Solbränna lite här och där

Ingen har väl missat att solen lyser som en smällfet äggula där uppe i det blå! Eftersom det inte sker så ofta när jag är ledig så tänkte jag passa på att sola/steka mig under dagen och som vanlig i min fantasi så resulterar några timmar i solen i en gyllebrun färg framåt kvällen. INTE DÅ! Det är inte ens kväll och jag ser redan nu att jag ser ut som en j-vla tomat med missfärgningar här och där. Varför då? Jo, därför att jag somnar i solen och alltså inte har kontroll på hur jag placerar mina kroppsdelar. En arm över ena ansiktshalvan och ett ben i en missfosterställning medför att solen INTE hittar fram överallt, men där den hittade har den lämnat en vacker grisskär ton. Nöff, nöff.

När jag vaknade där i solen så upptäckte jag att alla i min familj var borta men att alla i grannfamiljen satt där ute och tittade på mig när jag välte ur solsängen och dreglande försökte då ordning på alla kroppsdelar. Jag skyndade mig in där gubben stod med ett flin och frågade om jag sovit gott. Jag har inte sovit, ljög jag samtidigt som jag insåg att hans
flin bara kunde betyda en sak: JAG HADE ÅTERIGEN SNARKAT! Fy fan för solsken!

Nu är det snart dags att ladda inför finalen i Robinson. Min favorit var Erik men eftersom han är ute så hejar jag på Ellinor!!! NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, jag ljuger! Jarmo ska såklart vinna! Nästa år ska jag vara med i Robinson. Jag tror att jag är gjord för en tuff tillvaro på den öde ö. Jag har en järnvilja, är kreativ och fullständigt orädd! Ingen skulle klara av att slå mig i de olika tävlingarna och jag skulle lätt kunna svänga ihop en trerätters av några plamblad en myra och lite vatten! Alla ni som läser det här och känner mig vet att det stämmer, eller hur? Jag skulle kunna satsa vad som helst på att ni nu tänker att "hon har inte bara bränt sig i solen, hon har fått solsting också" ... eller hur? Jag skulle ALDRIG utsätta mig för en sådan ö eller ett sådant program! Jag är för bekväm och jag hatar allt vad insekter heter. Nej, jag håller med er! Top Model är nog mer min grej. Och allra helst nu när jag fått så fin gyllenbrun färg!

Kram på er alla kära läsare och vänner


Och de säger att jag har saker.....

Idag har jag varit på en annan planet! Det jag upplevde idag är inte något som händer speciellt ofta men när det gör det så är det både häftigt och vidrigt på samma gång! Jag har varit på ett besök som fick mig att helt tappa andan! I det hemmet fanns det saker från golv till tak och när man väl kunde fokusera blicken på föremålen så insåg jag att där fanns otroligt vackra saker under damm och smuts...... det var så skitigt att inte ens CILIT BANG (eller vad rengöringsmedlet heter ) skulle kunna få rent! Nej, en kraftig bomb är det enda som skulle kunna sanera det hemmet.

En gång tidigare i mitt yrkesliv har jag varit i ett hem som var värre. Men den gången var det mer sorgligt också eftersom det var en tragedi som hade orsakat att damm och mossa helt hade fått kapsla in hemmet under ett par decennier..... det gjorde liksom ont i själen att möta de boende som fortfarande levde rent fysiskt men mentalt dött ungefär samtidigt som tragedin i familjen inträffade....

På bussen hem från jobbet började jag fundera över min egen "loppis" här hemma. Jag älskar saker och har helt snöat in på SIA. Det finns inte en pryl hos dem som jag inte vill äga så ni förstår vart stora delar av min lön tar vägen. Men gränsen mellan galenskap och genialitet är hårfin så man kan aldrig riktigt veta när det slår över och jag tvingas skapa gångar i hemmet för att vi ska ta oss fram. Jag snöar liksom in på olika saker.... ett tag var det änglar och sedan blev det ljuslyktor. En annan sak jag är galen i är hjärtan och rosetter! Vad f-n står allt det här för? Ordet lagom är helt raderat ur huvudet på mig så fort jag ser en affär med SIA-saker. Då shoppar jag loss så till den milda grad att butiken hinner byta både personal och namn innan jag är klar! Jag har visitkort från varenda inredningsbutik i stan och en affärsinnehavare på M-berg tyckte att det var bättre om jag blev delägare eftersom jag ändå alltid hänger där.... Ja, inte lider jag men jag avråder er från att fråga maken vad han tycker!

Ikväll har jag ägnat timmar åt en redovisning jag ska göra i Sthl på tisdag. Jag är nervös men vet att jag kommer att fixa det. Jag hatar att arbeta på min fritid men det finns inget alternativ eftersom man liksom inte får vara ifred på jobbet. Det är ingens fel, bara arbetets natur som gör att det inte finns utrymme att arbeta ostört. Dessutom har min jobbdator ett eget liv och den gillar INTE den pp-presentation jag har skapat så då får det bli till att jobba hemifrån istället. Men jag kombinerar arbete med andra saker såsom att stryka samtidigt. Just nu stryker jag ett par byxor samtidigt som jag skriver i min blogg. Det går inte så sabla bra men jag låtsas att jag spar tid. Om jag inte tänder i taket så ser byxorna släta och fina ut. Jag är väl kvinna och klarar att ha många bollar i luften! Nu är det dags för kvällens andra fight- att få sonen att göra läxan! Jag tror att det är lättare att få en daggmask att lära sig cykla! Ungen vägrar och ljuger ihop ursäkter så man häpnar men jag ger mig inte! Yasar Kemal ska läsas och recenseras om det så är det sista jag gör!!! 


