Grattis på 113-årsdagen

Världens snällaste och goaste man skulle idag ha fyllt 113 år. Denne man var min morfar och det fanns ingen snällare än han! Han berättade sagor direkt ur fantastin, han följde med upp på spökvinden 14 gånger på en dag utan att gnälla, han byggde hus av tomma tändsticksaskar och han lät mig tippa raden som vi lämnade in i tobaksaffären och som bara bestod av X eftersom jag tyckte de var finare än 1:or och 2:or.

Aldrig hörde jag min morfar gnälla eller tappa tålamodet och det bästa jag visste var när jag fick vara hos dem och sova över. Då fick jag ett eget litet "pensionärsbord" bredvid sängen där allt fanns som man kunde tänkas behöva på natten: vatten, Domini och Figaro, kex, klocka och ficklampa. Täcket var i mörkrosa med sidenkänsla och ett vackert broderat överlakan där man sov som en prinsessa. Morfar läste godnattsaga och satt där sedan tills man somnade. Jag betraktas av många som lite udda och då ska jag ge er en till anledning att tycka att jag är lite wacco, jag älskade att borsta min morfars löständer! Pervodraken! Jag tyckte att det var så häftigt eftersom jag kunde borsta dem med tvål! Morfar tyckte att det var mindre häftigt när jag hade slarvat med att skölja tänderna innan han fick tillbaka dem. 

Min kära morfar, idag skulle du alltså ha fyllt 113 år och det gör du väl på sätt och vis även om vi inte firar det. Jag har i alla fall varit på luciafirande i kyrkan och då tänkte jag på dig och hur jag som liten alltid lussade tillsammans med mina syskon tidigt på morgonen hemma hos er.

Jag blev vald till lucia när jag var liten och gick på lekis. Jag kommer så väl ihåg känslan när jag stod lite längre fram än min vänner och hur jag sjöng så lamporna i kronan blinkade! Sankta lucia, ljusklara hägring!





Grattis på födelsedagen kära morfar och innan klockan slår tolv så kanske ett mirakel sker. Visst vore det underbart om mitt barnbarn nr 2 föds denna dag så att vi framöver återigen har anledning att fira lite extra den 13 december.


Kommentarer
Postat av: Annelie

Håller helt med...krysta ut lillan nu A så morfar får en present o vi får gå Luciatåg o fira i flera år framöver :)

2011-12-13 @ 22:12:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0