRE! Nej, det vill jag inte! Jag ska bo kvar och det ska jag genast gå ner och meddela gubben. God natt!

snöig promenad

Har ganska nyss kommit hem från en långpromenad i snöstorm! Ja, är det mer än 100 snöflingor inom en kvm så är det snöstorm! Jag är en riktigt vinterhatare som bara vill ha snö dagarna innan julafton fram till juldagen och sedan skulle det inte göra mig något om det slog om till 25  plusgrader och strålande sol! Jag är liksom inte gjord för vinter och funderar allvarligt på om det inte skulle passa fint att sälja allt och flytta utomlands.......

Hur som helst så var vi alltså ute och gick nyss och jag måste erkänna att jag är en riktig fönstertittare! Jag älskar att titta i fönster och på det viset få en massa tips och ideér om gardiner och dekoration! Gubben tycker inte att det är lika roligt men det skiter jag i och tvingar honom att med jämna mellanrum dela min eufori över snygga tyger och blomkrukor!

Jag minns en promenad i somras när jag gick förbi ett alldeles nybyggt hus där lägenheterna på bottenvåningen verkligen var i botten! Man såg rätt in i hela lägenheten och sträckte jag ut armen kunde jag röra vid fönstret eftersom det var så nära trottoaren. Huset var helt nybyggt och ingen hade ännu flyttat in (trodde jag). Jag visste att de hade en möblerad visningslägenhet och då jag gick förbi denna stannade jag och glodde in genom fönstren för att se hur det såg ut: Snygg soffa, fina lampor, färgglad matta, ful gubbe, vackra tavlor........ ops, vad f-n gjorde den fula gubben där och varför såg han så arg ut. Jo, ni kära läsare! Ur den snygga soffan reste det sig en ful gubbe och kom i blixtrande fart fram till balkongdörren för att troligen säga några väl valda ord till mig men jag hade redan insett mitt misstag och var redan sju km därifrån! Det tog tid innan jag gick förbi huset igen kan jag säga men jag hävdar med bestämdhet att man måste vara exhibitionist om man köper en lägenhet på trottoaren och då får man skylla sig själv! Inte heller kunde jag veta att den fula gubben redan flyttat in och att den möblerade visningslägenheten låg på tredje våningen.

Nu är det dags för ett hemma-spa för min del. Jag ska kleta in och smörja på mig allt jag kan hitta där nere i badrummet och sedan ska jag måla naglarna, färga ögonbrynen, fila fötterna och allt annat som hör till en spa-kväll. Jag tror att det kommer att bli en spa-natt om jag ska hinna allt men imorgon har jag semester så jag får vila då. När jag väl kommer ur alla inpackningar och försköningskurer så kommer anbuden om modelljobb att hagla in och jag kommer att bli rörd varje gång jag ser mig i spegeln och sedan kommer gubben att fria på nytt och vi lever lyckliga i alla våra dagar. NOT!! I ärlighetens namn så ska jag ta en snabbdusch och sedan hoppa i säng för att orka ha semester imorgon! GOD NATT ALLA VACKRA MÄNNISKOR! VI DUGER SOM VI ÄR, SÅ DET SÅ!!!!

Ops, jag har blivit utmanad!!!

Och en utmaning måste man ju anta! Det är från min vän P som utmaningen kommer ifrån och hon vill att jag ska berätta tre pinsamma saker om mig själv. Här kommer de:

1. Jag är beroende av att skjuta bubblor på humorsajten.
2. Jag suger direkt ur chokladsåstuben när ingen ser (dock ej borta)!!
3. Jag tror på riktigt att jag skulle kunna uppträda som stand-up-komiker!

Jaha, total förnedring! Det återstår bara att äta gift!

Tjena alla djungeldjur!

Idag har vi varit i Bert Karlssons semle-land Skara! Det var en upplevelse måste jag säga även om jag varken åt semlor eller träffade "Bertan" vilket i och för sig var synd..... jag tror att han kanske skulle tycka att jag är ett fynd och därför vilja spela in en skiva med mig, vad tror ni som har hört mig sjunga?



Nej, det var inte för min skull vi åkte till Skara. Som jag berättat så är det för att sonen är intresserad av ett musikgymnasium som finns där men efter en kvart på öppet hus så sa han: "Nej, nu skiter vi i det här! Inga snygga brudar och jag är hungrig så vi åker till Mc Donalds" I smyg så var jag SÅ nöjd för det betyder ju att han tänker bo kvar i närheten av sin stackars mamma.....