 
Om jag får ungen att läsa novellen så lovar jag att sluta köpa saker till mitt hem......                JAG LJUGER SÅ BRA!


I´m back (the man behind the mask... en favoritlåt från 80-talet)

Jag trodde att jag hade slutat blogga och det höll verkligen på att bli så eftersom jag varken kom ihåg adressen till bloggen eller mitt lösenord. Men jag är född envis och som den viking jag är så var det bara att spotta i händerna och ta tag i problemet! Hm, hur då, tänker ni säkert...... spotta i händerna och sedan greppa tag i huvudet och skaka?

Ikväll har jag tittat på Äntligen hemma och där är det en person som verkligen promenerar på mina nerver. Skulle jag bli lämnad på en öde ö med den människan så skulle jag dricka saltvatten tills jag skrumpnade ihop som en liten åsnepung! Jag klarar inte av hennes rosiga kinder och psykotiska klädstil, men allra minst klarar jag av hennes käcka sätt! Hon heter Camilla och får mig att må illa!!! Sabla apa rent ut sagt och hon gör mig galen.... men annars mår jag bra! :)

Att jag inte bloggat på så länge beror på att jag tänkte kolla hur länge det dröjde innan någon kommenterade det. Och plötsligt hände det! En kär "gammal" vän frågade efter mitt bloggande och smickrad som jag blev så sitter jag alltså här nu och vet du fröken A? Jag skriver mest till dig, speciellt bara till dig. Kom precis ihåg en liknande formulering som jag skrattade hysteriskt åt när du berättade om.

Så här på våren så är jag som vanligt kär! Mest i maken men även i en annan gubbe som ger mig sådant som ingen annan kan! Han smakar hallon, kan vara hård som en puck, kylig och alldeles underbar!!! Hans initialer är G.B och han är så viktig för mig!!! Han har en stor strut som jag får suga på när jag vill. Och redan här är det väl på sin plats att be er känsliga läsare om ursäkt men för att lugna er något så ska jag avslöja vem han är om ni inte redan fattat det!




Jag har redan skrivkramp och nöjer mig för ikväll. Jag ska försöka blogga lite oftare. Till alla er som läser min blogg önskar jag en skön sommar!

somnade i solstolen - succé

Idag var solen stor som en äggula på himlen och det var så varmt och skönt på vår baksida.... la mig till rätta i solsängen och inom fem minuter så hade jag världens date med John Blund! Rätt som det är så väcks jag av en traktor men fattar inte varifrån den kommer. Sätter mig upp yrvaket för att sakta men säkert inse att det inte finns en traktor på mils avstånd! DET ÄR JAG SOM SNARKAT! Ops, hur många grannar är ute och hur många har hört mig? Spanar lite försiktigt över häcken men ser ingen. Phu, det var nära ögat att man hade blivit områdets stora samtalsämne de kommande veckorna. För lite snarkningar tänker ni nu, eller hur? Jag snarkar INTE lite! Jag gör det så bra att man skulle kunna använda mig som ljudeffekt i en krigsfilm! Det är i alla fall vad maken säger. Den senaste tiden har han varit tvungen att lämna sovrummet för att sova på soffan. Jag tror att det har att göra med att jag är utarbetad och lösningen är att jag får åka bort en vecka till varmare breddgrader och vila upp mig. Jag ska försöka få honom att tro att det är lösningen på missljudet och eftersom jag fyller år på onsdag så kan han ju förena nytta med nöje! Jag kräver inte så mycket. En vecka på någon härlig breddgrad här i världen så lovar jag att vara tyst som en mus vid hemkomst! Vare sig jag är vaken eller sover!

Sommaren är här och det är så underbart! Jag älskar den här tiden när det är massor att se fram emot! Fåglarna kvittrar, allt är limegrönt, snart semster, dofterna, solen och värmen! Men så händer det som jag förträngt under vintern.... spindlarna kommer. Igår satt jag i solstolen och njöt när det plötsligt rör sig på min vänstra arm. Reflexmässigt hoppar jag till så högt att boken flög åt ena håller och jag själv åt andra. Skrek som en tok innan jag upptäcker att det var en fjäder som landat på min arm. Helvete vad rädd jag blev och så var den idyllen förstörd. Resten av tiden ute i solen ägnade jag åt att med millimeterprecision studera varje grässtrå tills jag hade fick nackspärr. Jag kan inte för mitt liv förstå vad dessa små monster med åtta ben har i min närhet att göra men där jag är, där är de! Jag hatar dem och de kommer en vacker dag att bli min död... det var nära igår men än lever jag ett tag till. Vi ses och hörs!

RSS 2.0