varning för grovt inlägg

Jag kan erkänna att jag inte är någon hundälskare och jag fascineras över de som låter sina hundar slicka dem i ansiktet eller delar en glass med hårbollen. Det är direkt äckligt och ger mig spykänslor. Jag vet att en del läsare har hund och nu kommer ägna resten av kvällen åt att göra en voodoodocka av mig men tuff som jag är så fortsätter jag....

Idag satt vi på stan i solen när det kom förbi en mycket liten hund med svansen rätt upp i vädret. Det är här det kan upplevas som grovt men jag vill gärna prata lite om den hundens rövhål. Det var liksom större än hunden själv och ganska osmakligt designat måste jag säga. Varför har hunden svans om dess syfte inte är att täcka för ventilen? När denna lilla råtta sen har gjort sina behov och klemande matte/husse lyfter upp sin råtta i knät för att fortsätta dela glass eller pussas så kommer ju denna matte/husse att ha kraftiga DNA-spår på sina byxor. Fy bubblan vad äckligt. Hunden var i övrigt söt men den hade otur när aktern skapades.

Jag minns en hund som fanns på makens sida en gång i tiden, den hasade sig över svärmors mattor, speciellt trasmattan i köket. Det kliade i hundens röv och det är klart att den inte kunde klia sig med tassen men för fan.... jag tyckte att det var avskyvärt men det blev värre när några av de tvåbenta snudd på tyckte att det var lite sött att hunden hasade runt som en tok och lämnade sina avtryck. Den var också söt.

Ett helt oviktigt inlägg men det skiter jag i liksom den lilla råttan också gjorde tidigare idag

Söndagskänsla och fuktskador i själen

Ja ni kära läsare. Nästa person som glatt utbrister att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder dräper jag! Här borde EU kliva in och göra en insats för oss i norden som snart drunknar i alla lågtryck. Min semester har bokstavligen regnat bort och sakta börjat fläcka ner min annars så soliga själ. Jag som är en sann vinterhatare har lite lätt panik över senhöst i juli och annalkande snö i augusti. Vädermänniskan på tv 4 berättade nyss att det aldrig blev sommar i nordligaste Sverige i år. Grattis Norrland.... nu kommer det dingla en deppig norrlänning från varenda hängbjörk där uppe... själv hänger jag mig i granen och hoppas på att få en kula i huvudet!

VI har i alla fall varit med våra älskade barnbarn i Vimmerby och jösses vad underhållande det är att umgås med dessa små. De har sköna funderingar, svar på tal samtidigt som det är så snälla och omtänksamma. Fantastiskt att se hur ens egna gener lever vidare i de små underverken. Självgod, jag? Fattar faktiskt inte vad du menar men skriv gärna en kommentar och förklara dig ;)

Idag har vi påbörjat årets jagärdumihuvudetprojekt. Vi svängde in på Erikshjälpen för att titta efter en liiiten ljusstake och åkte därifrån med ett gustavianskt skåp. Snillen spekulerar inte, snillen agerar! Skåpet ska stå i sovrummet och rymma våra underkläder. Jag har tagit rast från strump- och troshögen som just nu tornar upp sig i höjd med Kvarntorpshögen där inne på sovrumsgolvet. Rensa, rensa, rensa och bryt ihop är dagens mantra. Regn, stökigt hem och ett stort skåp i kombination med slutspurt på semestern får mig verkligen att överväga den där granen.... det är grått som en novembersöndag där ute och här inne ser det ut som en bordell med alla underkläder utspridda. Här kommer min make direkt att förtydliga att det då INTE ser ut som en traditionell bordell utan snarare en bordell för de som inte vill frysa om stjärten och därför använder mamelucker och kamelhårsbyxor.

Jag har fått ett poröst skallben av allt regnande och fukt. I ren panik har jag därför kollat på möjligheten till utlandstjänst och jag skulle inte tveka att räkna sandkorn i Sahara om inte tjänsten redan är tillsatt av en norrlänning som inte kunde hitta en ledig björk.

Upp med hakan och bit ihop du deppiga Drake! Efter regn kommer sol sägs det. Om tre veckor åker jag till Mallis men då har väl EU gjort en insats och flyttat lågtrycket till Spanien så att det ska bli någon rättvisa för medlemsländerna. Min fråga är därmed befogad; finns det hängbjörkar på Mallis?