Jag har efter att vi kom hem påbörjat en kemisk krigsföring riktad mot mitt hem. Det är så sabla stökigt och skitigt att all världens ohyra skulle se det som ett lyxhotell med all-inclusive! Jag plockade lite på övervåningen när jag plötsligt ser en stor spindel med huggtänder komma emot mig. Jag blir så rädd att jag råkar trycka till på flaskan med rengöringsmedel och får en stråle rätt i ögonen med den påföljden att jag inte ser vart denna åttabenta varelse är på väg. Upp i sängen och så fort jag kan se igen så börjar jag med fasa leta efter den STORA mördarspindeln med hjälp av en galge som jag kör in under hyllan där den lilla djävulen gömmer sig..... mycket riktigt, den är där! Jag får fram den och som en blixt far den upp i luften med sikte mot min strupe när jag precis innan attacken ser att det är en .......svart fjäder från dunkudden. Detta hände för en timme sedan och jag har fortfarande svettningar och svårt med andningen. Så fort något rör sig får jag panik och känner lust att ropa på mamma. Min syster vet jag menar och alla ni andra som också har någon typ av fobi. Ska nog sova utan kudde inatt. Det ska vara bra för nacken har jag hört!

 Den enda bild jag kunde förmå mig att titta på!


Nu ska vi snart ladda inför kvällens handbollsmatch och som ni förstår så är jag redan uppvärmd. Ska bara ladda upp med popcorn och vatten (försöker krympa) och sedan är det "heja Sverige-ramsor" som gäller resten av kvällen. Pratade med min dotter för en stund sedan. Hon har drabbats av årets influensa och därmed haft stadigt sällskap med en muntermometer de senaste dagarna..... plötsligt var den borta och återfanns efter en stund på ett märkligt ställe. På rumsgolvet satt den otroligt söta katten Dooleys med termometern utstickandes ur munnen. Sympatiserade kanske med matte eller så tyckte hon bara att den var god att tugga på. Sött var det i alla fall!

Jag har en ny läsare på min blogg och det är en person som jag tycker mycket om men som jag tyvärr nuförtiden får kalla f.d kollega. Hur som helst så är du välkommen kära P.

Nu slutar jag för idag och går ner och förberder mig för matchen. VI VINNER MED 36-32! God natt, vi ses imorgon!

Nu är det slut.....

Jag har alltså arbetat min sista dag på nuvarande arbetsplats och det är alltid sorgligt att lämna sina kära medarbetare och som också har blivit ens vänner.... jag fick så fina presenter och blev idag utbjuden på mat så det måste betyda att jag har varit viktigt för dem också! Jag kommer att sakna dem men nu ser jag fram emot nya äventyr!

Ikväll är det mys framför tv:n. Maken och jag tittar på Lets dance och jag känner mer och mer att dans är något att statsa på! Jag har ingen aning om hur jag ska få med maken på danskurs men jag försöker locka med alla medel såsom att jag kan ha kort kjol, urringat och att han får kramas hur mycket han vill...... han säger nej ändå och jag klandrar honom inte.... hur skulle det se ut att komma på danskurs med kort kjol och urringat samtidigt som vi kramar varandra som två boaormar. Vi hoppar det och ägnar oss åt sådant  vi är bra på istället; att ligga i soffan och kritisera andra som dansar!

Imorgon kommer klockan att ringa toktidigt! Vi ska åka till Skara med sonen eftersom den gymnasieskola han vill gå på finns där och har öppet hus. Det är alltså bara att ställa upp och åka dit. I den bästa av världar så kommer han att inse att det inte är något för honom och istället välja en skola nära hemmet så att det inte är så sabla långt för stackars mig att träffa honom! Barn borde INTE få flytta iväg mer än max 2 mil från sina föräldrar. Jag får ont i hjärtat bara jag tänker på att han kanske kommer in där och därmed orsakar ett tolv mil långt avstånd mellan oss. Dags att spana in AMS och om det finns jobb att få i Gävle och i Skara. Kan jobba var tredje vecka på varje ort så ska jag nog överleva det här också!

På söndag är det dags för ångestturné! Då ska vi titta på ny lägenhet och denna gång ett stort chabrak (heter det så?) med högt i tak och kakelugnar. Redan är jag igång och möblerar i mitt huvud utan att han en aning om hur den ser ut. Jag ser fram emot söndag! Nej, nu är det dags att inta ryggläge i soffan och fortsätta kommentera dansen. Tills vi hörs igen så hoppas jag att ni har det så bra! God natt

Tjingeling

Igår tog jag en välbehaglig vila från att blogga eftersom det tar på mina krafter att dagligen vara så underhållande! :) Jag hade helt enkelt inte tid eftersom jag ibland påminns om att jag har ett hem att sköta och så kan det ha ett samband med att jag arbetade till 18.00.....

