Russin i brallan.....

För ett tag sedan blev jag påmind om en händelse som inträffade för många år sedan när jag våldgästades av en granne i tid och otid. Hon älskade att umgås med mig och jag som är en snäll och väluppfostrad människa hade väldigt svårt att säga nej så det slutade alltid med att jag satt vid hennes köksbord ett par timmar om dagen för att antingen äta hennes sallader eller nybakade bullar. Det kanske var en verklig Hans och Gretasaga där hon gödde mig för att senare griljera mig i ugnen??? Hua, tur att vi flyttade! 

Jag var satans trött på denna människa men hon var så ensam och jag tyckte så synd om henne så jag offrade mig alltså. En gång hade hon gjort både sallad och bakat bröd som jag givetvis skulle bjudas på. Hon var duktig och gjorde fantastiska sallader men brödet denna gång hade jag gärna varit utan. Det innehöll russin och det är ungefär det äckligaste jag vet i bröd näst efter lingon. Jag kan bara inte äta russinbröd för de där små svarta russinen hoppar bungyjump med mina tarmar tills jag spyr! Till saken hör att denna Pomperipossa inte tillät att något lämnades och det sista jag ville var därför att peta ut russinen. Men det finns en Gud! Mitt i ätandet ville hennes dotter ha hjälp på toaletten och det var då jag såg min chans. Jag skulle kasta bullen i soporna men vad hände? Det fanns ingen soppåse!!!! För i helvete! Hur jävligt får livet vara? Där satt jag med en russinbulle som skulle få mig att spy om jag tvingadest äta den. Kasta den gick ju inte heller så det återstod bara en sak. Jag stoppade den innanför troskanten. Så fick det bli! Det är inget jag är stolt över men det var det enda jag kom på. Hem kom jag en timme senare och dåvarande sambon undrade såklart vad f-n jag hade varit på för turné när det första jag gjorde var att slita av mig kläderna varpå det välde ut brödsmulor? Prasslat med bagarn eller?

Idag säger jag nej när det är något jag inte vill ha! Tur är väl det med tanke på att det är så populärt med vaniljkrämsfyllda munkar.... det är inte heller en favorit och det skulle faktiskt vara värre att stoppa en sådan i trosorna! Innan jag avslutar å kan jag berätta att vi flyttade så jag slapp ifrån denna granne till en dag 15 år senare då hon plötsligt står framför mig på stan och skiner som en sol! Hej! Vad roligt att se dig. Det är så länge sen och jag har så många gånger tänkt på dig. Bla bla bla bla bla. Vi måste ses någon gång och prata gamla minnen. Kan inte du komma hem till mig så bjuder jag på mat? Kanske en sallad och lite gott bröd?

Russin! Kom och köp russin! Hehehe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0