Nu ska jag fortsätta med Kvarntorpshögen och sen ska jag lägga mig en stund i solstolen och inviga min nya fina regnoutfit.

en liten sak till

K eldar i köket och jag trodde för ett kort tag att han skulle smygröka under fläkten men icke... han skulle bara färdigställa sin creme caramel. Denna sockerråtta är makalös. Men tillbaka till rökning och det jag skulle berätta. På den tiden jag rökte så var det bland det första jag gjorde på morgonen. Yrvaken vinglade jag nerför trappen och ut för att tända ciggen. Denna morgon var jag extra trött och blev SÅ yr i huvudet. Det snurrade så pass att jag tappade balansen och körde huvudet rätt in i dörrklockan. Knappen fastnade och en ilsken konstant ringsignal ekade över gården varpå varenda en som sov vaknade abrupt . Vi fick montera ner anläggningen för att få tyst på eländet och jag hade en bula i pannan i en vecka men nästa morgon stod jag där ute igen och bolmade... dock en bit från dörrklockan.


vilken dag

Idag sken solen och vi packade picknickkorgen och begav oss till badet där vi skulle steka våra bleka kroppar tills de gnistrade som bronsmedaljer. Tji fick vi. Det var så sabla kallt att jag genast ångrade att jag rakat benen...och hakan! Höll på att frysa ihjäl och som ett desperat försök att hålla värmen försökte maken jucka på vännernas picknickkorg medan jag chippade efter andan av skamkänslor. Jag vet inte om det var blåsten eller livsglädje som därefter fick samma make att försöka sig på den gamla klassikern hjulning. Det såg skapligt ut men han måste räta upp benen lite så nu behöver han bara öva lite till så kan han nog platsa i nästa års gymnastikgrupp i ålderskategorin 3-5 år. Jag kommer dessvärre inte kunna följa hans framsteg då jag ska plocka apelsiner i Botswana. Innan vi lämnade badet blev han även uppraggad av en humla på cirka 1,5 meter. Humlan delade ut godis till alla barn.... och till min man i utbyte mot en kram. Själv hade jag med glädje gett bort maken i utbyte mot humledräkten! Nää, jag vill ha honom kvar för annars har jag ju inget roligt att blogga om.

När vi kom hem sken solen så gul och fin från en klarblå himmel så jag släpade min nedkylda kropp ut i solstolen. Inom en kvart sov jag som om jag var nedsövd. Vaknade med ett ryck av dreglandet och snudd på värmeslag! Halleluja skrek jag i högan sky! Det är första gången denna sommar jag svettas. I sann glädjeyra hjulade även jag där ute på gräsmattan så nu ligger jag här och väntar på röntgen då de misstänker lårbensbrott, knäfraktur och någon typ av psykos, troligen schizofreni ;)



Död åt alla med åtta ben

Jag har sådan spindelfobi att det är löjligt. Skräcken för dessa vidriga as eskalerar ju större de är och då kan jag säga att redan de minsta genererar rysningar och darrande underläpp.

Hur denna fobi började har jag ingen aning om men den har definitivt varit handikappande genom åren och också medfört att jag några gånger riskerat åtal. Senast det hände var vid flytten då den vidriga Quasimodokopian till flyttkarl hittade en stor spindel som han ville ge mig. Jag blev galen! "Vill du åka hem i liksäck din jävla pungråtta" skrek jag så det ekade bland flyttkartongerna och säkerligen även i tomrummet i gubbens huvud. Han backade några steg men skräcken hade satt sina klor i mig och då är jag inte nådig. Så jag fortsatte i sann tourettanda att vräka ur mig mina värsta svordomar/könsord över karln tills jag förstod att han förstod att han gjorde klokast i att framöver hålla säkerhetsavstånd till mig Till saken hör att gubben redan innan detta hade retat upp mig med sin låga nivå på humor och taffliga försök till ironi. Några år senare mötte vi flyttgubben på Ica och han krympte rejält i storlek när han fick syn på mig. Hans skräck för mig var lika stor som min är för spindlar.