...Idag har min arbetsdag varit en aning sorglig fast på ett positivt sätt. Ja, det låter helt schizofrent men jag ska förklara: jag arbetar bara två dagar till på min nuvarande arbetsplats och då min chef är bortrest resten av veckan så ville hon vara med och avtacka mig idag. Vi åt tårta, det hölls tal av chefen och jag fick en underbart vacker ljusampel från min favoritbutik Sia samt en bukett tulpaner! Så fint och gulligt av dem och dessutom så fick jag ett par örhängen av min kära kollega B och såklart var vi tvunga att gråta en skvätt när vi kramades. Jag kommer att sakna dem alla men för min del är det dags att gå vidare mot nya äventyr..... Men, det är inte slut på uppvaktning! På fredag bjuder de ut mig på mat också! Oj, vad bra det är för egot att säga upp sig och bli ompysslad ibland!

Jag ska avsluta för ikväll eftersom jag inser att jag måste ta fram strykjärnet för att ha något att ta på mig imorgon och om det tycker jag INTE. Det är så sabla irriterande att det inte kan vara mode med skrynkliga kläder!!! Jag hatar att stryka och i ren irritation över detta förbannade påhitt så försöker jag såklart hitta en genväg som oftast slutar i katastrof. Jag vrider på strykjärnet på högsta väme eftersom jag tror att det ska gå fortare ju varmare det är. Det slutar istället med att jag fram till midnatt försöker skrapa bort en tygklump (det var en blus) en dyl från strykjärnet som bränt fast och aldrig mer kommer att se ut som ett klädesplagg igen. Jag är bra på så mycket men matlagning och klädvård är INTE min starka sidor. Däremot är jag proffs på att köpa kläder!!

Till sist vill jag tacka er som skriver kommentarer på min sida. De värmer och gör det hela mer meningsfullt. Jag börjar känna mig redo att dela med mig av min blogg till resten av världen och det är några som står på kö när adressen blir offentligt. Den som väntar på något gott...... som ni märker så jag fått en överdos av självförtroende! God natt


Måndagar är bäst när de är över!

Imorse när klockan ringde studsade jag ur sängen med ett leende på läpparna samtidigt som jag sjöng vackert som en lärka! Not!!! Det var en mardröm när klockan ringde och mest för att jag var så trött att jag hade kunnat donera en njure bara jag fick sova vidare..... men inte då! Och hur dumt hade inte det varit? Först gå upp ur sängen, ringa till stället där- man- donerar-kroppsdelar, göra affär och sedan gå och lägga sig igen. Det var tur jag åkte och jobbade!! 

Jag måste stanna kvar vid det här med sovandet. Inatt vaknade jag av en välriktad spark rakt in i akterdäcket (läs rumpan) av min kära make som av någon anledning förväxlade mina charmiga snusningar med snarkningar. Inatt ska han få igen! Jag ska placera en högerkrok rätt över näsbenet på honom så att han studar in i nästa vecka! Visst låter det som en rättvis utgång på våra nattliga fighter?

Jag har tidigare lovat er att jag INTE ska skriva en massa recept på min blogg men jag måste göra ett undantag eftersom jag igår åt något så ljuvligt! Här kommer receptet:

Lägg ett rått ägg i en kastrull med vatten. Ställ den på plattan och låt det koka i 8 minuter. Ta bort kastrullen och skölj ägget i kallt vatten, skala, ät och njut! Ett kokt ägg är underbart gott och något ni alla klarar av att göra!!! Det bästa med just kokt ägg är att man kan ångra sig efter halva tiden och ta upp ägget och istället steka det. Det har jag testat en gång och med min bror som vittne så törs jag säga att det var en innovativ nyhet i äggrätternas förtrollade värld!



Nu ska jag sätta mig i trappen och tjuvlyssna på sonen och hans vänner som sitter i köket och käkar tårta. Troligen får jag något coolt uppslag till morgondagens blogg. Inser att jag även måste bjuda in fler läsare ifall jag ska ha en chans att vinna som årets bloggare! Det saknas typ 5000 läsare så det ska nog fixa sig.  : /


Hejsan hejsan!

Då var jag här igen med uppdrag att förgylla er tillvaro! Idag har det varit tårtdag HELA DAGEN! Sonen fyller år och det var vi givetvis tvungna att fira! Det bästa med dagen var dels sonens lycka över sina presenter, dels att dottern kom hem från de nordliga breddgraderna! Det är bra tomt utan henne här hemma men å andra sidan är hon lycklig med sin pojkvän så jag får väl försöka att vara detsamma! Jag försöker med utmattningsmetoden genom att konstant tjata på dem hur bra det är här hemma och hoppas att de därmed ska lämna sitt hem och arbete/studier för att flytta hit men konstigt nog så blir de bara mer och mer rotade och övertygade om att de bor på rätt ställe.....  Hmmm :/

Vi försöker återigen att hitta ett nytt boende och det är f-n inte lätt. Jag är aldrig nöjd! Varje gång vi är och tittar på något så slår min kräsenhet till och det är fel på allt! Allt från tapeter till att trösklarna har fula skruvar. Varför inte bara inse att vi bor bra här och att den lägenhet jag drömmer om ännu inte är byggd och aldrig kommer att bli såvida jag inte bygger den själv! Det fattas ju bara lite kunskap, talang och PENGAR! Jag har limpistol och självförtroende så man kan säga att jag är på gång.....

Söndagar är ingen favoritdag för min del. Jag har otroligt svårt att inse nyttan med dessa tråkiga dagar. Inte ens fast vi hade kalas idag med massa ljus tända både inne och ute hjälpte. Jag vet inte riktigt vad det beror på men kanske för att jag inte kan sova middag som på lördagar. Om jag råkar somna en stund så är det tvärkört att sova på natten och därmed blir måndagen på jobbet evighetslång och seg. Appropå det så är det Pilatesdax imorgon igen. Det är en skön syn ska ni veta när jag ligger där på golvet och gör mina rörelser som mest liknar en imitation av en skadeskjuten flodhäst. Man ska andas in genom näsan och ut genom munnen med kraft! Sist jag var med fick jag till några visslingsljud och var tvungen att bita hårt i mattan för att inte skratta högt och förstöra för de andra och mer seriösa deltagarna. En annan sak med Pilates är att den inte är "degklumpsanpassad".... den tar ingen hänsyn till oss välgödda hängbukssvin och kräver helt hämingslöst att vi viker upp benen mot huvudet samtidigt som vi andas så utblåsen viner runt öronen! Trots allt det så ÄLSKAR jag Pilates eftersom jag får ligga ner och avsluta allt med avslappning till skön musik! Jag fuskar mig igenom passen och fejkar kramper både här och där och trot om ni vill: jag har ändå träningsvärk nästkommande dag!!!!!

Nu ska jag ägna en stund åt min kära make och en kopp kaffe. Det är ju inte bara ni som ska få njuta av mitt delikata sällskap! Jag ska nog avsluta med att fira att min blogg nu har nått ut till den otroliga siffran av fyra läsare. Jag blir rörd till tårar och hoppas att ni fortsätter titta in och följa mina vardagliga bravader! Sov gott alla monsterdiggare.

CHICKEN

Hej igen!
Jag har tittat på tv.... ja, jag var ju tvungen att vila efter handbollen. Kollade på AFV och garvade lungorna ur mig:

En liten flicka går tillsammans med sin mamma fram till ett inhängnat hönshus och ut kommer en höna varpå flickan i panik skriker:
- Ett lejon!
Mamman lugnar flickan och ber henne att titta noga vilket hon gör och utbrister:
- En chicken Mcnugget!

Visst var det roligt! Och till sist vill jag tacka min bror för råden han så givmilt ger mig. Imorgon får du tårta "homemade" by ? Gissa det du! GOD NATT

Lördag den 17/1

Jaha, då var jag mätt och belåten! Har ätit en fantastiskt god kyckling kryddad med citron och chili/chokladkrydda! Till det tzatsiki och potatisgratäng. Till efterrätt blev det en hederlig bananasplitt så nu står magen i fyra hörn och jag överväger kraftigt om jag ska bege mig till USÖ och be dem magpumpa mig. En sak som ni INTE behöver oro er för att jag ska briljera med en massa mattips och recept på den här sidan. Det kommer inte att hända och ni kommer inte heller att få se foton på fantastiska matkreationer skapade av mig. Jag kan koka ett ägg och berätta för gubben vad jag vill ha för mat och det är ungefär dit min talang sträcker sig. Jag har en syster och en bror som är duktiga på matlagning och dessutom uppskattar mat medan jag helst skulle inta näring i form av ett piller så att snabbt kan återgå till min del av soffan! Gubben är kock från början och utan honom hade mina barn troligen omhändertagits av sociala myndigheter eftersom det inte är okej att endast utfodra barnen med oboy och mackor.