Ett annat minne om dessa ickeönskvärdaskitäckligadjur är när jag skickat make och barn till svärföräldrarna så att jag i lugn och ro kunde storstäda hemma. Hade precis kommit igång med denna delikata syssla när det kom en femkrona med åtta ben över golvet. Panik, irrationellt tänkande och kiss i brallan! Jag sansade mig så pass att jag snabbt hittade ett tennisrack och la över femkronan som kämpade och stretade för att komma loss under racket. Problemet nu var vem som skulle hjälpa mig att döda aset..... jag ringde en kollega som bodde nära mig och bad honom komma och hjälpa en kvinna i nöd varpå den tomten svarade: Nää, jag kan inte komma. Jag har nyss krypit ner i ett varmt bad med nya Fantomen! Du har vad? Jag vet inte vad som värst ska jag ärligt erkänna. En vuxen man som prenumererar på Fantomen eller att han inte ryckte ut på livräddning. Det hela slutade med att maken fick åka hem igen (3 mil) medan jag höll vakt så inte femkronan kunde rymma. Jag ryser fortfarande av minnet och jag får definitivt högt blodtryck varje gång jag ser Fantomen!

Jag har så mycket att oviktigt att skriva om men vet ju inte riktigt vad ni vill läsa om... kom gärna med förslag. Enligt min statistik har jag 70 unika läsare så jag vet att ni finns ;)



dregel i soffan och solsaknad

God kväll kära läsare! Det kostar på att vara morgonpigg vill jag lova. När klockan var 19.30 gled jag ner i soffan likt en grekisk gudinna. Kanske inte så likt förresten. Jag hade varken lagerkrans, toga eller någon som matade mig med vindruvor. Vid närmare eftertanke liknade jag nog mer Kronblom och likt honom dröjde det nog en minut innan jag sov. Vaknade med ett ryck och insåg att jag dreglade. Charmerande må jag säga.... Jag tror att det är avsaknaden av sol och värme som gör mig trött. Jag höll på att somna på motorcykeln idag igen men det är bara att skicka upp visiret och sjunga gamla discolåtar för full hals så brukar det ordna upp sig.

Igår morse såg jag på tv där de visade en karta över vår värld och den illustrerade att det varit över medeltemp på hela jorden utom just hos oss och på Grönland. Vilken tröst att vi slapp vara ensamma då och vill man ens vara så unik att man är det enda jävla stället på Tellus som är mörkare och kallare än röven på en isbjörn??

Trivseltorsten på 4:an drog till med den gamla klyschan att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder. Grattis till dig och ditt fina uttryck, du har just förtjänat en dyngsmäll! Kan man få tycka att den här sommaren är så dålig att hälften vore nog. Till och med myggjävlarna har pälsmössa och håller taggen inne för att slippa köldskador. Som ren överlevnadsstrategi bokade vi en resa till Mallis om ett par veckor och tro mig när vi i september hör 4:ans trivseltorsten visa en bild på jorden samtidigt som han glatt förkunnar att ett mirakel har skett. Det svenska lågtrycket tröttnade på mörka norden och drog till Mallis..... då dör jag!!




Döda duvor och kiss på ringen

Då var vår minisemester över och på ett dygn har vi bränt ca 7000 kr men är lika glada för det, gladast är nog ändå Gekås och jag som fått vara i shoppingens paradis. Igår vandrade vi runt i Halmstad och började med att busa till det genom att dricka öl på en pub som riktade sig till unga vuxna mellan 18-30 år. Vilket drag det var! Maken fick feeling och spelade Ozzylåtar på luftgitarr och jag som blev skapligt packad på cola zero kastade mig upp på bardisken och körde lite dans i sann Coyote Uglyanda. Ramlade såklart ner på grund av blodtrycksfall med misstänkt lårbensbrott medan maken trasslade in sig i strängarna och tro mig, det är inte lätt att komma loss ur osynliga strängar. När klockan blivit mycket....typ 19.00 lämnade vi ungdomskrogen och begav oss halta och lytta mot nästa pub för att äta mat och skratta bakom ryggen på alla med hallandsdialekt. Näää, så elaka var vi inte men jag ska ärligt erkänna att jag inte alltid förstår vad de säger. Tog mig typ en timme att fatta att "tuuoan" betyder toa. Ett besök på toa höll dock på att bli min död då det innanför dörren var ett stup på typ fem meter ner till toaletterna. Givetvis bestod stupet av en trapp men det höll ändå på att bli ett fritt fall nr två efter bardisken.

Nu till den döda duvan. Innan vi begav oss till hotellet kom vi på att det stora M:et har kaffe och så fick det bli. När vi sitter där kommer det en duva flygandet utanför fönstret. Han tittar på oss och ramlar död ner. Rätt i backen stöp han och gissa om vi blev paffa.... Där ute låg han i framåtstupa sidoläge en stund för att plötsligt rycka till och flyga iväg. Märkligt! Kanske var han ett fan av Ozzykopian jag hade med mig och svimmade av av åsynen av sin stora idol......

Idag har vi alltså varit på Gekås tillsammans med drygt 7000 andra galningar. Massor med fynd har vi gjort men roligast är att titta på människor. Jag har aldrig sett så många foppatofflor på en och samma gång. Den svenske semesterledige mannen är inte jordens sexigaste skapelse kan jag konstatera.... Skjortor som skriker på hjälp där de sitter spända över stora ölmagar och nedstoppade i knälånga shorts i någon klatschig färg som inte direkt synkar med skjortans rutmönster. Har då gubben dessutom hudfärgade strumpor i kardborresandaler får jag svårt att hålla mig för skratt samtidigt som jag tackar min lyckliga stjärna att jag redan har en man och inte behöver ragga.

Innan hemresa skulle jag på toa och nu undrar jag vad det är för fel på det kvinnliga könet. Är det trendigt att kissa på ringen och hur gör man för att lyckas med det? Fattar ingenting men ser det mer och mer ofta. Är det någon ny jämställdhetsfråga/rättighet att stå och kissa. Plötsligt tog någon tag i min arm där inne vid toaletterna och rent spontant höll jag på att utbrista att det minsann inte var jag som kissade på ringen men kvinnan som tag i mig ville bara säga att hon tyckte att jag var fin och snyggt klädd. Wow, vilken snäll människa! Jag blev jätteglad och tycker att vi borde ge okända människor komplimanger lite oftare! Var det hon som hade kissat på ringen är hon förlåten!

Nu ska jag leta plats åt alla mina fynd. Maken föreslog en container... då påminde jag om hur det gick för duvan....









God morgon mitt i natten

Här sitter jag som en nykläckt Kalemero... Hur är det möjligt att min kropp och själ inte kan samarbeta och låta en stackars drake sova tills det åtminstone är legitimt att vakna och gå upp, såvida man inte är tidningsbud? När jag gör entré på uteplatsen vid den här tiden kommer gårdens kajor och måsar helt av sig och undrar vad fan jag har i deras distrikt att göra mitt under den tidiga morgonens fågeldans. Det undrar jag med skriker jag tillbaka och ger måsjäveln ett näbbsving han sent ska glömma.

Sitter nu här med mitt kaffe och kommer då att tänka på roligheter som barnen har sagt och gjort när de var små. Här kommer några exempel:

Mormor till A: Du måste snurra på strumpan, den är felvänd.
A tar av sig strumpan igen, snurrar den ett varv i luften och sätter sedan på sig den "uppochner"

R satt en hel dag i sin barnstol och låtsaskörde bil och det lät så här: Bjum bjum tut tut fjamme, bjum bjum tut tut fjame. Oerhört charmigt de första timmarna men sen....

Syrrans minsta älskade godis och sötsaker. Han var själv söt som en docka och inte kunde man då motstå denna lilla kerub när han bad om en till "data med dylt" vilket var lika med en till Singoallakaka.

Kakmonstrets storebror tröttande vid ett års ålder på sin lillebrors gråtande och trädde en hink över huvudet på sin bror vars gråt till viss del kom av sig.

Idag ska jag och mannen i mitt liv bege oss mot Halmstad där vi ska bo på hotell och träffa vänner. Det ser vi fram emot men vad som är ännu roligare är att jag imorgon får återuppleva det som gör livet värt att leva.... Ullared! K har i ett svagt ögonblick fallit för min omåttliga charm och gått med på att åka dit utan att jag mutat eller hotat med något. Jag är lika glad som en unge på julafton och för mig är det som att få en data med dylt. Jag kan inte bärga mig förrän jag glatt kan hojta bjum bjum tut tut fjame!