Idag har vi inte gjort så mycket mer än att återigen tvinga ut oss själva på den dagliga promenaden. Den går i raskt tempo och jag är arg hela tiden. Först för att jag fryser och efter en stund för att jag svettas! Jag är aldrig nöjd helt enkelt! Vi tog svängen förbi Ica på hemvägen och handlade en massa tunga saker som ingen av oss egentligen orkade bära hem. Som den gentlekvinna jag är tog jag kassarna och gubben gick bredvid och bar årets första tulpaner! Nääääää, nu ljög jag allt lite. Han bar ena kassen också. Jag törs inte ljuga eftersom jag har lämnat ut adressen till min blogg och riskerar bestraffning.

Ikväll blir det handboll. Jag ska snart börja ladda upp inför matchen och ordna med praktiska detaljer såsom kuddar och täcken i soffhörnet. Erkänn att ni för ett kort ögonblick såg framför er hur jag genomför en gurkburk så graciöst att självaste Wislander hade börjat gråta och Vranjes växt en meter i ren chock! Jag spelar inte handboll, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Däremot älskar jag att titta på sport såvida det är en landskamp. Dock inte tennis som i min värld är ett lika meningslöst påhitt som fästingar.

Nu räcker det för idag! Jag tackar för mig och önskar er alla en underbart skön lördagskväll.

Go kväll

Just nu är jag i stort behov av en sekreterare som skriver åt mig för risken är annars stor att det bryts av ett och annat finger....har varit ute och det är kallt! Maken och jag har varit och tittat på innebandy och fick den brighta idén att gå dit och hem. Det som alltid inträffar på hemvägen är att jag är så kissnödig att jag nästan avlider! Jag tror att de flesta förstår vad jag menar när jag säger att det hela blir värre ju närmre hemmet man kommer. Väl vid ytterdörren så kissar man nästan på dörrmattan och det är en upplevelse som jag helst vill vara utan! Nog om detta.

Vi var alltså på innebandy och jag är inte en sådan föräldrer/åskådare som står och gapar och skriker men ikväll hade jag lust att göra ett undantag. Målvakten uppförde sig som om han var tvångsmedicinerad med Theralen eller så har han gått en kurs i pantomin. Jag är ledsen att behöva säga det men en snigel hade varit som blixtgordon i jämförelse! En annan sak som provocerade mig till tusen var de sabla aporna till domare. Vuxna män som inte klarar av att vara objektiva ska INTE HA VISSELPIPA! Jag övervägde ett tag att riskera att bli utvisad från läktaren genom att framföra min favoritramsa i falsett: "Ut med domarn och in med Nalle Puh" men jag avstod eftersom jag är en mycket behärskad, klok och sansad person!

Jag har funderat på det här med att blogga och inser att det är lätt att lämna ut för mycket om sig själv och sitt liv..... men det är riskfritt......... jag har inget liv! Här sitter jag vid datorn en fredagskväll och skriver på en blogg som knappt ingen vet existerar. Bra va? Till och med den yngste i det här hushållet förstår att roa sig och har gått på fest! Idag hade han några vänner här hemma och jag inser att jag inte riktigt förstår hur dessa unga herrar tänker och fungerar just nu. De pratar liksom ett språk med varandra som vi föräldrar inte förstår även om det inte är så länge sedan vi själva var tonåringar. Det känns ibland som om vi är fodervärd åt ET eller något annat oidentifierat föremål och jag gissar att tonåringen känner ungefär det samma om oss. Hur som helst så förgyller mina barn tillvaron och jag kan inte tänka mig ett liv utan dem! Jag är givetvis partisk men jag struntar i det och påstår att jag har två av universums coolaste och härligaste ungar!

Nu ska jag avsluta denna uppsats för ikväll och kanske festa till lite.................... en macka och oboy kan sitta fint innan flanellen åker på och John Blund inträder i min magiska värld! God natt alla..... tre läsare!  :)

Jaha, då är det väl bara att köra då!

Till alla er som hittat till min blogg vill jag säga VÄLKOMNA! Jag har i hela mitt liv skrivit dagbok tills för några år sedan då latheten slog till med full kraft. Nu ska det bli ändring på det och mest för att jag inte vill vara sämre än min bror som bloggar och rätt som det är skriver något mindre fördelaktigt om mig. Måste vara avundsjuka eftersom jag både är äldre och klokare än honom!! :)

Jag kommer inte att skriva så mycket idag eftersom jag fortfarande är en aning chockad över att jag faktiskt gjort slag i saken och skapat en egen blogg..... Min tanke är att skriva av mig om sådant som berör och upprör mig. Just nu är jag upprörd över att jag är så hungrig att jag måste gå härifrån för att få i mig mat men jag återkommer antingen idag eller en annan dag för att förgylla er tillvaro.  Tills dess; ha det så bra!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0