Ni som följt mig förr vet ju att jag älskar att shoppa och då passar ju Ullared ganska bra. Det som däremot ställer till det ibland är min intolerans mot korkade människor. Sådana som ställer kundvagnen mitt i vägen när de pratar med någon eller de sabla aporna som inte kan avståndsbedöma utan tror att mina hälsenor är någon slags uppfartsramp. Jag stör även ihjäl mig på de som tar med sig hela barnaskaran in i affären där varenda unge i familjen skriker i olika tonlägen. Inte skriker ungarna mindre när de tvingas prova bävernylonoveraller mitt i juli i 30 graders värme! Dessa föräldrar förtjänar en kundvagn uppkörd på hälsenan och parkerad i röven och därefter kan jag glatt skrika bjum bjum tut tut fjame! Sedan tar jag alla skrikande barn och beger mig till mjukglasskiosken och där slafsar vi det vita fluffiga guldet i stora våfflor tills vi spricker. Shit vad sugen jag blev på mjukglass men jag antar att det är omöjligt att få tag på så här mitt i morgonnatten. Mjukglass och lakritsbåtar är Guds gåva till oss godistroll. Dock inte i kombination tror jag. Lakritsbåtar är så gott att jag nästan dreglar bara av att tänka på dem. Dessa små söta jollar som glatt guppar in i munnen. Jag skulle lätt kunna bränna en dagsranson av points på dessa små svarta godbitar och då kan jag berätta att det skulle bli cirka 100 båtar jag får stoppa i käften. Det låter inte som så många så om jag dessutom använder mina bonuspoints så blir det 40 båtar till.

Kalemero tackar för sig och ber att få återkomma efter denna minisemester och jag antar att jag då kommer att ha något nytt att berätta.

då var det dags

...att prata om min nya volangprydda stjärt. Gränslöst kan tyckas men det är en del i min terapi att hitta ett fungerande förhållningssätt till den bakre delen av min kropp. Jag har ju som de flesta vet gått ner närmre 30 kg i vikt vilket jag såklart är oerhört glad och stolt över. Jag har inte heller någon åldersnoja och är inte speciellt fåfäng (där ljög jag nog lite). Jag har dock fått fyra hudveck under röven som ställer till det. Jag upptäckte det för första gången efter en föreläsning då jag plötsligt fick så ont i baken av att sitta på stolen. Det kändes på samma sätt som när man var liten och skrapade upp knäna på filtmattan i gympasalen. Kommer ni ihåg? Så fort jag kom hem var jag ju såklart tvungen att spana in min egen röv för att se vad som bokstavligen hade hänt bakom min rygg. Gissa om jag blev förvånad över det jag såg! Volanger på skinkorna... fyra grisskära volanger. Jag ville dö! Hujedamig vad fult. Det är nog det enda stället där skinnet inte hunnit med och egentligen gör det väl ingenting om det veckar sig lite där bak men om man får skavsår av att sitta så blir det lite tjorvigt kan jag säga. Han jag delar brevlåda med säger att jag ska göra knäböj och då säger jag att han kan dra åt helvete! Nej då, jag fattar att det är träning som gäller men jag har så svårt för just knäböj. Mina knän är troligen kopplade direkt till aggressionscentra i min hjärna för jag blir arg bara av att niga lite lätt.

Det var sagan om min bakdel och är det någon som känner en blivande plastikkirurg som vill ha en patient att öva sig på så tipsa om mig och mina volanger ;)




volanger på stjärten

Det kommer mitt nästa inlägg handla om.... den som väntar på något gott ;)

Jag är tillbaka

Plötsligt händer det! Jag har så länge tänkt återuppta mitt bloggande men inte riktigt hittat den sista motivationen som behövts.... och i ärlighetens  namn inte heller kommit ihåg mitt inlogg. Här är jag nu i alla fall och jag har en vän som börjar på J att tacka för det. Han skrev något snällt på Fb och som den desperat komplimangstörstande individ jag är aktiverade jag bloggen så fort att jag höll på att bryta nacken av iver och hastig rörelse.
 
Jag kommer fortsätta i samma anda som tidigare där livets alla skeden och händelser blandas ihop i en enda röra av allvar blandat med humor. Vissa saker förstärks och förskönas medan andra gör sig bäst precis som de är. Ibland är jag arg, ibland glad och ibland tappar jag nappen och surar. Ja kära vänner, jag laddar för en comeback och hoppas på nya och gamla läsare. Jag har precis läst igenom några av mina gamla inlägg och jag måste erkänna att jag tycker att en del av det jag skrivit är riktigt roligt. Jag får tycka så för det här är min blogg och här bestämmer jag, Draken.
 
Så, är du redo att följa mig på nya äventyr? Om ja, på med säkerhetsbältet och peta i dig något lugnande för nu kör vi 
 
 

RSS 2.0